Selby, Carter, Wilson ja Pang WST Classicin välieriin

Luca Brecel Mark Selbyn snookertähdet snookerin mm-finaali Mark Selby | FinnSnooker.com
Kuva: Monique Limbos

WST Classicissa on jäljellä enää neljä pelaajaa. Tiensä turnauksen välieriin ovat selvittäneet Mark Selby, Ali Carter, Gary Wilson sekä turnauksen yllättäjä Pang Junxu.

Vaisujen aikojen jälkeen tällä kaudella jo parempaa esittänyt ja English Openin joulukuussa voittanut Mark Selby esiintyi puolivälierissä kenties kaikkein vakuuttavimmin. Hän kaatoi John Higginsin vahvan esityksen jälkeen 4-2. Edellisellä kierroksella oli tiukempaa (Robbie Williams kaatui 4-3) ja myös Zhang Anda pakotti toisella kierroksella Selbyn katkaisufreimiin, mutta tuttuun tyyliinsä Selby on parantanut ratkaisevien otteluiden lähestyessä. Tällä kaudella vain Mark Allen on kyennyt voittamaan useamman kuin yhden rankingturnauksen, ja Selby on nyt kahden otteluvoiton päässä kauden toisesta tittelistään.

Välierässään Selby kohtaa Ali Carterin, joka on kevätkaudella esiintynyt vahvasti turnauksesta toiseen. Finaalipaikka olisi German Mastersin jo voittaneelle Carterille kolmas neljään edelliseen turnaukseen. Edellisissä otteluissaan 43-vuotias englantilaistaituri on voittanut James Cahillin 4-3 sekä puolivälierässään Stuart Binghamin 4-2. Kenties viime kuukausien parhaana pelaajana Carteria ei ole syytä unohtaa myöskään maailmanmestaruusspekulaatioista.

Mainos:

Jos Carter ja Selby ovat tuttuja nimiä, toinen välieräpari on odottamattomampi. Gary Wilsonia ei voi laskea suureksi yllättäjäksi, mutta hänen vastustajansa voi.

Joulukuussa Scottish Openin voittoa juhlinut Wilson on ollut turnauksessa tiukilla. Sekä Yuan Sijun että Cao Yupeng pakottivat Wilsonin katkaisufreimiin, mutta suuret sarjat ratkaisevissa erissä toivat Wilsonille 4-3-voitot. Puolivälierässä kaatui niin pitkälle ensimmäistä kertaa edennyt Lukas Kleckers 4-1 erinomaisen esityksen päätteeksi.

Wilsonin haastaa Pang Junxu, joka eteni toista kertaa urallaan välieriin. Vasta kolmatta kauttaan ammattilaisena pelaava Pang voitti puolivälierässään turnauksen yllättäjiin myös lukeutuneen Oliver Linesin 4-3. Ensimmäistä kertaa tällä kaudella toista kierrosta pidemmälle edennyt Lines oli jo ehtinyt voittaa muun muassa Neil Robertsonin. Pangin kaavio on ollut suotuisa, mutta hän on myös pelannut hyvin. Wilsonin tasoista vastustajaa hän ei kuitenkaan ole vielä kohdannut, ja niinpä englantilainen on laskettava suursuosikiksi välierään.

Välieränelikon lisäksi WST Classicissa on nähty muitakin väläytyksiä. Useita huippupelaajia urallaan kaatanut mutta epätasaisesti esiintynyt James Cahill näytti parhaita puoliaan ja eteni neljännelle kierrokselle asti, kunnes Carter osoittautui liian kovaksi palaksi. Toisella kierroksella jännittävässä ottelussa Shaun Murphysta otettu voitto lienee Cahillin vaisun kauden toistaiseksi suurin kohokohta.

Yksi turnauksen hahmoista on ilman muuta ollut Jimmy White, joka eteni jälleen pitkälle. White onnistui voittamaan sekä Graeme Dottin, Joe Perryn että Judd Trumpin, mikä vei hänet neljännelle kierrokselle. 60-vuotias White kärsi kuitenkin lopulta tappion 23-vuotiaalle Pang Junxulle, ja ensimmäinen puolivälieräpaikka sitten Paul Hunter Classicin 2016 antaa edelleen odottaa itseään.

21-vuotias walesilaislupaus Jackson Page eteni ensimmäistä kertaa tällä kaudella 16 parhaan joukkoon. Ensimmäisellä kierroksella tasaisen ottelun Anton Kazakovia vastaan voittanut Page kaatoi seuraavaksi Mark Williamsin ja vielä Zhou Yuelongin, kunnes Saksan Lukas Kleckers päätti Pagen turnauksen. Maininnan ansaitsee myös Lyu Haotian, joka pelasi vahvasti, kunnes Oliver Lines pudotti kiinalaisen kolmannella kierroksella.

Turnauksessa on nähty myös maksimi, jonka teki Thepchaiya Un-Nooh toisella kierroksella Xu Si -ottelussa. Se oli kuitenkin laiha lohtu, sillä Xu voitti ottelun 4-2 ja paranteli merkittävästi asemiaan taistelussa ammattilaispaikoista seuraavalle kaudelle.

Ronnie O’Sullivan voitti ensimmäisen ottelunsa mutta vetäytyi sen jälkeen turnauksesta kyynärpäävammaan vedoten.

Välierät ja finaali pelataan vielä keskiviikon aikana.


Pelaajat: ,,,,,,,,,
Turnaukset:
Edellinen artikkeliRonnie O’Sullivan lataa kovia syytöksiä snookerin nykytilasta – ”Huonoimmassa jamassaan koskaan”
Seuraava artikkeliMark Selby WST Classicin mestari