Puolet pelattu – Ding, McManus, Carter tukevissa johdoissa

Ali Carter | FinnSnooker.com
Kuva: Monique Limbos

MM-karsintojen viimeinen kierros on saatu vauhtiin. Kaikista 16 ottelusta on pelattu ensimmäiset jaksot, ja loppuhuipennukset ovat luvassa keskiviikkona. Suurin osa otteluista on vielä täysin auki, mutta parissa ottelussa toisella pelaajista on jo vahva johto.

Viime vuoden tapaan kaikki kierroksen ottelut huipentuvat karsintojen viimeisenä päivänä. Puolet otteluista aloitettiin aamulla ja puolet illalla, ja toiset jaksot pelataan keskiviikon aikana. Otteluista täsmälleen puolet on tilanteessa 5-4, joten ratkaisevasta päivästä voi odottaa erittäin jännittävää.

Aamun ottelut

Ding JunhuiNigel Bond 8-1
Ding aloitti vauhdilla ja antoi vastustajalleen vain yhden erän. Bond oli tosin lähellä toistakin freimivoittoa, mutta kiinalainen voitti erän viimeisellä mustalla. Ding on osoittanut, että hän painii karsinnoissa väärässä sarjassa.

Mainos:

Anthony HamiltonRobbie Williams 3-6
Williams voitti jakson viimeiset kolme erää ja on mukavassa johdossa. Hamilton ei suinkaan ole toivottomassa tilanteessa, mutta hänen on aloitettava toinen jakso hyvin.

Robert MilkinsKurt Maflin 5-4
Maflin johti 4-2, mutta Milkins tuli ryöstöllä tasoihin ja voitti jakson viimeisenkin erän. Jakso oli hyvätasoinen: Milkins teki 50 ja 52 ja Maflin 134, 77, 57, 53 ja 50 pisteen sarjat.

Alan McManusJimmy Robertson 7-2
Robertson teki edellisissä otteluissaan sarjoja järjettömällä tehokkuudella, mutta nyt niitä on tullut vain kaksi maininnan arvoista: 52 ja 60. McManus johti ottelua 5-0, mutta Robertson sai voitettua puolet viimeisistä eristä. Ero on suuri, mutta ei ylipääsemätön. Kiriminen vaatisi kuitenkin huippuotteita. Pääsarjapaikka olisi McManusin uran 20:s.

Thepchaiya Un-NoohAnthony McGill 3-6
Un-Nooh tasoitti tilanteeksi 2-2 lyötyään mustan ohi maksimista. Tauon jälkeen McGill voitti kaksi peräkkäistä erää, mutta Un-Nooh teki karsintojen toistaiseksi suurimman sarjan, 144, kaventaen tilannetta. Jakson viimeinen erä meni kuitenkin skotille, joka voi olla tyytyväinen johtoasemaansa.

Liam HighfieldSam Baird 4-5
Tasaista ottelua odotettiin, ja sellainen on ainakin alun perusteella luvassa. Baird itse asiassa johti jo 4-0 ja 5-1, mutta Highfield onnistui kaventamaan eron yhteen erään. Ottelu on täysin auki.

Jack LisowskiDavid Gilbert 3-6
Lisowski johti 2-0 ja 3-2, mutta Gilbert voitti jakson viimeiset neljä erää. Hän paransi loppua kohden ja on hyvässä johdossa, mutta ottelu voi vielä kääntyä.

Mitchell MannDechawat Poomjaeng 4-5
Ottelu on alkanut jokseenkin nihkeästi. Mann aloitti vahvemmin, mutta Poomjaeng tuli tasoihin ja ohi. Toisesta jaksosta voi odottaa tiukkaa ja pitkää.

Illan ottelut

Mike DunnGraeme Dott 4-5
Dunn on pysynyt hyvin Dottin kyydissä. Pelaajien välinen ero ei ole ollut missään vaiheessa yhtä erää suurempi. Kaikki on vielä auki.

Ken DohertyRyan Day 5-4
Doherty aloitti väkevästi ja johti tauolle mentäessä 3-1, mutta Day kiri tasoihin. Tauon jälkeen Doherty siirtyi 5-3-johtoon, mutta Day otti tärkeän erävoiton jakson viimeisestä erästä. Kamppailu on ollut varsin hyvätasoinen.

Kyren WilsonMatthew Stevens 5-4
Myös Wilsonin ja Stevensin avausjakso on sujunut tasaisissa merkeissä. Molemmat ovat tehneet jo kolme yli 50 pisteen sarjaa.

Zhou YuelongZhang Anda 4-5
Zhou voitti avauserän 140 pisteen sarjalla ja siirtyi 2-0-johtoon, mutta Zhang tuli tasoihin. Zhou voitti tauon jälkeisen freimin, mutta seuraavat kolme menivät jälleen Zhangille. 18-vuotias nuorukainen kuitenkin kavensi voittamalla jakson viimeisen erän. Hyvätasoinen kamppailu, jonka etenemistä kannattaa seurata.

Ali CarterDominic Dale 8-1
Ottelu vaikuttaa ratkenneen. 101, 84, 75, 66, 62 ja 59 pisteen sarjat tehnyt Carter on pelannut erinomaisesti. Dale kavensi 72 pisteen sarjalla tilanteeksi 6-1, mutta jakson viimeiset erät menivät taas Carterille, joka on ansaitusti kaksin käsin kiinni 14:nnessä peräkkäisessä pääsarjapaikassa. Carter olisi taatusti yksi sijoitettujen pelaajien painajaisvastuksista avauskierroksella.

Xiao GuodongLiang Wenbo 5-4
Xiao on tehnyt 84, 78, 68, 53 ja 51 pisteen sarjat mutta johtaa silti ottelua vain erällä. Liang (96, 79) johti ottelua 3-1, hävisi neljä erää peräkkäin, mutta voitti avausjakson viimeisen freimin.

Mark KingMichael Holt 3-6
Holt johti 4-0, mutta King voitti kolme neljästä seuraavasta erästä. Jakson viimeinen freimi päättyi kuitenkin Holtin voittoon, joten hänellä on kolmen erän etumatka ensimmäisen jakson jälkeen.

Ian BurnsPeter Ebdon 2-7
Ebdon johti ottelua 6-0 – hän oli siis voittanut 13 erää peräkkäin. Burns kavensi kahdella freimillä, mutta tärkeä jakson viimeinen erä meni väreillä Ebdonille. Jakso oli varsin hidas – se sisälsi 70-minuuttisen freimin ja kesti noin kuusi tuntia.

Otteluohjelma ja tulokset

Kuva: Monique Limbos


Edellinen artikkeliVideo: Un-Nooh missaa maksimimustan – taas!
Seuraava artikkeliDing helposti Crucibleen, Baird ja Mann voittivat katkaisuerissä