Täysin uskomaton ottelu! Ronnie O’Sullivan voitti katkaisufreimin ja eteni MM-finaaliin!

Mark Williams Welsh Open Northern Ireland Open European Masters Snooker Jimmy White English Open Neil Robertson Ronnie O'Sullivanin masters snooker live stream Ronnie O'Sullivan Champion of Champions
Kuva: Monique Limbos

Snookerin MM-kisat tarjoilivat perjantai-iltana sellaisia näytöksiä, että kyseessä oli taatusti yksi snookerin historian huikeimmista päivistä. Ronnie O’Sullivan ei tälläkään kertaa pettänyt fanejaan!

Koskaan aikaisemmin ei ole todistettu tilannetta, jossa kumpikin MM-välierä ratkeaisi vasta katkaisufreimissä. Nyt sellaista tilannetta päästiin ihailemaan, sillä ensiksi Kyren Wilson kaatoi Anthony McGillin numeroin 17-16. Heti perään myös Ronnie O’Sullivan ja Mark Selby hakivat voittajaa katkaisufreimistä.

Ronnie O’Sullivan teki huiman nousun voittoon

O’Sullivanin ja Selbyn ottelusta oli odotettavissa uskomaton taisto, mutta kukaan tuskin osasi odottaa, että voitosta käytäisiin noin mykistävä kamppailu. Ottelun alussa haparoinut Selby lähti viimeiseen sessioon 13-11-johdossa, joten etulyöntiasema oli miehen puolella. O’Sullivan tuli kuitenkin järeällä tavalla ratkaisevaan sessioon ja käänsi heti tilanteen tasoihin. O’Sullivanilta nähtiin heti ekassa erässä statement-tason 114 pisteen breikki.

Mainos:

Selby kokosi pelinsä ja nappasi kaksi seuraavaa erää nimiinsä karaten jälleen 15-13-johtoon. Tämän jälkeen kumpikin mies voitti yhden erän nimiinsä, joten oltiin tilanteessa 16-14. Näin ollen Selby oli enää yhden voiton päässä paikasta MM-finaaliin.

O’Sullivan ei paineiden alla romahtanut, vaan legenda osoitti suuruutensa painamalla 138 pisteen breikin nousten yhden erävoiton päähän. Myös seuraava freimi meni O’Sullivanin nimiin, joten tilanne oli yhtäkkiä jo tasan eikä Selby ollut pussittanut kahteen freimiin yhtään palloa.

The Rocket sai katkaisufreimiin myös loistavan startin, sillä ensimmäisestä kunnon paikasta syntyi 64 pisteen breikki. Myös ottelun voitto oli lähellä, sillä käytännössä kulmapussista ohi lipsahtanut punainen olisi ratkaissut voiton, tai ainakaan pisteet eivät olisi enää riittäneet Selbylle.

Selby sai kauan kaivatun mahdollisuuden ja tilanne näytti hyvältä, kunnes pöydän viimeinen punainen pilasi breikin 34 pisteeseen ja antoi O’Sullivanille jälleen paluulipun pöydälle.

Tässä vaiheessa molemmat esittelivät jopa taivaallista turvapeliä, joka kuitenkin lopulta kääntyi O’Sullivanin eduksi. The Rocket ei enää mahdollisuuksiaan mokannut, vaan tyhjensi pöydän ja eteni 17-16-voitolla MM-finaaliin, jossa vastaan asettuu Kyren Wilson.

MM-finaalin ensimmäinen sessio käynnistyy lauantaina klo 15:30. Ottelu on katsottavissa ilmaiseksi. Tarkemmat lisätiedot lähetyksen katsomiseen löydät TÄÄLTÄ!


Pelaajat: ,
Turnaukset:
Edellinen artikkeliSuomalaispelaajien tie snooker-tähdiksi – mitä vaaditaan biljardin mestarilta?
Seuraava artikkeliRonnie O’Sullivan ja Kyren Wilson kohtaavat MM-finaalissa!