Snookerin seurajoukkuevaltikka pysyi Jyväskylässä

Jyväskylän Biljardiseuran kolmikko Esa Oikarinen, Mika Hummelin ja Pessi Lyyra pelasivat kolmanteen peräkkäiseen mestaruuteensa snookerin kolmehenkisten seurajoukkueiden SM-kisoissa. Jyväskylän ja koko kisojen ykköstykki oli Esa Oikarinen, joka ei hävinnyt finaalissa erääkään ja pukkasi kisojen kovimmaksi breikiksi 113 pistettä. Jyri Virtanen oli myös kovilla tehoilla liikkeellä ja johdatti hopealle Turun West Coast Snookerin, jota edustivat kisassa lisäksi Juha Lehto ja Tero Suvanto.

Lohkopelit olivat tiukkaa vääntöä ja joukkueiden pelaajat voittivat toisiaan tasaisesti ristiin. Pienistä marginaaleista huolimatta Jyväskylä ja Turku saivat kurottua kaulaa helsinkiläisvastustajiinsa. Käytännössä Turun ja Jyväskylän joukkueet varmistivat finaalipaikkansa jo ennen keskinäistä otteluaan, joten joukkueet kohtasivat toisensa ensimmäisen kerran finaalissa. Erityisesti Oikarinen ja Virtanen kunnostautuivat breikkiosastolla. Oikarinen naputti ensimmäiseen neljään erään komeat 113, 84 breikit höystettynä parilla kolme-neljäkymppisellä. Virtanen puolestaan panosti määrään ja suolsi kaikkiaan hämmästyttävät 19 listasarjaa, yli kaksi kertaa enemmän kuin kukaan toinen kisan pelaajista. Viisikymppisiä tehtailivat lisäksi Hummelin, Topden Tshering, Tom Storbom, kovia päänahkoja napsinut Janne Merivirta, Ropi Heikkilä, Jukka Hämäläinen sekä Lyyra, jonka breikki pysähtyi kolmeen kertaan täsmälleen samaan pistemäärään 60.

Finaali lähti etenemään tasaisissa merkeissä. Ratkaisun avain oli Oikarinen, joka ei suostunut häviämään erääkään erityisesti tiukennetun seiftipelinsä ansiosta. Hummelin nosti tasoaan edelliseltä päivältä ratkaisevaan otteluun. Siitä osoituksena oli komea 84 pisteen breikki, jossa oli edellytykset jopa Oikarisen breikin ylittämiseen; punaisen täpärä pussitusvirhe jätti pöydälle kolme punaista herkullisiin asemiin. Edellistä päivää jähmeämmin esiintynyt Lyyra sai käännettyä pari tiukkaa erää voitoiksi, mikä riitti mestaruuteen vaadittavaan eräsaldoon. Hummelin ja Oikarinen voittivat näin jo historiallisen kuudennen joukkuemestaruutensa.

Mainos:

Pronssiottelussa itähelsinkiläiskolmikko Hämäläinen, Heikkilä ja Jani Savolainen saivat odotetusta voittosävelestä kiinni. He päihittivät toisen kotisalin joukkueen Tshering, Stormbom ja Merivirta selkeästi 10-2, vaikka olivat hävinneet heille alkupeleissä 10-9.

Peliolosuhteet ja kilpailujärjestelyt olivat tämän kauden tyyliin huippua tässäkin turnauksessa. Toivottavasti kisapelaajat pääsevät mahdollisimman pian taas Suomen parhaille pöydille breikkijuhlia viettämään.

Tilastokimaraa kisasivuilla.


Edellinen artikkeli18-vuotiaiden maailmanmestaruus Hongkongiin
Seuraava artikkeliBulgarian Openin kaavio julkaistu – Robin Hull ei osallistukaan