Robin Hull avasi International Championshipin 6-2-voitolla

Robin-Hull | FinnSnooker.com

Robin Hull avasi International Championshipin 2017 komealla 6-2-voitolla 19-vuotiaasta kiinalaislupauksesta Zhou Yuelongista. Samalla suomalainen katkaisi tappioputkensa, jolle oli tullut jo muutama ottelu mittaa. Zhoulle kyseessä oli puolestaan kauden ensimmäinen tappio turnauksen ensimmäisellä kierroksella.

Ottelun tärkein käänne nähtiin jo ensimmäisessä erässä. Zhou Yuelong teki 64 pisteen sarjan, ja Hull tarvitsi kaksi snookeria erävoittoon. Suomalainen pussitti pikkuvärit ja jahtasi snookeria pinkillä. Kiinalainen tekikin virheen, Hull pussitti pinkin ja mustan ja pelaajat olivat tasapisteissä. Lopulta Hull vei erän uusintamustalla.

Hull voitti toisen erän 94 pisteen sarjalla ja kolmannen erän väreillä, mutta kiinalainen kavensi 74 pisteen sarjalla taukotilanteeksi 1-3. Vartin tauon jälkeen suomalainen teki kauden neljännen satasensa ja voitti seuraavan, ottelun pisimmän, erän viimeisillä punaisilla. 5-1-tilanne vaikutti jo varsin herkulliselta, mutta Zhou osoitti 89 pisteen sarjallaan, ettei ottelu ole vielä ohi. Seuraava erä jäi kuitenkin ottelun viimeiseksi, ja Hull otti komean päänahan nuoresta kiinalaisesta, joka on tällä kaudella ansainnut kaikki ammattilaiset huomioiden 17:nneksi eniten palkintorahaa.

Mainos:

19-vuotias kiinalainen on ollut kovassa nousukiidossa. Hän on tällä hetkellä rankingissa sijalla 27. Kauden alussa sijoitus oli 32:s ja kauden 2015-2016 päätteeksi 54:s. China Championshipin puolivälieriin ja European Mastersin välieriin tällä kaudella edennyt Zhou on syksyn mittaan voittanut jo parikin top 16 -pelaajaa. Hull otti siis varsin maukkaan päänahan.

Seuraavassa ottelussa Hull kohtaa maanantaina kello 8.30 Jimmy Robertsonin, joka majailee rankingissa sijalla 33. Tämän otteluparin voittaja saa seuraavaksi todennäköisesti vastaansa Judd Trumpin, ellei maailmanlistan nelonen kärsi yllättävää tappiota Ian Burnsille.

Robin Hullin ja Zhou Yuelongin ottelussa oli virallisesti kyse karsintaottelusta, joka oli siirretty pääsarjan yhteyteen, koska lähes samaan aikaan karsintojen kanssa pelattiin Asian Indoor Games -turnaus, johon moni nuori kiinalainen Zhou mukaan luettuna osallistui. Kiinalaisnuorukaisten otteluiden lisäksi muun muassa hallitsevan turnausvoittajan ottelu oli siirretty Kiinaan. Näiden otteluiden voittajat – siis myös Robin Hull – etenevät varsinaiselle ensimmäiselle kierrokselle, jonne suuri joukko pelaajia oli varmistanut paikkansa jo noin kuukausi aiemmin karsinnoissa.

Robin Hullin ohella toisessakin aamun ottelussa rankingissa heikommalla sijalla oleva pelaaja otti voiton. Yksi Kiinan nuorista huippulupauksista, 20-vuotias Zhao Xintong, nimittäin päihitti varsin hyvän alkukauden pelanneen Matthew Stevensin 6-2.

Tom Ford nousi viimeisellä pinkillä 6-5-voittoon Ian Preecestä ja Yan Bingtao voitti Wang Yuchenin samoin 6-5-lukemin. Myös Ali Carter, Mark Selby ja komeasti sarjoja tehnyt Neil Robertson raivasivat tiensä jatkoon.

Viimeiset karsintaottelut sekä osa ensimmäisen kierroksen otteluista pelataan vielä tänään. Loput varsinaisen avauskierroksen otteluista, muun muassa Robin Hullin ja Jimmy Robertsonin kaksinkamppailu, ovat vuorossa maanantaina, ja toinen kierros pelataan kokonaisuudessaan tiistaina. Varsin rahakas turnaus huipentuu perjantaina ja lauantaina välieriin ja sunnuntaina kahdessa jaksossa pelattavaan finaaliin.

Kuva: Monique Limbos


Edellinen artikkeliKISA: Veikkaa isoin breikki! – Voittajalle 50€:n Verkkokauppa.com-lahjakortti
Seuraava artikkeliHullille taas katkaisueräpettymys – kiinalaisteini tyrmäsi O’Sullivanin