Robin Hullin hyvä vire jatkuu: Skotlannista jo kaksi voittoa

Robin Hull | FinnSnooker.com

Robin Hull on jatkanut viime aikojen hyvää virettään Scottish Openissa. Hän kukisti ensimmäisellä kierroksella Boonyarit Keattikunin puhtaasti 4-0 ja toisella Michael Whiten 4-1. Suomalainen kohtaa kolmannella kierroksella Marco Fun.

Hull oli täysin omaa luokkaansa lyhyellä ammattilaisurallaan vasta yhden ottelun voittanutta Keattikunia vastaan. Suomalainen teki 66, 117 ja 81 pisteen sarjat ja siirtyi nopeasti 3-0-johtoon. Viimeiseen eräänkin syntyi noin 45 pisteen sarja, ja vaikka se ei vielä riittänyt tuomaan erävoittoa, ei thaimaalainen pystynyt uhittelemaan.

Toisella kierroksella suomalaisen vastus koveni. Hän kohtasi rankingissa sijalla 24 olevan Michael Whiten, joka oli vielä keväällä 16 parhaan joukossa. Avauskierroksella walesilainen oli tehnyt kaksi satasta ja yhden yli 90 pisteen sarjan murskatessaan Cao Yupengin 4-0. White voitti ensimmäisen erän pitkän väännön päätteeksi pinkillä pallolla, mutta Hull vastasi 65 ja 66 pisteen sarjoilla, jotka veivät hänet 2-1-johtoon. Lopuissa erissä ei enää nähty suuria sarjoja, mutta Hull vei nihkeän neljännen erän viimeisellä vihreällä ja jätti seuraavassa freimissä vastustajansa pisteittä.

Mainos:

Hull on siis edennyt jo 32 parhaan joukkoon. Hän kohtaa seuraavaksi Marco Fun, joka on todennäköisesti ollut turnauksen tähän mennessä vakuuttavin pelaaja. UK Championshipin välieriin edennyt Fu on voittanut sekä Sanderson Lamin että Liam Highfieldin 4-1-lukemin, ja näissä otteluissa hän on tehnyt 142, 110, 104, 82, 71, 68, 65, 61, 60 ja 58 pisteen sarjat. Fu tarjoaa Hullille selvästi suuremman haasteen kuin edelliset vastustajat, mutta sama pätee toisin päinkin.

Fun ohella suurin osa muistakin top 16 -pelaajista on edennyt kolmannelle kierrokselle. Nimekkäin tappion kärsinyt pelaaja on Shaun Murphy, joka hävisi toisella kierroksella huippupelin pelanneelle Xiao Guodongille 1-4. Xiao oli ilmiliekeissä ja teki kaksi satasta eikä lyönyt kovin monta palloa ohi koko ottelussa. Lisäksi kaksi satasta tehnyt Stuart Bingham kärsi avauskierroksella 3-4-tappion Mark Joycelle ja Ali Carter hävisi toisella kierroksella Chris Wakelinille 3-4, mutta siinä kaikki. Mark Allen oli tosin avauskierroksella vaikeuksissa, mutta hän nousi 0-3-takaa-ajoasemasta 4-3-voittoon Christopher Keogania vastaan. Yllätyksenä on mainittava myös Duane Jonesin avauskierroksen voitto Luca Brecelistä 4-2-lukemin.

Myös Jimmy White on voittanut kaksi ottelua ja päässyt kolmannelle kierrokselle. White, jonka ammattilaisura on vaarassa päättyä kauden päätteeksi, ei ole hävinnyt vielä erääkään. Toisella kierroksella hän yllätti Ryan Dayn puhtaasti 4-0. Englantilainen on siinä tilanteessa, että jokainen voitto on tärkeä uran jatkon kannalta. Seuraava voitto vaatisi kuitenkin jymy-yllätystä: vastaan asettuu Ronnie O’Sullivan.

Muista ammattilaispaikoistaan taistelevista pelaajista jatkossa on myös Joe Swail, joka on ottanut kaksi tärkeää voittoa ja kohtaa seuraavaksi Neil Robertsonin. Myös Mark Kingin kukistanut Sean O’Sullivan on parannellut asemiaan. Hän tarvitsee kuitenkin vielä rutkasti voittoja jatkaakseen uraansa. O’Sullivan kohtaa seuraavaksi Mitchell Mannin, joka pelasi vahvan ottelun kukistaessaan kotikaupungissaan pelanneen Anthony McGillin. McGill on yksi lukuisista tappion kärsineistä skoteista. Vain kaksi skottia on kotiturnauksessaan yltänyt kolmannelle kierrokselle: Stephen Maguire sekä John Higgins. Etenkin Higgins on avannut turnauksen erinomaisesti.

Muista jatkoonpäässeistä hieman yllättävämpiin nimiin lukeutuvat Li Hang, Mei Xiwen, Noppon Saengkham ja Ian Burns. Jäljellä on siis enää 32 pelaajaa. Sekä kolmas että neljäs kierros pelataan torstaina, ja sen jälkeen kolmena viimeisenä päivänä pelataan kunakin yksi kierros.

Kuva: Monique Limbos