Snookerin MM-kisoissa tehtiin historiaa – sijoitettuja pelaajia ulkona ennätyksellisen paljon

Ronnie O'Sullivan UK Championshipin Barry Hawkins snookerin
Kuva: Monique Limbos

Snookerin MM-kisoissa on nähty historiallinen 1. kierros, koska kotimatkalle on lähtenyt nyt jo kahdeksan sijoitettua pelaajaa.

Ainoastaan kahdesti aikaisemmin on nähty näin paljon sijoitettujen pelaajien tippumisia, sillä myös vuosina 1980 ja 2012 kahdeksan sijoitettua pelaajaa lähti laulukuoroon 1. kierroksella. Näin ollen vuosi 2024 menee historiankirjoihin turnauksena, jossa on pudonnut historiassa eniten sijoitettuja pelaajia avauskierroksella.

Jaettu ennätys syntyi keskiviikkona, kun Barry Hawkins suli pahemman kerran Ryan Dayn käsittelyssä. Hawkins johti taistoa vielä 8-5, kunnes Day alkoi paukuttamaan pisteitä tauluun. Lopulta Day otti upeat viisi erää putkeen ja nappasi 10-8-voiton. Seuraavalla kierroksella Day kohtaa todennäköisimmin Ronnie O’Sullivan, sillä legenda johtaa ensimmäisen session jälkeen Jackson Pagea numeroin 8-1.

Mainos:

Kaikkien aikojen ennätys sijoitettujen pelaajien tippumisessa on vielä joksenkin mahdollinen, sillä O’Sullivan ei varmasti tule häviämään omaa peliään, mutta John Higgins on vain 5-4-johdossa Jamie Jonesia vastaan. Nämä kaksi ovat jäljellä olevat ensimmäisen kierroksen ottelut, joten torstaina pyörähtää käyntiin myös jo 2. kierroksen ensimmäiset otteluparit.


Turnaukset:
Edellinen artikkeliDing Junhui purki haastavan snookerin jäätävällä lyönnillä – katso suoritus
Seuraava artikkeliSnookerin MM-kisojen 2. kierros alkaa – tässä ohjelma!