Snookerin MM-karsinnat: Otteluohjelma ja kaavio – Robin Hull kohtaa Kishan Hiranin

Snookerin SM-kisat Snookerin WSF Open Robin Hull Indian Open
Kuva: Monique Limbos

Snookerin MM-karsinnat käynnistyvät 21. heinäkuuta, jolloin 1. kierroksen ottelut pyörähtävät vauhtiin. Myös Suomen Robin Hull nähdään kehissä.

Snookerin MM-kisat siirtyivät keväältä heinä-elokuulle, kun koronavirus laittoi kaiken uusiksi. Nyt vihdoin on edessä kuitenkin se hetki, kun vuoden suurin snooker-turnaus on käsillä.

Tämä on myös tärkeä hetki Suomen Robin Hullille, joka ei ole tällä kaudella ollut mukana ammattilaiskiertueella. Suomalainen nähdään kuitenkin karsinnoissa, joista pääsarjaan selviäminen saattaisi aukaista ensi kaudeksi portteja jälleen takaisin maailman parhaiden pelaajien sekaan.

Mainos:

Helpolla Hull ei pääsarjaan tule kuitenkaan selviämään, koska kaavio on vähintäänkin haastava. Heti avauskierroksella vastaan asettuu Kishan Hirani, joka on tällä kaudella nähty useammassakin ammattilaiskilpailussa. Mikäli Hirani kaatuu, niin toisella kierroksella vastaan asettuu Louis Heathcote. Tämän jälkeen olisi puolestaan vastustaja Ali Carter, joka on sitten jo aivan maailman terävintä kärkeä. Vielä Carterinkin jälkeen olisi pystyttävä voittamaan yksi vastustaja, jotta tie pääsarjaan varmistuisi.

MM-karsintojen kolme ensimmäistä kierrosta pelataan paras 11:stä -systeemillä, kun taas viimeinen eli 4. kierros pelataan jo paras 19:stä -systeemillä.

Otteluohjelma ja kaavio:

snookerin


Turnaukset:
Edellinen artikkeliRonnie O’Sullivanin uran tähtihetket
Seuraava artikkeliNämä pelaajat pääsivät suoraan snookerin MM-kisojen pääsarjaan