Robertson ja Carter pihalle China Openin avauspäivänä

Dechawat Poomjaeng

Snookerkauden toiseksi viimeinen turnaus, China Open, alkoi maanantaina Pekingissä. Päivään mahtui pari yllätystä ja muutama vahva esitys. Suomalaisväriäkin snookerpöydillä nähtiin.

Robin Hullin voitokkaan villin kortin ottelun lisäksi maanantaina pelattiin muutkin kolme villin kortin kierroksen ottelua. Zhao Xintong oli ainoa voittoon yltänyt villi kortti, mutta hän olikin ylivoimainen. Zhao nimittäin voitti Alex Daviesin puhtaasti 5-0 tehtyään 52, 59 ja 85 pisteen sarjat. Useita paikkoja saanut Davies teki ainostaan kaksinumeroisen sarjan (26). Zhaolla oli siis helppo työ edetä jatkoon, vaikka hänkään ei esittänyt parastaan. Sen sijaan Yuan Sijun hävisi Peter Linesille 5-3 ja Zhang Yong Zhou Yuelongille 5-2.

Yksi suurimmista yllätyksistä nähtiin, kun Dechawat Poomjaeng voitti Neil Robertsonin 5-4. Robertson johti ottelua tauolla 3-1 tehtyään 56 ja 63 pisteen sarjat (Poomjaengin paras 60), mutta tauon jälkeen australialaisen otteet heikkenivät ja Poomjaeng voitti seuraavat kolme erää vastustajansa lyötyä helppojakin palloja ohi. Robertson tasoitti lukemiksi 4-4 komealla 74 pisteen sarjalla, joten ottelu ratkaistiin katkaisufreimissä. Ensimmäisen paikan sai Robertson, mutta Poomjaeng pääsi pian pöydälle ja siirtyi pistejohtoon. Epäonnistunut päälleveto kuitenkin päätti sarjan. Molempien otteissa näkyi hermoilu, ja ratkaisu tapahtui vasta väripalloilla. Robertsonin päälleveto siniselle epäonnistui, joten hän tyytyi turvalyöntiin. Pian hän sai kuitenkin paikan ja pussitti sinisen ja pinkin. Australialainen sai paikan yrittää viimeistä mustaa pitkällä jatkeella, mutta ottelupallo ei uponnut. Poomjaeng pääsi takaisin pöydälle, pussitti mustan ja eteni toiselle kierrokselle.

Mainos:

Kurt Maflin voitti avauskierroksen ottelussaan Ali Carterin 5-4. Yhden vuoden listalla sijalle 90 valunut Carter teki ennen taukoa 63 ja 83 pisteen sarjat, mutta muun muassa 52 pisteen sarjan tehnyt Maflin voitti kaksi tiukkaa freimiä väripalloilla, joten taukotilanne oli 2-2. Tauon jälkeen Carter siirtyi erän päähän jatkopaikasta ryöstämällä kuudennen erän, johon Maflin teki 50 pisteen sarjan. Englantilainen oli erittäin lähellä jatkopaikkaa tehtyään seuraavaan erään 66 pisteen sarjan, mutta Norjaa edustava Maflin ryösti erän viimeisellä mustalla ja voitti myös seuraavan tasoittaen tilanteeksi 4-4. Katkaisufreimin ensimmäinen paikka meni Carterille, mutta hän ei saanut riittävää sarjaa aikaan, vaan päästi Maflinin pöydälle. Norjalainenkin tarvitsi pari paikkaa, mutta voitti lopulta freimin.

Ding Junhui esiintyi pitkästä aikaa hyvin voittaessaan Marcus Campbellin 5-1. 50, 51, 55, 58 ja 61 pisteen sarjat tehnyt kiinalainen (Campbell: 53) oli ottelussa suvereeni ja ansaitsi jatkopaikkansa. Pari tavallista heikompaa jaksoa kiinalaiselle tuli, mutta ne eivät jääneet pitkiksi. Joku Campbellia parempi vastustaja voi kuitenkin käyttää ne hyväkseen tehokkaammin. Kauden parhaat turnauksensa Kiinassa pelannut Ding vaikuttaa kuitenkin kääntäneen vireensä ainakin väliaikaisesti.

Gary Wilson voitti Liang Wenbon 5-3 erinomaisen esityksen jälkeen. Wilson teki 56, 83, 87 ja 114 pisteen sarjat, Liangin paras oli 72-pisteinen. Ottelu sisälsi pari nihkeää freimiä, mutta pääasiassa peli oli kovatasoinen. Liang johti kamppailua 2-1, mutta Wilson voitti kolme seuraavaa erää ja siirtyi yhden päähän jatkopaikasta. Kiinalaisvastustaja kavensi vielä, mutta Wilson varmisti toisen kierroksen paikkansa hienolla 83 pisteen sarjalla.

Myös Mike Dunn oli vakuuttava omassa avausottelussaan. Hän voitti Fergal O’Brienin 5-3 tehtyään sarjoja vakuuttavasti (60, 67, 80, 94 – O’Brien 67, 72). Irlantilaisvastustaja johti ottelua 3-1, mutta tauon jälkeen Dunn voitti neljä erää putkeen ja O’Brien sai niissä yhteensä vain 30 pistettä.

Barry Hawkins katkaisi tappioputkensa voittamalla Gerard Greenen 5-2. Hawkins voitti ensimmäiset freimit 80 ja 81 pisteen sarjoilla ja oli lähellä ryöstää kolmannen erän, vaikka Greene teki siihen 59 pisteen sarjan. Pohjoisirlantilainen kuitenkin kavensi lukemia pussitettuaan viimeisen pinkin ja tuli 50 pisteen sarjalla tasoihin. Tauon jälkeen Hawkins oli kuitenkin selvästi parempi ja siirtyi 76 pisteen sarjalla johtoon. Seuraavakin erä meni hänelle selvin lukemin ja seitsemänteen tehty 124 pisteen sarja vei hänet jatkoon. Greene sai tauon jälkeen yhteensä vain 31 pistettä, joista viisi virheestä.

Myös Jack Lisowski katkaisi tappioputkensa voitettuaan ottelun viimeiset kolme erää ja tiputettuaan Alan McManusin katkaisufreimissä 5-4. McManus voitti avauserän viimeisellä pinkillä saatuaan peräti 28 pistettä virheistä ja 54 ja 80 pisteen sarjoilla hallitsi ottelua johtaen sitä jo 4-2. Lisowski oli tehnyt voittamiinsa eriin 60 ja 61 pisteen sarjat. Seitsemäs erä meni kuitenkin McManusin saamasta paikasta huolimatta Lisowskille, joka teki freimiin 78 pisteen sarjan ja tasoitti tilanteeksi 4-4 voitettuaan seuraavan freimin 56:n breakilla. Katkaisufreimissä ei suuria sarjoja nähty, mutta Lisowski teki muutaman keskikokoisen eikä antanut McManusille yhtään pistettä. 23-vuotias englantilainen eteni siis jatkoon 5-4-voitolla.

Otteluohjelma ja kaikki tulokset


Edellinen artikkeliChina Openin avauskierros pelataan loppuun tiistaina
Seuraava artikkeliEnsimmäinen kierros ohi – Joe Perry ulos China Openista