Players Championship on seuraava snookerin huipputurnaus

Tour Championship Snookerin Champion of Champions Shanghai Masters World Snooker Ronnie O'Sullivan Ronnie O'Sullivanin | FinnSnooker.com
Kuva: Monique Limbos

Helmikuun alussa pelattavaan Players Championship -turnaukseen valitaan mukaan vuoden rahalistan 16 parasta pelaajaa.

Snookerin kausi huipentuu huhti-toukokuussa pelattaviin MM-kisoihin. Tähän matkan varrelle mahtuu kuitenkin useampi kovan luokan turnaus ennen sitä. Seuraava kovan luokan turnaus koittaa helmikuussa, kun ohjelmassa on Players Championship.

Tietysti Pekingin olympialaiset ovat se urheilumaailman suurin tapahtuma helmikuussa, mutta kannattaa ehdottomasti varata aikaa myös snookerille. Players Championshipiin valitaan vuoden rahalistan 16 parasta pelaajaa, joten tämä tarkoittaa sitä, että mukana on niin sanotusti maailman parhaat ja kuumimmat pelaajat.

Mainos:

Vielä on hieman auki lopulliset pelaajat, koska German Mastersin palkintorahat tulevat vielä vaikuttamaan rahalistan sijoituksiin. Se on varmaa, että esimerkiksi Ronnie O’Sullivan on varmasti mukana, sillä legenda on tällä hetkellä kolmannella sijalla. Rahalistan kärjessä on kiinalainen Zhao Xintong, jonka perässä on Luca Brecel. Myös Mark Williams, Neil Robertson ja Mark Allen ovat esimerkiksi mukana helmikuun turnauksessa.

Palkintorahat turnauksessa

Players Championshipissä on mukavat palkintorahat pelaajille, sillä yhteensä jaossa 385 000 puntaa. Voittajalle lähtee peräti 125 000 puntaa. Viime vuonna turnauksen voitti John Higgins, joka voitti finaalissa Ronnie O’Sullivanin tylysti 10-3.

Samaan turnaussarjaan kuuluu myös maalis-huhtikuun vaihteessa pelattava Tour Championship, johon pelaajat valitaan samalla tyylillä. Tour Championship tarjoaa kuitenkin vielä astetta kovemmat palkintorahat voittajalle, sillä mestari saa 150 000 puntaa. Kokonaispotti on kuitenkin hitusen pienempi 380 000 puntaa.

Turnauksen historia

Players Championshipin historia pohjautuu vuoteen 2011, jolloin pelattiin ensimmäinen turnaus. Ensimmäiset kolme turnausta pelattiin Irlannissa ja näissä mestaruudet merkattiin Shaun Murphyn, Stephen Leen ja Ding Junhuin nimiin.

Tämän jälkeen turnaus siirtyi vuoden ajaksi Englantiin, minkä jälkeen turnaus järjestettiin Thaimaassa. Tämän jälkeen turnausta on järjestetty myös Walesissa, kunnes se rantautui jälleen Englantiin, jossa on pelattu viimeiset vuodet.

Eniten mestaruuksia on Judd Trumpilla ja Ronnie O’Sullivanilla, sillä kaksikko on voittanut turnauksen kahdesti.


Turnaukset:
Edellinen artikkeliHossein Vafaei teki historiaa – voitti Shoot Out -turnauksen finaalissa Mark Williamsin
Seuraava artikkeliZhao Xintong häkellyttävän ylivoimainen German Mastersin finaalissa