Snooker 6 Reds SM 2016

Pitkän tauon jälkeen on Oulu saanut järjestettäväkseen snookerin SM-kilpailut. City-Biljardin massiivisessa biljardipyhätössä kisataan tänä viikonloppuna kauden kolmansista ja samalla kauden ensimmäisistä snookerin yksilötason SM-mitaleista, tällä kertaa kuuden punaisen pelimuodolla. 25 pelaajan osanottajalista koostuu pääosin Pohjois- ja Keski-Suomen kauden aikana tutuksi tulleista kisaajista, mutta SM-status on mobilisoinut muutamia Oulu-debytantteja. Neljässä alkulohkossa karsitaan 8 pelaajaa sunnuntain pudotuspeleihin.

SM-kisojen myöntämisen merkitys on suuri Pohjois-Suomen kisakulttuurin kannalta. SM-kisat ovat perinteisesti painottuneet Etelä-Suomeen, joten on vähintäänkin reilua ulottaa kisojen järjestämisvastuuta myös maan pohjoisosaan. Mitaleille onkin vahvasti tyrkyllä myös totutusta poikkeavia nimiä. Kotikaupungin pelureista snookertykit Timo Salovaara, Joona Koskela sekä pool-veroilla viihtyvät Matti Väyrynen ja Juha Rajaniemi ovat selvimpiä suosikkeja mitalipeleihin, vanavedessään joukko kelpo snookeristeja mukaan lukien juniorit Olli ja Antti Vikstedt. Suuri osa heistä on arpoutunut oululaispainotteiseen Lohkoon A. Etelä-Suomen kunnia lepää Juha Lehdon laveilla harteilla. Jyväskylän kolmikko Antti Mannila, Patrik Tiihonen ja Esa Oikarinen hakee lisärautaa tämän SM-kisoista. Oikarisella on edelleen harvinainen mahdollisuus viedä viisi kirkkainta mitalia tällä kaudella naarattuaan ne jo joukkue- ja parikisoista.

Pelimuodossa 30 pisteen sarja saattaa ratkaista voiton, ja snookerien tekeminen nousee myös pelimuodossa erityiseen arvoon, kun viiden ohilyönnin jälkeen on mahdollisuus vapaaseen käsipalloon. Pelit pelataan lohkopeleissä paras viidestä ja 8-cup paras seitsemästä, joten mielenkiintoisilta yllätyksiltä tuskin vältytään.

Kisasivuilla lohkojako ja ajantasainen tulosseuranta


Edellinen artikkeliMaguire ja Williams jatkoon Championship Leaguessa
Seuraava artikkeliMark Davisille seniorien maailmanmestaruus