Robertson hurjassa iskussa – pelaa jo neljännessä rankingfinaalissa peräjälkeen!

Ronnie O'Sullivan China Championshipissä Neil Robertson
Kuva: Monique Limbos

Australian Neil Robertson jatkoi kivikovaa snookerkevättään voittamalla China Openin välierässä lauantaina Belgian Luca Brecelin lukemin 10-7. Ex-maailmanmestarin vire on viime viikkoina ollut todella hurja: aussi on edennyt nyt jo neljässä edellisessä pelaamassaan turnauksessa loppuotteluun saakka. Loppuottelussa Robertson kohtaa Jack Lisowskin, joka oli lauantaina murskaavassa iskussa voittaessaan Scott Donaldsonin 10-1. 

Välieriin Robertson pääsi suorastaan käsittämättömän putken siivittämänä, sillä hän oli voittanut ennen kohtaamista Brecelin kanssa 17 edellistä pelaamaansa erää. Tämä putki katkesi Breceliä vastaan heti ensimmäiseen erään, ja tasaisen ja kovatasoisen avausjakson jälkeen lukemat olivat hyvin niukasti 5-4 australialaisen hyväksi.

Tasainen vääntö jatkoi myös ratkaisevassa jaksossa aina lukemiin 7-7 saakka, mutta sen jälkeen kaksikosta kokeneempi kilpailija repäisi itsensä karkumatkalle. 73, 83 ja 66 pisteen sarjat veivät Robertsonin komealla tavalla yli maaliviivan.

Mainos:

Helmikuun alun Welsh Openista alkaen Robertson on pelannut maagisella tasolla turnauksesta toiseen; neljässä edellisessä turnauksessa ainoa vuoden 2010 maailmanmestarin pysäyttämään onnistunut pelaaja on kahdessa finaalissa perättäin Robertsonin kaatanut Ronnie O’Sullivan. 

”Luca pelasi mielestäni loistavan ottelun. Jos vastassa olisi ollut kuka tahansa muu kuin minä, Ronnie tai Judd, hän olisi luultavasti voittanut”, Robertson antoi tunnustusta vastustajalleen World Snookerin mukaan. ”Uskoin itseeni enkä lakannut yrittämästä, vaikka olinkin hyvin väsynyt. Neljäs finaali putkeen on hullua, olen pelannut snookeria tauotta viimeiset viikot.”

Lisowski hakee ensimmäistä pokaaliaan

Lisowski jahtasi lauantaina kauden ja koko uransa toista rankingfinaalipaikkaa, mutta tällä kertaa englantilainen lupaus ei joutunut turhia jännittämään. Loistava avausjakso, johon syntyi kaksi yli sadan pisteen sarjaa sekä lukuisia muita isoja breikkejä, vei Lisowskin ylivoimaiseen 8-1-johtoon, ja jälkimmäisessä jaksossa 27-vuotiaalta kesti vain vajaat puoli tuntia finaalipaikan varmistamiseen.

Donaldsonin tappio tarkoittaa sitä, että myös rankingin sijalta 16 löytyvä David Gilbert voi viimeinkin huokaista helpotuksesta, sillä suora Crucible-paikka on viimeisen uhkaajan tippumisen myötä varmistunut. Lauantain tulosten myötä Crucibleen suoraan etenevien pelaajien osalta MM-kaavio on taas hiukan selkeämpi.

Varmaa on nyt esimerkiksi jo se, että Robertsonin lisäksi kauden menestyneimmät pelaajat Ronnie O’Sullivan ja Judd Trump kohtaavat sinne asti edetessään jo turnauksen puolivälierässä! Robertsonille finaaliin lisäpanosta tuo se, että voitolla sunnuntaina hän siirtyisi pois O’Sullivanin, Trumpin ja Mark Selbyn kansoittamasta kaavion alaosasta.

Robertson ja Lisowski kohtasivat kauden avanneen Riga Mastersin loppuottelussa, ja tuolloin australialainen oli vahvempi lukemin 5-2. Sunnuntaina panokset ovat kuitenkin huomattavasti korkeammat: Riikassa Robertson pokkasi voitostaan 50 000 puntaa palkintorahaa, kun taas huomenna Pekingissä häviäjänkin tilille pamahtaa lohdutukseksi hurjat 90 000 puntaa. Voittaja taas pääsee nauttimaan valtavasta 225 000 punnan pääpalkinnosta.

Lisowski jahtaa sunnuntaina uransa ensimmäistä rankingturnausvoittoa, kun taas Robertsonille rankingvoitto olisi jo uran 16. Finaaliottelu pelataan kahdessa jaksossa, ja voittoon tarvitaan 11 erävoittoa. Ottelun avausjakso alkaa sunnuntaina Suomen aikaa kello 8:00, ja jälkimmäinen jakso pyörähtää käyntiin 14:30.

Loppuottelua pääset seuraamaan Eurosportin välityksellä, sekä myös ilmaiseksi Unibet-TV:n live stream -palvelusta! 

Kuva: Monique Limbos


Pelaajat: ,
Turnaukset:
Edellinen artikkeliRobertson, Brecel, Lisowski ja Donaldson välieriin Kiinassa
Seuraava artikkeliNeil Robertson murskalukemin China Openin voittoon