Maailmanmestari Peter Ebdon lopettaa pelaajauransa terveysongelmien vuoksi – ”Riskit ovat liian suuret”

Peter Ebdon
Kuva: Monique Limbos

Snookerin maailmanmestaruuden voittanut Peter Ebdon ilmoitti lopettavansa pelaajauransa 49-vuotiaana. Syynä ovat terveysongelmat, jotka haittaavat pelaamista.

Ebdon voitti maailmanmestaruuden vuonna 2002, kun mies kaatoi ikimuistoisessa finaalissa Stephen Hendryn numeroin 18-17. Ebdon selvisi myös MM-finaaliin myös vuosina 1996 ja 2006, mutta näillä kerroilla mestaruus jäi haaveeksi. Tilille tuli kuitenkin yhdeksän ranking-turnauksen voittoa, joista yksi kovimmista on vuoden 2006 UK Championshipin voitto.

– Kävin magneettikuvauksessa seitsemän viikkoa sitten. Niskastani löytyi merkittävää kulumaa ja se on aiheuttanut merkittävää kipua joulusta asti, Peter Ebdon kertoi BBC:n mukaan.

Mainos:

Ebdon kertoo haastattelussa, että yksi vaihtoehto olisi yrittää helpottaa tilannetta leikkauksella, jossa oli kuitenkin valtavat riskit.

– Riskit ovat liian suuret. Se saattaisi auttaa, mutta tilanne voisi muuttua myös huonommaksi ja edessä saattaisi olla uusi leikkaus, Ebdon toteaa haastattelussa.

– En halua sellaiseen operaatioon, koska jos jokin menee pieleen, niin voisin joutua pyörätuoliin loppuelämäksi.

Nämä isot terveysongelmat ovat lopulta syy siihen, että Ebdonia ei enää tulevaisuudessa nähdä ammattilaiskiertueella, sillä pelaaminen ei ole yksinkertaisesti mahdollista.


Pelaajat: