Stuart Bingham oli etevämpi finaalitrillerissä – nappasi uransa ensimmäisen Masters-voiton

Stuart Bingham
Kuva: Monique Limbos

Stuart Bingham juhli uransa ensimmäistä Mastersin voittoa sunnuntaina, kun mies kaatoi finaalissa Ali Carterin numeroin 10-8.

Finaalista muodostui upea jännitysnäytelmä, jossa kumpikin pelaaja sai omat mahdollisuutensa mestaruuteen. Binghamin ja Carterin välinen ottelu sai lentävän startin, kun Carter painoi heti avausfreimiin peräti 126 pisteen breikin. Bingham vastasi voittamalla kaksi seuraavaa freimiä ja siirtyi 2-1-johtoon.

Tämän jälkeen oli Carterin vuoro nousta rinnalle ja ohi, joten lukemat vaihtuivat Carterin 3-2-johtoon. Ailahtelu jatkui, sillä seuraavat kolme freimiä menivät puolestaan Binghamille, joten ensimmäinen sessio päättyi Binghamin 5-3-johdossa.

Mainos:

Stuart Bingham nousi takamatkalta mestaruuteen

Carter tuli iltaan hurjalla tavalla, sillä kahden erän tappioaseman vaihtui kahden erän johtoasemaan, kun Carter vei toisen session neljä ensimmäistä freimiä nimiinsä. Näin ollen Bingham oli hetkessä 5-7-tappioasemassa ja paineet miehen pääkopassa nousivat.

Bingham oli kuitenkin henkisellä puolella rautaa ja peli loksahti kohdalle parhaimmalla mahdollisella hetkellä. Neljä seuraavaa freimiä menivätkin Binghamin nimiin, joten mies nousi yhden erän päähän mestaruudesta. Carter herätteli vielä toiveita voittamalla 17. freimin, mutta tämän jälkeen haaveet voitosta murentuivat, kun Bingham takoi 109 pisteen breikin ja nappasi uransa ensimmäisen Mastersin voiton.


Pelaajat:
Turnaukset:
Edellinen artikkeliStuart Bingham tauolle johdossa – Masters-finaali huipentuu illalla
Seuraava artikkeliEuropean Masters – otteluohjelma, kaavio ja live stream