Portugaliin European Tourin turnaus

Kuva: Monique Limbos

World Snooker tiedotti äskettäin, että Lissabonissa pelataan tällä kaudella European Tourin turnaus. Joulukuussa järjestettävän viidennen ET-kisan järjestäjää ei ollut vielä tiedotettu, mutta nyt selvisi virallisesti, että Portugalista tulee uusi maa snookerkartalle. Päätös oli tiedossa epävirallisesti jo aiemmin, sillä paikallinen media oli siitä jo uutisoinut ja esimerkiksi World Snookerin tulosseurannan kalenterissa tapahtumapaikkana näkyi Portugali jo pari viikkoa sitten.

European Tourin turnauksissa kaikki 128 osallistuvaa pelaajaa aloittavat ensimmäiseltä kierrokselta pois lukien amatöörit, joille järjestetään esikarsinnat. Toisin kuin muut Main Tourin turnaukset, ET-kisat ovat siis myös amatööreille avoimia. Kaikki turnausten ottelut pelataan paras seitsemästä -järjestelmällä eli voittoon vaaditaan neljä freimivoittoa.

Portugali on kymmenes maa, jossa järjestetään European Tourin turnaus. Aiemmin niitä on pidetty Isossa-Britanniassa, Belgiassa, Tsekissä, Saksassa, Irlannissa, Bulgariassa, Latviassa, Puolassa ja Alankomaissa.

Kuva: Monique Limbos


Edellinen artikkeliRobin Hull – suomalaisen snookerin sanansaattaja
Seuraava artikkeliRobertson kuudentoista joukkoon Ruhrissa