Snooker ja sen tuoma jännitys

snooker Heikki Niva suomalaispelaajat

On taas urheiluvuoden suurimman tapahtuman, Snookerin maailmanmestaruusturnauksen aika. Tämän johdannon perusteella odotat todennäköisesti yhtä suurimmista urheilutapahtumista. Olen tosissani. Snooker on liian aliarvostettu. Seuraavat kaksi viikkoa Sheffieldissä tarjotaan urheiluviihdettä parhaimmillaan.

Entä pelaajat? Useimpien urheilulajien tapaan snookeria pelataan suurelta osin korvien välissä, mutta toisin kuin useimmissa urheilulajeissa, sen pelaajilla on jotain korvien välissä.

Steve Davisin haastattelut paljastavat, että hän on kuin ilmetty esikuva. Hän on todella mielenkiintoinen ja erittäin taitava ihmisten tarkkailija. Hänen tuloksensa voittamattomana valloittajana säilyvät urheiluhistoriassa. Davis on säilyttänyt paikkansa pelin suurimmissa pöydissä; et varmastikaan halua leikkiä hänen kanssaan pokeripöydissä. Se toistaa C.L.R. Jamesin kommenttia ”Mitä he tietävät kriketistä, jonka vain kriketti tietää?”

Vedonlyönti on osa kulttuuria. Ensinnäkin voit lyödä vetoa siitä, kenen pelaajan luulet voittavan ottelun. Tyypillinen korkean tason snooker-pelin pituus on se, joka voittaa ensin 10 kierrosta, mikä tarkoittaa, että freimejä voi olla jopa 19. Jokaisessa ottelussa on favorite eli suosikki ja underdog, eli altavastaaja.

Suosikki on pelaaja, joka todennäköisimmin voittaa, mutta hänellä on pienemmät voittokertoimet. Jos valitset altavastaajan, voittosi ylittää panoksesi reippaasti, sillä hänellä on isommat voittokertoimet. Voit lyödä turnauksen aikana vetoa pelaajasta, jonka luulet voittavan turnauksen.

Voit odottaa varmaa tuottoa melkein mille tahansa pelaajalle, koska koko turnauksen paremmuus voi olla vaikea tehtävä. Voit myös lyödä vetoa siitä, kenen luulet pääsevän viimeiselle kierrokselle, tai kuka voittaa puolivälierät.

Tämä vedonlyöntikokemus on melkein yhtä jännittävä, kuin live-kasinolla pelaaminen. Verkkotilastojen tarkasteleminen reaaliajassa on yhtä, ellei jopa enemmän henkeäsalpaavaa, kuin tulosten tarkasteleminen livenä. Ja mehän olemme täällä jännityksen ilosta.