Robin Hull haastaa avauskierroksella Shaun Murphyn: ”Lyönti on hyvässä tikissä”

Snookerin UK Championship Robin Hull | FinnSnooker.com

Suomen Robin Hull aloittaa huomenna oman MM-kisaurakkansa ottelulla Shaun Murphyä vastaan. Ottelu alkaa keskiviikkona klo 16:30 ja pelataan loppuun seuraavana päivänä klo 21:00 alkaen. Odotettavissa on suomalaisittain yksi tämän vuoden kiinnostavimmista urheilutapahtumista.

Hull eteni MM-kisoihin karsintojen kautta, joissa suomalainen oli ilmiömäisessä vireessä. Kolmen ottelun eräsuhteeksi muodostui lopulta 30-12, joten paikka Cruciblessa on todellakin ansaittu. Kolmessa karsintaottelussa kaatui Martin McCrudden 10-3, Ben Woollaston 10-5 sekä Igor Figueiredo numeroin 10-4. Näissä otteluissa Robin teki peräti 20 50+ breikkiä, joista viisi oli yli sadan pisteen lyöntisarjoja.

Hullin avauskierroksen vastustaja on todella kovaa luokkaa. Rahalistan kahdeksannella sijalla majaileva Shaun Murphy on yksi turnauksen voittajasuosikeista, ja lähtee otteluun selvänä ennakkosuosikkina. Hull itse ei paljon arpaonneaan moittinut, vaan kääntää tilanteen voitoksi.

”Murphy on hyvä arpa jo pelkästään päänahan arvon puolesta. Murphy pelaa myös hyvää avointa peliä, mikä sopii itselleni hyvin. Mieluisa vastus ja itselle loistava testi.”

Hullin peli on ollut todella tikissä viime aikoina, joten suomalaisittain sopii odottaa loistavaa ottelua. Robinin edellisestä ottelusta on jo melkein viikko aikaa, mutta sekään ei tunnu haittaavan.

”Lauantai ja sunnuntai vedettiin ilman reenejä. Lyönti on niin hyvässä tikissä tällä hetkellä, että tärkeämpää on ladata akkuja. Myös snookerin seuraaminen jätetty minimiin, eli kaikkea muuta tehty täällä ja vältetty koko kisatunnelmaa. Maanantaina mentiin taas täydellä tankilla sitten takaisin rutiineihin ja valmistautumiseen. Pikku tauko on tehny ehdottomasti hyvää heti karsintojen jälkeen.”

Ottelu pelataan kahdessa sessiossa, joista ensimmäinen alkaa huomenna klo 16:30. Ottelu pelataan päätökseen torstaina klo 21:00 alkaen, joten snookerherkkua on tarjolla kahden päivän ajan. Osa pelaajista tykkäisi pelata samana päivänä ottelun molemmat sessiot, mutta Hullia ei moinen heilauta suuntaan tai toiseen: ”Ei mitään merkitystä, miten ottelu on aikataulutettu”.

Luvassa todella huikea näytelmä

Itse ottelusta voidaan odottaa todella viihdyttävää, sillä molemmat pelaajat tykkäävät hyökätä ja rakentaa isoja breikkejä. Ottelusta voi tulla jopa koko ensimmäisen kierroksen kovatasoisin, sillä vastakkain ovat varsin hurjavireiset pelaajat. Hull pääsee otteluun karsinnan ansiosta paremmalla pelituntumalla, mutta Murphy on kuitenkin sen verran kokenut pelimies, että tästä tuskin suurta etua muodostuu.

Ottelun alku on todella tärkeä, sillä mitä pidemmälle peli etenee tasaisissa merkeissä – sitä paremmat mahdollisuudet Roopella on voittoon. Toisaalta jos mietitään Robinin peliä tähän asti, voi Murphylle tulla rajukin tukkapölly jo keskiviikon aikana, mikäli oma peli ei lähde kulkemaan. Nimittäin kukaan ei voita pelaajaa, joka nakuttaa 50+ breikkejä lähes jokaiseen freimiin. Hullilla on siis ehdottomasti omalla pelillään saumat turnauksessa vaikka kuinka pitkälle.

Turvapeli on ollut kauden aikana Hullin heikoin osa-alue varsinkin ”kovempia” pelaajia vastaan pelattaessa. Viimeksi UK Championship -turnauksessa Hull hävisi Murphylle 6-3, mutta paremman seiftipelin turvin olisi pystynyt haastamaan englantilaisen ottelussa vieläkin paremmin. Karsintojen aikana turvapeli sujui tilastoista päätellen kiitettävästi, joten huomenna meillä on edessä toivon mukaan mahtava taistelu jatkopaikasta.

Ottelu on katsottavissa tuttuun tapaan Eurosportin TV-kanavalta sekä Eurosport Playerista.

Hull-Murphy-otteluun löytyy lisäjännitystä myös runsaiden pelikohteiden muodossa. NordicBetillä on tarjolla loistava 200% talletusbonus uusille asiakkaille, sekä Betsson tarjoaa oman talletusbonuksensa lisäksi Hull-Murphy-otteluun 10€ riskittömän vedon, mikäli Hull häviää ottelun. Saat siis häviämäsi vedon panoksen takaisin aina 10€ asti, jos Shaun Murphy voittaa ottelun.

kierros2-728x90

728x90

Artikkelikuva: Monique Limbos


Edellinen artikkeliMM-kisojen neljännen päivän pelivihjeet
Seuraava artikkeliSongsermsawadille, Lamille ja O’Donnellille ammattilaispaikat