Selby majesteettisella esityksellä puolivälieriin – Trump nokitti Wilsonin selkeästi

Luca Brecel Mark Selbyn snookertähdet snookerin mm-finaali Mark Selby | FinnSnooker.com
Kuva: Monique Limbos

Mastersin avauskierros pelattiin päätökseensä Lontoon Alexandra Palacessa keskiivikon aikana. Viimeisen puolivälieräparin muodostavat Judd Trump ja Mark Selby. Trump nappasi kypsällä esityksellä maistuvan voiton kiihkeästä kilpakumppanistaan Kyren Wilsonista lukemin 6-2, ja viime aikoina arvoturnauksissa kujalla ollut Selby oli suorastaan majesteettinen voittaessaan Stephen Maguiren samoin lukemin. 

Ennakkoon Trumpin ja Wilsonin ottelusta odotettiin avauskierroksen kohokohtaa, mutta ei ensimmäistä kertaa tällä viikolla vaakakuppi oli yllättävän selkeästi kallellaan, tällä kertaa Trumpin nurkkaan.

Mediassa ollaan tehty isoa numeroa kaksikon viileistä väleistä, ja kaksikko näytteli roolinsa keskiviikkona: kättelyissä ei turhan pitkään katsekontaktia ylläpidetty, ja vastustajan onnistumisia ei juuri pöytää naputtelemalla huomioitu.

Mainos:

Trump oli alusta alkaen kaksikosta rennomman ja keskittyneemmän oloinen. 128 pisteen upea avaussarja näytti iltapäivän suunnan, ja Wilson tuhlaili omat paikkansa avauserissä, jonka myötä tauolle mentiin Trumpin 4-0-johdossa.

Tauon jälkeen iltapäivä tarjosi kuin tarjosikin edes jonkinmoista draamaa. Trump eteni jo 5-0-johtoon, ennen kuin Wilson vältti nollille jäämisen 73 pisteen sarjalla. Kuudennessa erässä Trumpin hurja alakierreyritys kostautui, ja miscue laittoi 29-vuotiaan vasurin tipin koville. Kun Juddernaut hetkeä myöhemmin missasi jo voiton kynnyksellä umpihelpon pinkin, alkoi kaukainen mahdollisuus jälleen yhdestä karmaisevasta pettymyksestä hilautua horisontissa lähemmäksi.

Nämä pelot osoittautuivat kuitenkin turhiksi, sillä kahdeksanteen erään Trump kuljetti ottelun maaliinsa kylmäverisen 72 pisteen sarjan avulla, ja katkaisi samalla Wilsonin neljän voiton putken merkittävissä keskinäisissä kohtaamisissa.

”On mukava voittaa, olen hävinnyt muutaman edellisen kerran häntä vastaan ja olin todella valmis tähän otteluun. Olen harjoitellut kovasti koko joulun ajan, enkä aikonut hävitä tänään. Emme halua hävitä toisillemme kilpailuasetelmamme takia”, Trump totesi World Snookerille.

”Minä olen vain keskittynyt valmistautumaan Mastersiin. Tulin tänne voittamaan Mastersin, en tiedä onko hän samoilla linjoilla. Minusta tuntuu että kaikki on keskittynyt keskinäiseen kohtaamiseemme, mutta hyvin tehty häneltä jos hän pelaa hyvin ja voittaa turnauksen”, Wilson analysoi ottelua ja kaksikon välillä olevaa asetelmaa.

Selby pitkästä aikaa voitokas Triple Crown -kisassa

Ennen keskiviikkoa Mark Selbyn edellinen voittettu ottelu Triple Crown -turnauksessa oli vuoden 2017 MM-finaali, mutta Maguirea vastaan leicesteriläinen palasi voittojen tielle vakuuttavalla suorituksella.

Hermostuneen avauserän jälkeen Ally Pallyn yleisö sai ihailla Selbyä parhaimmillaan, kun kolminkertainen maailmanmestari ilmoittautui mukaan keskusteluun turnauksen voittajasuosikeista. 115, 95, 125, 133 ja 96 sarjat jättivät Maguiren vaille mahdollisuuksia, ja neljännen Masters-voiton metsästys jatkuu puolivälierissä Trumpia vastaan.

”Tuo oli varmaankin parasta virettäni”, Selby kehaisi World Snookerille. ”Stephen on pelannut hyvin viime aikoina, joten tiesin että tästä tulee hankala ottelu. Edellisen 18 kuukauden aikana olen ollut vaikeuksissa isoissa kisoissa, ja jossain vaiheessa sitä alkaa miettiä itsekseen, tuleeko vireeni koskaan takaisin? Teki hyvää onnistua isossa ottelussa ja isossa turnauksessa.”

Turnauksen puolivälierät alkavat torstaina Ronnie O’Sullivanin ja Ryan Dayn ottelulla, sekä Ding Junhuin ja Jack Lisowskin väännöllä. Perjantaina vastakkain asettuvat Selbyn ja Trumpin lisäksi Barry Hawkins ja Neil Robertson. 

Masters -turnausta voit seurata tutusti Eurosportin kanavilla, sekä myös ilmaiseksi Unibet-TV:n välityksellä. Lisäksi turnauksen ratkaisuotteluja näytetään myös ilmaiskanava TV Kutosen puolella. Tarkemmin turnauksen televisiointiin, otteluohjelmaan ja tuloksiin pääset tutustumaan TÄMÄN LINKIN KAUTTA. 

Coolbet tarjoaa turnauksen ajan uusille ja vanhoille asiakkailleen loistavan ilmaisvetotarjouksen, jonka pääset nappaamaan talteen TÄSTÄ LINKISTÄ. 

Kuva: Monique Limbos 


Pelaajat: ,,,
Turnaukset:
Edellinen artikkeliSnooker live stream: Ryan Day-Ronnie O’Sullivan näkyy ilmaiseksi
Seuraava artikkeliMark Selby-Judd Trump näkyy ilmaiseksi – tässä snooker live stream!