Robertson vahvalla lopulla voittoon Williamsista – Hawkins kaatoi Murphyn

Ronnie O'Sullivan China Championshipissä Neil Robertson
Kuva: Monique Limbos

Mastersin kolmas päivä osoittautui onnelliseksi Neil Robertsonille ja Barry Hawkinsille, jotka etenivät vahvojen esitysten myötä turnauksen puolivälieriin. Robertson kaatoi hallitsevan maailmanmestarin Mark Williamsin 6-3, ja Hawkins oli vakuuttava voittaessaan pahasti hukassa olleen Shaun Murphyn selkeästi 6-2. 

Viime vuonna Robertson joutui seuraamaan turnausta Eurosportin studion sohvalta jäätyään niukasti rankingin 16 parhaan ulkopuolelle, ja ensimmäisissä erissä tiistaina aussitähti teki joukon hermostuneita virheitä, jotka auttoivat Williamsin tauolle 3-1-johdossa.

Pitkätkin snookerottelut saattavat tuntua kääntyvän yksittäisestä lyönnistä, ja Williamsin ja Robertsonin ottelu antoi tästä harvinaisen osuvan esimerkin. Williams oli viidennessä erässä yhden umpihelpon ruskean päässä erävoitosta, mutta helppo pussitus livahti reilusti ohi, ja Robertson vastasi hävyttömän hienolla 57 pisteen puhdistuksella, vieden erän viimeisellä mustalla.

Mainos:

Australialainen sai ryöstetyn erän myötä momentumin puolelleen ja spurttasi kahden seuraavan erän läpi nopeasti 102 ja 69 pisteen sarjojen myötä. Kahdeksas erä oli jälleen täynnä draamaa: Williams johti reilulla erolla ennen kuin Robertson kiri mukaan erään, joka ratkesi lopulta pitkällisen safety-taistelun jälkeen pinkillä australialaisen hyväksi. Viimeiseksi jääneeseen yhdeksänteen erään ei Williams enää pisteitä tehnyt, vaan Robertson ratkaisi ottelun 88 pisteen sarjalla.

”Ensimmäisissä erissä käytin ehkä liikaa aikaa lyöntien harkitsemiseen, ja ne olivat juuri ne lyönnit jotka missasin”, Robertson pohti World Snookerin mukaan. ”Minun täytyi nopeuttaa tempoani, se oli niin yksinkertaista. Pakotin itseni pelaamaan sillä tahdilla, millä pelaan harjoitellesani, ja tunsin oloni fantastiseksi.”

Maailmanmestari Williamsin otteet ovat olleet viime kuukausina vaisuja, ja MM-voitosta nauttimisesta johtunut harjoittelun puute on viimeinkin alkanut näkyä myös pöydällä. ”Pelasin heikosti läpi ottelun. Odotinkin pelaavani näin, koska en ole juuri keppiini koskenut. Minun täytyy alkaa harjoitella MM-turnausta varten, sillä se on ainoa kisa jota todella odotan.”

Murphy taas täysin hukassa

Iltaottelusta odotettiin tasaista vääntöä kahden isoissa turnauksissa hyvin menestyvän pelurin välillä, mutta Shaun Murphy näytti lupaavan syyskauden lopun jälkeen palanneen alkukauden surkeaan vireeseensä. Vuoden 2005 maailmanmestari oli suurimman osan ottelusta täysin tuuliajolla, ja etenkin ottelun keskivaiheilla vahvasti esiintynyt Hawkins pääsi melko helposti karkaamaan 5-0-johtoon.

Tässä vaiheessa jo realistiset mahdollisuudet menettänyt Murphy kiusasi yltiöhyökkäävällä pelillään Hawkinsia vielä kahden erän ajan, mutta lopulta hermostunut kahdeksas erä päättyi Hawkinsin voittoon, ja 39-vuotias englantilainen eteni puolivälieriin jossa vastaan asettuu Australian Robertson.

Mastersin avauskierros huipentuu keskiviikkona, kun kenties turnauksen tähän mennessä odotetuin taisto Judd Trumpin ja Kyren Wilsonin välillä pelataan kello 15:00 alkaen. Illalla viimeisestä puolivälieräpaikasta taistelevat Mark Selby ja Stephen Maguire. 

Masters -turnausta voit seurata tutusti Eurosportin kanavilla, sekä myös ilmaiseksi Unibet-TV:n välityksellä. Lisäksi turnauksen ratkaisuotteluja näytetään myös ilmaiskanava TV Kutosen puolella. Tarkemmin turnauksen televisiointiin, otteluohjelmaan ja tuloksiin pääset tutustumaan TÄMÄN LINKIN KAUTTA. 

Coolbet tarjoaa turnauksen ajan uusille ja vanhoille asiakkailleen loistavan ilmaisvetotarjouksen, jonka pääset nappaamaan talteen TÄSTÄ LINKISTÄ. 

Kuva: Monique Limbos 


Pelaajat: ,,,
Turnaukset: