Snookerin pelaamisen hyödyt

2021 snookerin Noppon Saengkham ronnie snooker MM-kisat snookerin MM-kisat Heikki Niva Tour Championship Heikki Niva Mastersissa Patrik Tiihonen The Masters WSF Open Scottish Open snooker UK Championship Northern Ireland Open World Open Mei Xiwen kiinalainen snookerin mm-kisat Vedonlyönti Snooker

Me snookerfanit tiedämme, miten aika lentää kuin siivillä, kun pääsemme viettämään aikaa snookerpöydän äärellä ystäviemme kera. Sen parempaa ei olekaan. Sen lisäksi, että snookerin pelaaminen on hauskaa, tuo se myös paljon muita etuja, joita emme välttämättä tulisi ajatelleeksi. Sillä sen lisäksi, että pääsemme kehittämään sosiaalisia taitojamme, on sillä myöskin niin fyysisiä kuin psyykkisiäkin terveysvaikutuksia.

Hauskanpitoa kaikenikäisille

Snookerin pelaaminen sopii kaikille ikään tai sukupuoleen katsomatta! Se on hauskaa ja rentoa ajanvietettä, jossa jokainen pääsee tasavertaisesti kokeilemaan taitojaan.

Erään Kööpenhaminan yliopistossa suoritetun tutkimuksen mukaan jopa muutaman oluen kumoaminen yhdessä kavereiden kanssa, snookerin pelaamisen yhteydessä, auttaa etenkin vanhempia miehiä pysymään aktiivisina ja näin ollen hidastaa heidän vanhentumistaan. Sen sanotaan virkistävän niin vartaloa kuin mieltäkin. Toimii tai ei, meille tämä sopii täydellisesti!

Lisäksi ihmisille, jotka saattavat kokea sosialisoinnin hankalana asiana, voi snooker olla mukava yhdistävä tekijä, jonka kautta pääsee tutustumaan vaivattomasti uusiin ihmisiin. Samaan peliin voivat osallistua niin lapset kuin vanhuksetkin ja kun siihen yhdistää pelin psyykkiset sekä fyysiset hyödyt, tulee siitä ehdottomasti yksi hyödyllisimmistä peleistä pelata!

Kohti parempaa fyysistä kuntoa

Snookeria ei ehkä heti ajattelisi hikijumpaksi – eikä se sellaista olekaan, mutta sillä on kuitenkin yllättäviäkin fyysisiä terveysvaikutuksia. Ja on se huomattavasti terveellisempää, kuin kotiin sohvan nurkkaan jääminen!

Kuka tahansa liikuntaneuvoja suosittelisi käymään reippailla kävelyillä – snookeria pelatessa tulet kävelleeksi pöydän ympäri ainakin kahden tunnin ajan pelikertaa kohden. Tämä kaksi tuntia tarkoittaa käytännössä jopa puolentoista kilometrin mittaista kävelymatkaa! Kävelemisen sanotaankin olevan yksi eniten kaloreja polttavista liikuntamuodoista. Kaloreiden polttamisen lisäksi snookerin pelaaminen kiinteyttää lihaksia ja edistää tasapainoa. Kun haet oikeaa kulmaa pussittaaksesi pallon, joudut joskus sopeutumaan asentoihin, joissa niin joustavuutesi, tasapainosi sekä lihaksesi saattavat joutua koetukselle.

Aivotoiminta kuntoon

Viimeisimpänä, muttei suinkaan vähäisimpänä, mainitkaamme snookerin pelaamisen psyykkiset hyödyt. Pelin pelaaminen vaatii hyvää keskittymiskykyä – joudut keskittymään pieniin yksityiskohtiin samaan aikaan, kun joudut blokkaamaan mielestäsi pois eri ärsykkeitä. Keskittymiskykysi paraneminen tulee ulottumaan myöskin muille elämäsi osa-alueille, jotka vaativat keskittymistä ja pitkäjänteisyyttä.

Lisäksi snookkeria pelatessa joutuu arvioimaan eri mahdollisuuksia ja todennäköisyyksiä – tämä vaatii matemaattista päätä, sillä joudut soveltamaan hyvin paljon sekä fysiikkaa että geometriaa omaan pelaamiseesi. Tulet käyttämään lisäksi paljon logiikkaa, mielikuvitusta sekä ongelmanratkaisukykyjäsi pelatessa.

Snookerin lisäksi myöskin muut pelit, kuten shakki ja pokeri voivat kehittää taktiikkaasi sekä keskittymiskykyjäsi. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta päästä snookkeripöydän ääreen heti, voit löytää vaihtoehtoja pelaamiselle myös netistä! Erilaiset online-pelisivustot, kuten esimerkiksi Casinohuone tarjoavat pelejä laidasta laitaan, joiden kanssa viettää aikaa!

Aivotoimintasi siis voi todellakin parantua ja huimasti, kun joudut pelin myötä arvioimaan ja laskemaan liikettä, nopeutta ja välimatkoja kaikkia yhtä aikaa. Lisäksi snookerin pelaajien sanotaan käsittelevän paniikkia sekä niin sanottuja kriisitilanteita muita paremmin. Tämä johtuu siitä, että snooker vaatii kovaa keskittymiskykyä stressaavissakin tilanteissa, ja joudut ajattelemaan selkeästi ja loogisesti ympärillä tapahtuvista asioista huolimatta. Faktat ja yksityiskohdat auttavat toimimaan itsevarmasti!

Jos snookerin oppiminen kiinnostaa, on kynnys sen aloittamiseen suhteellisen helppo. Sen harjoittelua voi lähestyä monelta kantilta. Voit lähteä vaikkapa baariin pitämään hauskaa ja opettelemaan uutta viihdyttävää peliä kavereiden kesken samalla hauskaa pitäen. Taikka sitten voit ottaa oppimiseen vakavamman otteen ja osallistua esimerkiksi kurssille opettelemaan snookerin pelaamista. Aloitit millä tavalla tahansa, on snookerin pelaaminen hyväksi sekä mielellesi että kehollesi!


Edellinen artikkeliMitä snookerin kultapoika, Stephen Hendry, tekee nykyään?
Seuraava artikkeliRonnie O’Sullivan teki koomisen paljastuksen Mastersin kulisseista – ”Minut on jopa heitetty pihalle”