Pink Ribbon – rintasyövän torjumiseksi

Pink Ribbon on yksi parhaista amatöörien ja ammattilaisten yhteisistä turnauksista. Turnauksen tarkoitus on lisätä tietoutta rintasyövästä ja lahjoittaa rahaa hyväntekeväisyyteen. Sen erikoisuus on, että kaikki pelaajat pukeutuvat pinkkiin. Turnaus on amatööriturnaus, mutta myös ammattilaiset saavat osallistua siihen – tietenkään kyse ei kuitenkaan ole rankingturnauksesta.

Amatöörit voivat ilmoittautua kahdesti, mikä tarkoittaa, että heidät sijoitetaan kaavioon kahdesti eli siis yksi tappio ei tiputa jatkosta. Amatöörit pelaavat ensin 3-4 ottelua (mikäli heillä on vain yksi ilmoittautuminen), ja 64 parhaan joukossa he kohtaavat sinne sijoitetun ammattilaisen. Viidestä päivästä kolmena ensimmäisenä pelaavat vain amatöörit, kahtena viimeisenä ammattilaiset astuvat mukaan. Tänäkin vuonna turnaus on houkutellut hyviä nimiä: muun muassa Jamie Jones, Mark King, Stuart Bingham, Robert Milkins, Michael Holt ja Mark Davis ovat mukana. Amatööreistä vain neljä voitti 64:n kierroksella ammattilaisen: Sean O’Sullivan (entinen ammattilainen) sai luovutusvoiton Tony Dragolta, Jack Bradford voitti Elliot Slessorin 4-3, James Cahill hävisi amatööri Luke Garlandille 4-3 ja Mitchell Travis otti jälleen yhden ammattilaisen päänahan voittamalla Chris Wakelinin 4-3.

32:n kierroksella kovimpiin ottelupareihin lukeutui Robert Milkinsin ja Stuart Binghamin kohtaaminen. Bingham voitti ottelun 4-1. Myös Mark Kingin ja Gary Wilsonin ottelussa kohtasi kaksi huippupelaajaa. King voitti tiukan ottelun 4-3. 32:n kierros pelataan loppuun vielä tänään, loput ottelut pelataan huomenna sunnuntaina. Jatkopaikan ovat jo varmistaneet mainittujen Binghamin ja Kingin lisäksi Kyren Wilson (4-1 Luke Garlandia vastaan), Liam Highfield (4-1 Jack Bradfordia vastaan) ja Tom Ford (4-2 Michael Wasleyta vastaan).


Edellinen artikkeliAmatöörien EM-kisat käynnissä
Seuraava artikkeliPudotuspelit käynnissä EM-kisoissa