Ronnie O’Sullivanin uusi elämä

Hossein Vafaei Ronnie O'Sullivan | FinnSnooker.com
Ronnie O'Sullivan | FinnSnooker.com

Vasta päättyneen Champion of Champions -turnauksen voittaja, 38-vuotias englantilainen Ronnie O’Sullivan laittoi asiat tärkeysjärjestykseen ja teki täyskäännöksen elintavoissaan. The Rocket -lempinimeä kantava snookermaailman suosikki pelaa nyt ehkäpä paremmin kuin koskaan.

Viime MM-kisojen aikaan oman bloginsa julkaissut Ronnie O’Sullivan kertoo avoimesti uusimmassa kirjoituksessaan, kuinka havahtui Shanghaissa pari kuukautta sitten pelatun turnauksen aikana siihen, miten heikossa fyysisessä ja henkisessä jamassa moninkertaisen maailmanmestarin elämä olikaan.

Englantilainen poltti tupakkaa reilun askin päivässä, käytti ravinnokseen lähinnä suklaata ja limpparia, eikä liikkunut muuta kuin pöydän ympärillä pelatessaan. Kova reissaaminen kaikkiin mahdollisiin turnauksiin jätti myös jälkensä ja uupumus ja masennus valtasivat mielen.

Shanghain ”heräämisen” jälkeen O’Sullivan on lopettanut tupakoinnin, muuttanut ruokailutapansa terveellisemmiksi ja mikä oleellisinta, alkanut harrastaa muutakin liikuntaa kuin snookeria. Syömispäiväkirja pitää miehen suklaahimon kurissa ja päivittäinen lenkkeily sekä satunnainen salillakäynti rauhoitavat mielen. Ihan jokaiseen kisaan ei mestarin myöskään enää tarvitse osallistua.

O’Sullivan nostaa myös esille syövän kaksi kertaa taltuttaneen ja loistavan paluun tehneen Ali Carterin, sillä ihan jokapoika ei palaisi huipulle vastaavien vastoinkäymisten jälkeen. Carterin asenne ja elämäntahto toimii loistavana esimerkkinä jokaiselle.

Myös O’Sullivan näyttää selättäneen oman demoninsa – siinä haastetta meille muillekin.

Miehen blogi löytyy kokonaisuudessaan Eurosportin englanninkielisiltä sivuilta, johon pääset TÄSTÄ.


Edellinen artikkeliKlassikkovideo: Jimmy Whiten huikea 147 vuonna 1992
Seuraava artikkeliVideo: The People’s Champion – Alex Higginsin ainutlaatuinen ura