Ronnie O’Sullivanin kestävä loisto – onko hän kaikkien aikojen paras?

snookerin MM-kisat discovery+ European Masters Ronnie O'Sullivan World Snooker Tour Ronnie O'Sullivanin
Kuva: YouTube

Snookerpelaajista puhuttaessa ihmiset ajattelevat aina yhtä nimeä, ja se on Ronnie O’Sullivan. Ronnie O’Sullivan on kiistatta kaikkien aikojen paras snooker-pelaaja, eikä hänen saavutuksiaan voi aliarvioida.

Vuosiensa aikana Ronnie on saavuttanut snooker-maailman arvostetuimpia titteleitä, ja tähän aiomme sukeltaa syvemmälle tässä artikkelissa.

Haluamme tänään vastata kysymykseen, joka on juuttunut snooker-fanaatikkojen aivoihin: onko Ronnie O’Sullivan kaikkien aikojen paras snooker-pelaaja?

Mainos:
Kuva: Unsplash

Ronnie O’Sullivanin tausta

Ronnie O’Sullivan syntyi 5. joulukuuta Chigwellissä, Englannissa. Ronnie oli ehtinyt aloittaa hänen ammattilaisuransa jo ennen kuin hän oli täyttänyt 20 vuotta. Ronnie O’Sullivanin ekat snooker-ottelut tuli pelattua vuonna 1992.

Hän sai nopeasti mainetta snookerin maailmassa ainutlaatuisen pelityylinsä ansiosta, joka oli paljon nopeampi ja räjähtävämpi kuin kenelläkään muulla pelaajalla. Tämä nopeus toi hänelle lempinimen ”The Rocket”.

Ammattilaisuransa aikana Ronnie on voittanut seitsemän maailmanmestaruutta ja hämmästyttävät 41 ranking-voittoa, joihin kuuluu muun muassa kahdeksan erillistä UK Championship -voittoa ja kahdeksan Masters-titteliä.

Ronnien saavutuksista puhuttaessa emme voi korostaa hänen taitojaan tarpeeksi. Ronnie on pysytellyt snookerimaailman huipulla jo vuosikymmeniä, ja tämä osoittaa, että hänestä on tullut oman alansa mestari. Se, että hän on pelannut huipputasolla ammattilaisturnauksissa niin kauan kuin hän on pelannut, osoittaa, miten vaikuttavia hänen saavutuksensa ovat.

Ronnie O’Sullivanin pitkä ura

Ronnien ura alkoi jo vuonna 1992, jolloin hän pamahti snookerin maailmaan ryminällä. Alusta alkaen oli selvää, että Ronnie ei tullut vain pelaamaan, vaan voittamaan. Ronnie aloitti uransa voittamalla hänen 38 ensimmäistä snooker-otteluaan ammattilaisena.

Vain vuosi ammattilaisuransa aloittamisen jälkeen, Ronniesta tuli nuorin pelaaja ikinä joka oli voittanut Yhdistyneen kuningaskunnan mestaruuden (UK Championship) . Tämä voitto kirjasi hänet jo historiankirjoihin vain toisena vuotena aktiivisena ammattilaisena. Voi huoletta sanoa, että jos ihmiset olivat aiemmin missanneet tämän nuoren lupauksen, nyt he varmasti olivat jo huomanneet hänet.

Vuonna 1995 Ronniesta tuli osa snookerin eliittiä voittamalla ensimmäisen Masters-turnauksensa. Masters-turnaus on yksi arvostetuimmista, ellei jopa arvostetuin turnaus snookerin maailmassa, joten hänen ensimmäisen mestaruutensa voittaminen näin varhaisessa vaiheessa hänen urassa oli vain merkki siitä, että suuruutta oli vielä tulossa.

Ennen vuosituhannen vaihdetta Ronniesta oli jo tullut yksi aikansa suurimmista snookerpelaajista, eikä hän hukannut aikaa 2000-luvun alussa, kun hän voitti ensimmäisen maailmanmestaruutensa vuonna 2001. Mutta kuten tiedämme, tämä ei jäänyt ainoaksi kerraksi, kun Ronnie kruunattiin maailmanmestariksi, sillä hän on voittanut maailmanmestaruuden huikeat seitsemän kertaa uransa aikana.

Ronnien innovatiivinen pelityyli

Vaikka me kaikki tunnemme hänet titteleistään ja raaoista taidoistaan, mikä teki Ronnie O’Sullivanista sen pelaajan, jonka tunnemme ja rakastamme? Jo uransa alkuvaiheessa kaikki panivat merkille yhden asian Ronniessa: hänen ainutlaatuisen pelityylinsä. Ronnie lähestyi peliä eri tavalla kuin useimmat muut pelaajat. Hän oli tunnettu nopeasta ja hyökkäävästä tyylistään.

Tämä pelitapa antoi hänelle mahdollisuuden hyödyntää luontaista lahjakkuuttaan, mutta vuosien saatossa Ronnie alkoi siirtyä pois pelkästä nopeudesta ja kehitti strategisempaa otetta pelaamiseen, mikä on olennaista pitkäaikaisen menestyksen saavuttamiseksi.

Vaikka O’Sullivan on ottanut pienen askeleen taaksepäin alkuperäisestä pelityylistään, voimme yhä nähdä välähdyksiä puhtaasta taidosta ja lahjakkuudesta, joka on Ronnie O’Sullivan.

Yksi asia, jonka jokainen Ronnien vastustaja on huomannut, on se, miten hän lähestyy niitä asioita, joita useimmat pitävät suurina haasteina snookerpelissä.

Kuin seuraamme Ronnie O’Sullivanin peliä, vaikuttaa siltä, että hänellä on aina oikea vastaus mihin tahansa haasteeseen. Hän pysyy rauhallisena ja tyynenä sekä tekee lyönnin, joka lopulta kannattaa.

Kuva: Pixabay

Ronnie O’Sullivanin asema snookerin suurimpien tähtien joukossa

Kun puhumme snookerin suuruuksista, meidän on tietenkin mainittava Ronnie, mutta meidän on muistettava, että on monia muitakin, jotka ovat myös saavuttaneet snooker-yhteisön kunnioituksen. Mark Selbyn ja Judd Trumpin kaltaiset pelaajat ovat myös saavuttaneet valtavan suosion taitojensa ansiosta, mutta Ronnie näyttää kuitenkin edelleen olevan kaiken kattava ykkönen.

Ronnie O’Sullivanin jatkuva menestys

Vuosien varrella Ronnie on ansainnut snooker-yhteisön kunnioituksen omistautumisestaan ​​ja persoonallisuutensa ansiosta. Ronnien ainutlaatuinen pelityyli on varmasti inspiroinut monia uusia nuoria pelaajia ottamaan riskejä ja ottamaan laukauksia, joita he eivät koskaan uskoneet voivansa.

Artikkelin lopuksi haluaisimme ajatella, että Ronnie O’Sullivan auttoi tekemään snookerista sen mitä se nykyään on. Ronnie todella avasi maailman silmät rakkaan snooker-pelimme kauneudelle.


Pelaajat:
Edellinen artikkeliSnookerin maailmanlista päivittyi – Ronnie O’Sullivan putosi neljä sijaa
Seuraava artikkeliMark Williams tehtaili kaksi maksimibreikkiä samassa näytöstapahtumassa