Robin Hullille ylivoimainen voitto MM-karsinnoissa

Robin-Hull | FinnSnooker.com

Robin Hull voitti MM-karsintojen avauskierroksella Martin McCruddenin selvin 10-3-lukemin. Vakuuttavasti Qualifying Schoolissa vajaa vuosi sitten pelannut irlantilaisamatööri väläytteli vain ajoittain eikä missään vaiheessa ottelua pystynyt haastamaan suomalaisvastustajaansa, joka paransi loppua kohden.

Ottelu alkoi nihkeästi, ja vartin mittaiselle ensimmäiselle tauolle siirryttiin Hullin 3-1-johdossa. Hän oli tehnyt 40, 46 ja 49 pisteen sarjat, mutta myös McCrudden sai paikkoja ja voittikin ottelun toisen freimin, vaikka ei tehnyt erään 13 pisteen sarjaa suurempaa breakia.

Tauon jälkeen Hull teki 55 pisteen sarjan, joka oli ottelun ensimmäinen 50 pisteen rajapyykin rikkonut break. Suomalainen voitti vielä neljännen peräkkäisen erän ja siirtyi jo 5-1-johtoon. Seuraavassa erä meni kuitenkin McCruddenille, joka teki 64 pisteen sarjan ja väläytteli taitojaan. Hull kuitenkin ryösti seuraavan erän viimeisellä mustalla 64 pisteen tyhjennyksellä oltuaan yli 50 pistettä perässä, voitti myös seuraavan freimin 71 pisteen sarjalla ja johti ottelua ensimmäisen jakson jälkeen ylivoimaisesti 7-2.

Mainos:

Ottelua jatkettiin illalla, ja toivottomassa tilanteessa ollut McCrudden kaunisteli lukemia voittamalla jakson ensimmäisen erän, johon Hull ei saanut pistettäkään. Irlantilainen teki myös seuraavan freimin ensimmäiset pisteet, mutta saatuaan paikan Hull käytti sen tehokkaasti ja teki 89 pisteen sarjan. Seuraavaan freimiin syntyi ottelun ainoa satanen, jolle tuli mittaa 112 pistettä, ja suomalainen siirtyi vain erän päähän jatkopaikasta. Ottelun päättymistä ei tarvinnut kauan odottaa, sillä Hull voitti heti kolmannen peräkkäisen erän, joka kuitenkin ratkesi vasta viimeisellä pinkillä. McCrudden teki aluksi 51 pisteen sarjan, mutta Hullin 53 pisteen tyhjennys riitti tuomaan erävoiton.

Paremmasta pelaajasta ei ollut epäselvyyksiä, vaikka McCruddenkin väläytteli ajoittain. Etenkin toisella jaksolla paineettomassa tilanteessa irlantilainen osoitti, miksi häntä on povattu Main Tourille. Suomalaisvastustajalleen hän ei kuitenkaan voinut tällä kertaa mitään eikä tulostaulu jätä juurikaan jossiteltavaa.

Hull kohtaa seuraavaksi Ben Woollastonin. Ottelu pelataan maanantaina klo 12 ja 21, ja suomalaisen on voitettava ottelu, jos hän haluaa jatkaa Main Tourilla. Voitto Woollastonista todennäköisesti varmistaisi ammattilaisuran jatkumisen, mutta MM-kisojen pääsarjapaikkaan vaaditaan vielä kolmaskin otteluvoitto.

Jos Hull voittaa Woollastonin, hän jatkaa Main Tourilla, jos seuraavista ehdoista yksikään ei toteudu:

  • Stuart Carrington etenee pääsarjaan
  • Marcus Campbell etenee pääsarjaan
  • Chris Wakelin etenee pääsarjaan
  • Noppon Saengkham etenee pääsarjan toiselle kierrokselle
  • Sam Baird etenee puolivälieriin
  • Liam Highfield etenee puolivälieriin
  • Joku alempana rankingissa oleva etenee välieriin

Jos Joe Swail häviää karsintojen toisella kierroksella Dominic Dalelle, yllä olevista ehdoista yksi (mutta ei useampi) saa toteutua. Jos Hull voittaa Woollaston-pelin jälkeen vielä yhden ottelun, on hänen Main Tour -jatkonsa äärimmäisen todennäköinen.

Käytännössä siis Carrington, Campbell ja Wakelin eivät saa ottaa enempää kuin yhden otteluvoiton. Carrington kohtaa seuraavaksi Peter Ebdonin ja sen jälkeen joko Li Hangin, Gary Wilsonin tai Eden Sharavin. Campbell haastaa toisella kierroksella Mark Kingin, ja päätösottelussa vastaan asettuisi Anthony McGill tai Cao Yupeng. Wakelin puolestaan kohtaa ensin Fergal O’Brienin ja sitten Steve Davisin, Kurt Maflinin tai David Gracen.

MM-karsintojen otteluohjelma ja kaikki tulokset

Kuva: Monique Limbos


Edellinen artikkeliSteve Davis tunteikkaaseen voittoon Jamie Copesta
Seuraava artikkeliHull-Woollaston-ottelun veikkauskilpailu – voittajalle Eurosport Player vuodeksi!