Selby ylivoimainen China Openin finaalissa

Luca Brecel Mark Selbyn snookertähdet snookerin mm-finaali Mark Selby | FinnSnooker.com
Kuva: Monique Limbos

Hallitseva maailmanmestari Mark Selby voitti China Openin finaalissa Gary Wilsonin selvin 10-2-lukemin. Turnauksen suuryllättäjä Wilson ei lopulta tarjonnut kunnon vastusta niskavaivoistakin turnauksen aikana kärsineelle Selbylle, joka voittonsa myötä on tukevasti kiinni maailmanlistan ykkössijassa.

Selby voitti ottelun alussa muutaman tiukan erän, mutta 91 pisteen sarjan tehnyt Wilson kavensi taukotilanteeksi 3-1. Hänellä oli mahdollisuuksia myös vartin paussin jälkeen pelatuissa neljännessä ja viidennessä erässä, mutta Selby voitti molemmat ja siirtyi jo 5-1-johtoon. Siinä vaiheessa Wilsonin otteet vaikuttivat heikkenevän merkittävästi. Selby teki seuraavaan erään turnauksen suurimman sarjan (145) ja voitti myös ensimmäisen jakson kaksi viimeistä erää. Jakson kolmen viimeisen freimin aikana Wilson sai yhteensä kolme pistettä.

Suomen aikaa iltapäivällä pelattu toinen jakso alkoi Selbyn 8-1-johtolukemista, joten ottelua ei voinut enää kuvata jännittäväksi. Selby näytti heti toisen jakson alussa, miksi hän on maailmanlistan ykkönen, ja teki 136 pisteen sarjan. Wilson kaunisteli lukemia 101 pisteen sarjalla, mutta ei voinut paremmalleen mitään. Lopulta yhdestoista erä jäi ottelun viimeiseksi Selbyn ratkaistua otteluvoiton 10-2-lukemin.

Mainos:

Ensimmäisenä tällä kaudella kaksi suurta turnausta voittanut Selby aloitti kauden 2014-2015 tahmeasti, mutta on parantanut ja lukeutuu MM-kisojen suurimpien suosikkien joukkoon. Pekingissä hän ei kuitenkaan kohdannut yhtäkään top 16 -pelaajaa vaan ylsi turnausvoittoon tiputettuaan Gary Wilsonin, Kurt Maflinin, Robert Milkinsin (rankingin 17:s), David Gilbertin, Elliot Slessorin ja Mark Joycen. Wilson puolestaan pudotti peräti kolme 16 parhaan joukossa olevaa pelaajaa: Ding Junhuin, Ricky Waldenin sekä Barry Hawkinsin. Alkukauden pieniin pettymyksiin kuulunut mutta finaalipaikkansa myötä peräti 19 pykälää rankingissa noussut Wilson väläytteli viime kaudella moneen otteeseen, mutta China Openin finaalipaikka on ylivoimaisesti hänen toistaiseksi paras saavutuksensa urallaan.

Wilsonin lisäksi turnauksen nimiin lukeutuu välieriin asti edennyt Kurt Maflin. Norjalaisen kausi oli ollut suorastaan surkea ennen turnausta, mutta välieräpaikallaan Maflin näytti, miksi hänestä on ennustettu top 16 -pelaajaa. Vielä viime kaudella rankingin 32 parhaan joukossa ollut Maflin oli ennen turnausta niukasti 50 parhaan joukossa, mutta nousi nyt sijalle 38.

Myös välieriin edennyt Ding Junhui näytti pitkästä aikaa pirteämpää puoltaan. On kuitenkin huomionarvoista, että hän on aiemminkin tällä kaudella esittänyt hyviä otteita nimenomaan Kiinassa mutta ei juurikaan muualla. Puolivälieriin edennyt Barry Hawkins pelasi parhaan turnauksensa aikoihin eikä pidä unohtaa myöskään Robin Hullia, joka ylsi 16 parhaan joukkoon ja taistelee yhä Main Tour -paikasta.

Kausi jatkuu keskiviikkona alkavilla MM-karsinnoilla.

China Openin kaikki tulokset

Kuva: Monique Limbos