Selby ja Trump helposti jatkoon, Williams ja Murphy pihalle

MM Scottish Open välierät Neil Robertson Ronnie Mark Selby China Open | FinnSnooker.com
Kuva: Monique Limbos

German Masters 2016 alkoi keskiviikkona kahdeksalla ottelulla. Peräti puolet päivän otteluista päättyi 5-0-lukemiin, mutta kahdessa pelissä top 16 -pelaaja joutui taipumaan katkaisufreimissä.

Iltapäiväjakson TV-ottelussa Mark Selby voitti Steven Hallworthin puhtaasti 5-0. Nuori 20-vuotias englantilainen oli karsintojen suurin yllättäjä eikä hänellä ollutkaan eväitä Selbyn voittamiseen. Hallworth sai ottelussa yhteensä vain 41 pistettä, ja vaikka Selby tarjosi vastustajalleen välillä useitakin paikkoja, ei nuorukainen onnistunut käyttämään niitä hyväkseen. Selbykään ei ollut parhaimmillaan, mutta hän teki sen, mitä häneltä vaadittiin, ja eteni helposti jatkoon. Vuoden 2014 maailmanmestari kohtaa seuraavaksi Stephen Maguiren, joka voitti Ken Dohertyn 5-1.

Illan TV-ottelussa Judd Trump puolestaan kukisti Ali Carterin myöskin 5-0. Ottelu oli yksi kierroksen odotetuimmista, mutta 109, 92 ja 80 pisteen sarjat tehnyt Trump oli lopulta ylivoimainen. Hän voitti neljännen erän vasta väreillä, mutta muut erät ratkesivat paljon aikaisemmin. Trump kohtaa seuraavaksi Zhang Andan, joka voitti Alfie Burdenin niin ikään 5-0 ryöstettyään viimeisen erän viimeisellä mustalla yhden pisteen erolla. 24-vuotiaalle kyseessä on toinen kerta 16 parhaan joukossa suuressa turnauksessa.

Martin Gould voitti Mark Williamsin 5-4 tasaisessa ja hyvätasoisessa ottelussa. Gould johti ottelua 2-0, mutta Williams voitti seuraavat kaksi erää, joten pelaajat siirtyivät tauolle 2-2-tasatilanteessa. Tauon jälkeen Gould siirtyi 3-2-johtoon, mutta Williams voitti seuraavat kaksi erää. Englantilainen tuli kuitenkin tasoihin ja voitti katkaisufreimin noin 70 pisteen sarjalla.

Gould kohtaa seuraavalla kierroksella pöydän valaistusta kritisoineen Ben Woollastonin, joka voitti viimeisenä päättyneessä ottelussa Shaun Murphyn myös 5-4. Murphy voitti kaksi ensimmäistä erää, mutta Woollaston voitti seuraavat kaksi väreillä, joten tauolle mentiin tasalukemissa. Murphy siirtyi 3-2- ja 4-3-johtolukemiin, mutta Woollaston tuli kahdesti tasoihin ja voitti katkaisufreimin 68 pisteen sarjalla, vaikka Murphy ei monen snookerin takaa-ajoasemasta huolimatta antanut heti periksi.

Erinomaisella pelipäällä ollut Graeme Dott voitti Tian Pengfein puhtaasti 5-0 tehtyään 102, 74, 66, 60 ja 54 pisteen sarjat. Tianilla oli kolmannessa erässä paikka ryöstää erä yli 60 pisteen takaa-ajoasemasta huolimatta, mutta Dott voitti freimin uusintamustalla. Lopuissa erissä Tian sai yhteensä vain yhdeksän pistettä. Dott kohtaa seuraavaksi Barry Hawkinsin, joka voitti Alan McManusin 5-2.

Otteluohjelma ja tulokset

Kuva: Monique Limbos


Edellinen artikkeliPatrik Tiihonen haudan partaalta historialliseen voittoon 6 Reds SM-kisoissa
Seuraava artikkeliFu, Allen ja Selby laulukuoroon Saksassa