Shoot Out 2024 – viihdyttävin snookertapahtuma on taas täällä!

Shoot out

Shoot Out -snookerturnaus on poikkeuksellinen tapahtuma, sillä se käydään täysin omanlaisilla säännöillä, joissa kello näyttelee isoa roolia.

Shoot Outissa ottelut kestävät vain yhden freimin. Jokaisen freimin maksimiajaksi on määritelty kymmenen minuuttia, eli siinä vaiheessa homma lyödään maaliin, vaikka palloja olisikin pöydällä. Tässä vaiheessa voiton vie enemmän pisteitä kerännyt pelaaja.

Myös pelaajan lyöntiinsä käyttämälle ajalle on asetettu raja: ottelun ensimmäisen viiden minuutin kuluessa aikaa on 15 sekuntia, ja viimeisen viiden minuutin aikana vain kymmenen sekuntia. Tiukkojen aikaraamien lisäksi eroja nähdään myös muissa säännöissä. Jokaisella lyönnillä jonkun pallon on joko osuttava valliin tai mentävä pussiin, muuten pelaajalle tuomitaan virhe. Shoot Outissa virheet ovat huomattavasti pelkkää neljän pisteen rangaistusta kohtalokkaampia, sillä tavallisuudesta poiketen vastustaja saa virheen myötä vapaan käsipallon.

Mainos:

Shoot Out on myös ranking-turnaus, joten panokset ovat kovat, koska voitosta on tarjolla mittavaa hyötyä koko kauden kannalta. Poikkeukselliset säännöt takaavat sen, että joka vuosi saadaan yllätysvoittaja. Viime vuonna mestaruuden vei Chris Wakelin, kun taas tätä ennen pokaalia pääsivät nostamaan Hossein Vafaei, Ryan Day ja Michael Holt.

Shoot Out käynnistyy 6. joulukuuta ja turnaus huipentuu lauantain ja sunnuntain välisenä yönä pelattaviin välieriin ja finaaleihin. Alustavan aikataulun mukaan finaali olisi ohjelmassa klo 0:30.

Tapahtumassa mukana olevat pelaajat sekä kaavion pääset katsomaan TÄÄLTÄ!


Turnaukset: