Ryan Day nappasi British Openin mestaruuden – kaatoi finaalissa Mark Allenin

Ryan Day
Kuva: Monique Limbos

Ryan Day nappasi yhden uransa suurimmista voitoista, kun mies kaatoi British Openin finaalissa Mark Allenin numeroin 10-7.

Vuodesta 1998 lähtien ammattilaisena pelannut Day juhli uransa neljättä ranking-voittoa sunnuntaina. Kyseessä oli kenties se uran suurin voitto, sillä British Open on kuitenkin iso kisa, vaikkakaan ei niihin aivan legendaarisimpiin kuulukaan.

Day sai vastaansa sunnuntain finaalissa Mark Allenin, joka aloitti taiston vakuuttavalla 126 pisteen breikillä. Day kuitenkin vastasi parilla freimivoitolla, jonka jälkeen mentiin tasatahtia. Tauolle mentiin lopulta sopuisassa 4-4-tilanteessa.

Mainos:

Täysin samoissa merkeissä käynnistyi myös iltasessio, sillä kumpikaan ei onnistunut repimään eroa vastustajaansa. Lopulta pelin käännekohta nähtiin Allenin 7-6-johdossa. Day löysi uuden vaihteen peliinsä ja takoi kolme yli 70 pisteen breikkiä karaten 9-7-johtoon.

Tästä Allen ei toipunut, vaan walesilainen otti viimeisen ja ratkaisevan erän vieden mestaruuden numeroin 10-7.

Nyt edessä on niin urheilun kuin snookerin saralla kiireiset kuukaudet, sillä esimerkiksi jalkapallon MM-kisat lähestyvät kovaa kyytiä. Snookerin puolella ehdottomasti loppuvuoden isoin turnaus on UK Championship, joka pelataan marraskuun puolivälissä.


Pelaajat:
Turnaukset: