Robertson ja Hawkins ongelmitta toiselle kierrokselle

Ronnie O'Sullivan UK Championshipin Barry Hawkins
Kuva: Monique Limbos

Neil Robertson ja Barry Hawkins etenivät selvin lukemin toiselle kierrokselle MM-turnauksen viimeisistä ensimmäisen kierroksen otteluista. Kyren Wilson, Ronnie O’Sullivan sekä Ding Junhui ottivat puolestaan johtoasemat toisen kierroksen kamppailuissaan.

Robertson voitti ensimmäistä kertaa Crucibleen päässeen Noppon Saengkhamin lopulta lukemin 10-4. Australialainen oli avausjakson jälkeen 8-1-johdossa, mutta 24-vuotias debytantti kaunisteli lukemia toisella jaksolla. Hän oli ilmiselvästi ikionnellinen päästyään legendaariselle areenalle: kävellessään ensimmäistä kertaa kohti pöytäänsä Saengkham polvistui portaille ja kumarsi yleisölle. Robertson puolestaan saavutti hienon merkkipaalun: hän teki ottelussa uransa 500:nnen satasen.

Neljänä vuonna peräkkäin MM-turnauksessa vähintään puolivälieriin edennyt Barry Hawkins puolestaan kukisti karsinnoissa erinomaisesti esiintyneen Tom Fordin peräti 10-3. Avausjakson jälkeen tilanne oli 7-2, joten Fordin toiveet uran ensimmäisestä Cruciblessa otetusta voitosta olivat hiipumassa. 33-vuotias englantilainen kavensi vielä toisen jakson alussa tilanteeksi 7-3, mutta ottelu ratkesi viimeistään 12:nnessa erässä, jonka Hawkins voitti mustalla tarvittuaan snookerin. Hän varmisti 10-3-lukemat seuraavassa erässä ja eteni seitsemättä kertaa peräkkäin MM-turnauksen toiselle kierrokselle.

Ronnie O’Sullivan ja Shaun Murphy aloittivat puolestaan toisen kierroksen ottelunsa jo torstaina. Kaksikon keskinäisiä otteluita tukevasti johtava O’Sullivan aloitti etevämmin ja johtaa ottelua ensimmäisen jakson jälkeen 6-2. Ottelun alku oli varsin kovatasoista peliä, mutta etenkin Murphyn pisteen erolla voittamassa seitsemännessä erässä virheitä nähtiin yllin kyllin puolin ja toisin. O’Sullivanin viidenneksi suurimmalle sarjalle tuli mittaa 74 pistettä ja Murphykin iski 84 pisteen sarjan, mikä kertoo molempien pelaajien pussitelleen palloja varsin mukavasti.

Perjantaina alkaneessa ottelussa Ding Junhui johtaa maanmiestään Liang Wenboa samoin 6-2-lukemin. Yhtä vaille jokaiseen ensimmäisen jakson erään tehtiin yli 50 pisteen sarja, ja mukaan mahtuu kaksi Dingin tekemää satastakin. Kiinan ykköstykki pelasikin varsin vahvasti, mistä kertoo 93 %:n onnistuminen pussituksissa. Liangin pussitusprosentti oli puolestaan vain 80 %, ja hänen on syytä parantaa noustakseen taistelemaan otteluvoitosta.

Kyren Wilson ja Stuart Bingham aloittivat puolestaan toisen kierroksen ottelunsa torstaina ja pelasivat toisen jakson aamulla perjantaina. 25-vuotias Wilson johtaa ottelua kahden jakson jälkeen 9-7. Hän siirtyi ottelun alussa jo 5-0-johtoon, mutta Bingham voitti seuraavat kolme erää, joten ensimmäisen jakson päätteeksi pelaajien ero oli kaksi freimiä. Vuoden 2015 maailmanmestari oli toisella jaksolla kaksi kertaa lähellä tasoitusta, mutta se jäi haaveeksi. Ensin hän jätti 12:nnessa freimissä tiukan taistelun jälkeen viimeisen mustan pussin suulle, eikä Wilson erehtynyt, ja lopulta jakson viimeisessä erässä Wilson nousi yhden snookerin takaa erävoittoon viimeisellä mustalla. Nuori englantilainen pääsee siis ratkaisevaan kolmanteen jaksoon kahden erän etumatkalta, mutta ottelu on kaikkea muuta kuin ratkennut.

MM-turnauksen otteluohjelma ja kaikki tulokset

Kuva: Monique Limbos


Edellinen artikkeliVideo: Taikuri tositoimissa – Murphylta uskomaton näytöslyönti MM-kisoissa
Seuraava artikkeliKyren Wilson ensimmäisenä puolivälieriin