Snookerbacker: Amateur Cup loppuu, tilalle uusi turnaus

Snookerbackerin mukaan kauden 2015-2016 ammattilaispaikkojen jakamisessa tapahtuu muutoksia. Blogin mukaan Jason Ferguson vahvisti, että Amateur Cupista luovutaan. Amateur Cupia on kisattu erillisenä turnauksena European Tourin osakilpailujen yhteydessä. Kunkin turnauksen voittajat sekä kilpailuista yhteensä eniten pisteitä ansainneet pelaajat ovat päässeet päätösturnaukseen (tunnetaan myös nimellä EBSA Play-Offs), jonka kolmen osion voittajat ovat saaneet kukin ammattilaispaikan kahdeksi vuodeksi. Turnaus on järjestetty kahdesti, ja sitä kautta ammattilaiseksi ovat päässeet Jak Jones, Patrick Einsle, Stuart Carrington, Ian Glover, Steven Hallworth ja Zak Surety. Kolmella ensimmäisellä on ammattilaisoikeus vielä täksi kaudeksi, kolmella jälkimmäisellä myös seuraavaksi.

Snookerbackerin mukaan tilalle tulee uusi turnaus. Yhä edelleen European Tourin menestys vaikuttaa: amatöörit saavat erilliselle rankinglistalle pisteitä European Tourin osakilpailujen menestyksestä. Pisteitä jaetaan Snookerbackerin mukaan jo ammattilaisten liittymistä edeltäviltä amatöörikierroksilta. European Tourin kilpailujen aikana kerätyt pisteet lasketaan yhteen, ja rankinglistan kuusitoista parasta pääsevät osallistumaan turnaukseen, josta jaetaan ammattilaispaikkoja. Snookerbackerin mukaan pisteiden jakamista ja ammattilaispaikkojen määrää ei ole vielä päätetty.

Amateur Cup sai kritiikkiä, sillä sen ottelut pelattiin yleensä ilman tuomaria. Lisäksi aikataulut oli suunniteltu heikosti, mikä tarkoitti, että otteluita pelattiin usein vielä keskiyön jälkeenkin. Myöskään olosuhteet eivät olleet ammattilaistasoa vaan heikkoja pöytiäkin moitittiin. Lisäksi osa oli sitä mieltä, että tuurilla on liiallinen osuus ja paikkoja eivät välttämättä saa parhaat pelaajat. Päätösturnauksessa ammattilaispaikkaan tarvittiin nimittäin vain kaksi otteluvoittoa paras seitsemästä -otteluissa. Amateur Cupin kautta tulleet pelaajat eivät olekaan menestyneet kovin kummoisesti. Myös suuria osallistumismaksuja paheksuttiin. Rankinglista on siis selvä askel oikeaan suuntaan. Myös erillisten Amateur Cup -turnausten poistaminen on selvä parannus; ne ovat aiheuttaneet esimerkiksi paljon aikatauluongelmia.


Edellinen artikkeliThanawat Thirapongpaiboonista Aasian U21-mestari
Seuraava artikkeliYixing Open: Kenestä kauden ensimmäinen turnausvoittaja?