SnookerHQ: David Morrisilla selkävaivoja

David Morris

SnookerHQ uutisoi aiemmin, että David Morrisilla on selkävaivoja, joiden takia hän on joutunut jättämään turnauksia väliin ja pelannut tasoaan heikommin. SnookerHQ sitatoi Morrista, joka sanoi saaneensa vaivat salilla kahdeksan viikkoa sitten ilman mitään ilmeistä syytä. Morrisilla on alaselässä välilevypullistuma kahdessa välilevyssä ja myös vaivoja nivelissä.

SnookerHQ:n mukaan Morris yrittää pelata tärkeimmissä turnauksissa ja on ottanut osaa useampaan turnaukseen kuin hänen lääkärinsä suosittelevat. Morrista on varoitettu, että kyseessä voi olla pitkäkestoinen vaiva, mutta hän on silti pelannut kohtalaisen säännöllisesti. Vaiva saattaa myös toistua.

Morrisin terveysongelmat ovat totta kai suuri sääli, etenkin, jos niistä on vaikea päästä eroon. Monet ammattilaispelaajat – esimerkiksi Robin Hull, Ali Carter ja Jamie Cope – ovat kärsineet erinäisistä vaivoista, jotka ovat taatusti vaikuttaneet heidän ammattilaisuriinsa. Viime kaudella esimerkiksi Wuxi Classicin puolivälieriin ja UK Championshipin 16 parhaan joukkoon edennyt Morris on eittämättä hyvä pelaaja, joskin hänen loppukautensa oli varsin heikko. Tällä kaudella hän on voittanut vasta kaksi ottelua, joten selkävaivat ovat selvästi vaikuttaneet peliesityksiin. Juuri selkä on erittäin oleellinen ruumiinosa snookerissa, ja se rasittuu paljon, sillä lyöntiasento ei ole selälle luonnollinen. Toivottavasti 25-vuotiaan pelaajan ura ei kärsi vaivoista.

Syksyllä snookerkalenterissa on melko paljon taukoja (esimerkiksi Bulgarian Openin jälkeen kahden viikon aikana ei pelata mitään), mutta marraskuun puolenvälin jälkeen kunnon taukoja ei oikeastaan ole enää koko kauden aikana. Morrisin olisi siis tärkeää saada selkä kuntoon mahdollisimman pian, muuten häneltä jää paljon tärkeitä turnauksia väliin. Rankingin osalta miehellä ei ole suurta vaaraa, sillä viime kauden päätteeksi yhden vuoden listalla 50 parhaan joukossa ollut Morris on jo nyt noussut maailmanlistan 64 parhaan joukkoon.


Edellinen artikkeliEnnakko: Bulgarian Open
Seuraava artikkeliRobin Hull ei osallistu Bulgarian Openiin