Snooker Eliittikisat 2015 kokoaa Suomi-snookeristit tiukkaan kauden avaukseen

Eliittikisat 2015 | FinnSnooker.com
Eliittikisat 2015 | FinnSnooker.com

Suomi-snookerin kausi 2015-2016 jyrähtää heti käyntiin valtakunnan suurimmilla ja kauneimmilla rahakisoilla, Oulun City-Biljardin elokuisilla Snooker Eliittikisoilla. Kolmipäiväisissä, perjantaina 7.8.2015 alkavissa avoimissa tasoituskisoissa on mukana täysi kaaviollinen pelaajia, lähinnä Pohjois- ja Keski-Suomesta. Ruotsin ”Kiiruna-Jim” Johanssonin maaliskuinen Karhu-Openin voitto on houkutellut mukaan neljä ruotsalaispelaajaa tuomaan kisoihin lisämielenkiintoa. Kisasta on luvassa tiukka ja tasainen: Johanssonia on haastamassa useita kovia suomalaisia voittajaehdokkaita tavoitteenaan valloittaa suurin pysti ja muhkea 1000 euron voittopotti, etenkin kun moninkertainen voittaja Juha ”Erkkari” Erkinmikko jättää kisat tällä kertaa väliin.

Reilun viikon päästä alkava Suomi-snookerin rg-kilpailukausi 2015-2016 tuo mukanaan paljon uudistuksia uuden peliformaatin ja uuden kalenterin muodossa. Kausi alkaa kuitenkin perinteiseen tyyliin Oulun Snooker Eliittikisoilla. Kisaformaatti on sama kuin kaikkina edellisvuosina: 64 pelaajat on jyvitelty tasoituksin (0-40 pistettä) perusteella kahdeksaan lohkoon. Kaksi parasta pelaajaa pyrkii kustakin lohkosta 16 parhaan pudotuspeleihin. Täydellä kaaviolla pelejä riittää kaikille paljon, minkä mahdollistaa Oulun City-Biljardin huikeat 15 snookerpöydän puitteet. Rahapalkinnoille pääsee puolivälierissä. Voittajalle on luvassa tuhat euroa, minkä mahdollistaa täysi kaavio, vaikka tälle vuodelle ei sponsoreita ole onnistuttu haalimaan pottia lisäämään. Kovia rahoja on perinteisesti ollut jaossa myös, kun ajan puitteissa ohjelmaan on järjestetty molempina iltoina suorana cup-kaaviona pelattava kahden pallon shoot-out. Perjantaina on käyty yleensä pari- ja lauantaina yksilökisa, ja molempiin luonnollisesti on kuulunut huutokauppa neljän pelaajan karsittua itsensä ainoina jatkoon. Voittaja korjaa yksin koko usean sadan euron potin taskuunsa.

Suomi–Ruotsi-maaottelun henkeä

Maaliskuussa Ruotsin Kiiruna-Jim onnistui yllättämään kotimaiset vastustajansa voitettuaan finaalissa Jyväskylän 15-vuotiaan huippulupauksen, Patrik Tiihosen niukasti ratkaisuerässä. Johansson oli sitä ennenkin jo helisemässä vastustajiensa kanssa. Tämänkertaisessa kisassa on kovahermoisella Ruotsin ykkösratsulla Johanssonilla viimekertaistakin kovempi savotta, kun vastaan asettuu liuta Etelä-Suomen pohjoispuolen snookerkonkareita. Paikallisista kovin nimi lienee edelleen Timo Salovaara vanavedessään Joona Koskela, Janne Saarela, kovat pool-veturit Juha Rajaniemi, Matti Väyrynen ja Kari Ervasti sekä Karhu-Openissa väläytellyt Olli Sulasalmi. Kaksi ensin mainittua arpoutui samaan lohkoon, kuten kävi myös Väyryselle ja Ervastille. 15-vuotiaan Olli Vikstedtin sekä vielä nuoremman pikkuveljensä otteita seurataan myös erityisellä mielenkiinnolla. Keski-Suomesta saapuu areenoille viime kauden valtakunnan rg-1 Antti Mannila, konkariosaston Esa Oikarinen, Mika Hummelin, Pessi Lyyra, Jaakko Joki sekä isoin harppauksin kehittyvä Tiihonen, jonka tasoitus kolkuttelee jo nollaa. Etelää edustaa yksin pitkän linjan snookerveteraani Pekka Tuomaala. Muut ruotsalaispelurit eivät liene aivan Johanssonin kaliiperia, lukuun ottamatta nollatasurille kategorisoitua Shivan M. Alia. Muiden tasoitukset ovat päälle kahden kymmenen, mutta he tuovat kisaan toivottua lisäväriä, etenkin kun Ruotsi-snookerin pelaajat ovat usein pakistanilaistaustaisia, mikä tekee heidän esiintymisensä sitäkin mielenkiintoisemmaksi.

Tervetuloa jännitykseen mukaan ajantasaisen tulosseurannan kautta!


Edellinen artikkeliHighfield voitti Hullin Shanghain karsinnoissa
Seuraava artikkeliBond yllätti Wakelinin Shanghain karsinnoissa