Snookerin MM-turnaus pelataan huhti-toukokuun vaihteessa

Saudi-Arabiassa WST urheiluviikko Snookerin MM-kilpailujen snookerskandaalin Champion snooker biljardin UK Championship tekoäly snookerin mastersin tour championship Xu Si

Snookerin MM-turnaus on tietysti koko kauden odotetuin tapahtuma. Vuonna 2021 se pelataan 17. huhtikuuta – 3. toukokuuta välisenä aikana.

Hallitseva maailmanmestari on Ronnie O’Sullivan, joka on myös tänä vuonna suurimpia mestarisuosikkeja. Legenda janoaa Stephen Hendryn ennätyksen rikkomista ja se on varmasti yksi isoimmista motivaattoreista vielä uran jatkamiseen.

Kuitenkin Judd Trump on kiistatta se suurin voittajasuosikki. Huiman kauden pelannut maailmanlistan ykkönen on pelottavan kovassa iskussa eikä miehen itseluottamusta voi horjuttaa. Edes suuri tappioasema ei romuta henkisesti vahvaa Trumpia, joka kääntää väkisin ottelun edukseen.

Mainos:

Trumpilla on vieläpä alla huonot MM-kisat viime syksyltä, joten nälkää on varmasti turnaukseen enemmän kuin tarpeeksi.

Muita kandidaatteja mestareiksi on John Higgins. Kokenut legenda ei enää mistään hätkähdä ja se on MM-kisojen aikana tärkeä valtti.

Ottelut näkyvät TV:stä

Snookerin MM-kisat ovat tietysti myös erittäin katsottu tapahtuma, joka kerää tv-lähettimien ääreen myös sellaista massaa, joka ei tavallisesti katso snookeria.

Otteluita on mahdollista katsoa monesta eri paikasta, joten vaihtoehtoja riittää jokaiselle. Eurosport elää tiukasti mukana koko turnauksen ajan ja kamppailuita voi katsoa tv-kanavien lisäksi myös Eurosport Playerin kautta. Tämän lisäksi Unibet-TV tarjoaa ilmaisen live stream -palvelun, josta näet otteluita.

VPN-palvelut mahdollistavat puolestaan virtuaalisen sijainnin muuttamisen Isoon-Britanniaan, jolloin voit katsoa matseja suorana lähetyksenä BBC-kanavilta.

Pitkät ottelut tuovat oman mausteensa

MM-turnauksessa ottelut eroavat muiden tapahtumien vastaavista pituudensa puolesta. Nimittäin jokainen ottelu avauskierroksesta lähtien vaatii pitkiä hermoja. Voittoja ei tule tilille vahingossa, vaan systeemi takaa sen, että voittaja on todellakin parempi osapuoli.

Henkinen kantti onkin isossa osassa varsinkin, kun turnaus etenee pidemmälle. Tuolloin kamppailut jakautuvat esimerkiksi kahdelle päivälle, jolloin vireen on pysyttävä yllä myös yötauon jälkeen.

Välillä kuulee kritiikkiä MM-otteluiden pituuksista, mutta fakta on se, että legendaarisimman turnauksen luonteeseen kuuluu hieman spesiaalit ottelut. Se on varma, että todellisia klasikko-otteluita on tarjolla vuodesta toiseen. Esimerkiksi vuoden 2020 turnaus tarjosi pari sellaista jännitysnäytelmää, jotka jäävät historiaan.

Vaikka paikan päällä katsominen ei varmasti normaaliin tapaan ole vielä mahdollista tänä vuonna, niin fiilis on varmasti katossa ainakin kotisohvilla.


Edellinen artikkeliShoot-Out 2021 – viihdyttävä turnaus näkyy ilmaiseksi
Seuraava artikkeliSnookerin Shoot-Out -turnauksessa nähtiin täysin uskomaton onnenkantamoinen – katso video