Suomalaisille tappiot amatöörien MM-kisojen pudotuspeleissä

German Masters
Kuva: Monique Limbos

Suomen kaksikon taival päättyi amatöörien MM-kilpailujen 64 parhaan kierroksella. Sekä Antti Mannila että Antti Tolvanen selvittivät tiensä lohkovaiheesta pudotuspeleihin (Tolvanen niukasti yhden erän erolla), mutta kumpikaan ei päässyt suoraan 64 parhaan kierrokselle. Molemmat kuitenkin voittivat ensimmäisen ottelunsa – Mannila kukisti Hesham Shawkyn 4-2 ja Tolvanen David Cassidyn 4-3 oltuaan 1-3-tappioasemassa.

Voittojensa ansiosta suomalaiset ylsivät 64 parhaan kierrokselle, jonne osa pelaajista pääsi suoraan lohkovaiheesta. Tolvanen hävisi Intian Dharminder Lillylle 4-1 ja Mannila Hongkongin Lee Chun Waille myös 4-1. Suomella ei ollut naisten eikä seniorien sarjoissa edustusta, joten suomalaisten osalta turnaus on nyt päätöksessä.

Vaikka olosuhteet Egyptissä ovat jättäneet paljon toivomisen varaa ja yksi pelaaja pyörtyikin teltan kuumuudessa, yllätykset ovat jääneet vähiin. 32 parhaan kierroksen herkkupalassa Thaimaan Kritsanut Lertsattayathorn voitti Walesin Jamie Clarken yllättävän selkein 5-1-lukemin. Sen sijaan Thaimaan toinen edustaja, Issara Kachaiwong, hävisi Greg Caseylle 5-3. Aikaisemmilla kierroksilla tippuivat muun muassa Alex Taubman ja Ryan Causton sekä entiset ammattilaiset Mohamed Khairy ja Ahmed Saif.

Turnauksessa on jäljellä kahdeksan pelaajaa, joista yksi saa ensi kaudella voimaan astuvan kahden kauden ammattilaisoikeuden. 16 parhaan kierroksella mukana oli pelaajia peräti 15 eri maasta – Maltasta oli kaksi mutta esimerkiksi Englannista ei lainkaan. Kierros aiemmin Clarken voittanut Lertsattayathorn jatkoi voittokulkuaan kukistamalla Muhammad Asifin 5-4. Ottelua 4-1 johtanut thaimaalainen voitti viimeisen erän 86 pisteen sarjalla. Hän kohtaa puolivälierässä yllätysnimi Ben Jonesin.

Suurimmista suosikeista Pankaj Advani sekä Zhao Xintong ovat yhä mukana turnauksessa. Advanilla on toistaiseksi suurin sarja – 141 pisteen break – ja Zhao puolestaan on tehnyt eniten satasia (kolme). Advani eteni puolivälieriin voittamalla Gary Thomsonin 5-1 ja kohtaa seuraavaksi entisten ammattilaisten välisessä ottelussa Maltan Alex Borgin, joka voitti Soheil Vahedin 5-4. Zhao puolestaan voitti Lin Tang Hon 5-0 ja kohtaa toisen maltalaisen, nuoren Brian Cinin, joka pelasi hyvän ottelun voittaessaan Tomasz Skalskin 5-2. Zhao on kolmessa pudotuspeliottelussaan hävinnyt yhteensä kaksi erää.

Puolivälierissä kohtaavat myös Irlannin 25-vuotias Greg Casey ja Saksan 19-vuotias Lukas Kleckers. Viime vuosina huimasti kehittynyt Kleckers hävisi kaksi lohkovaiheen neljästä ottelustaan, mutta pudotuspeleissä hän on petrannut. Kleckers ei päässyt suoraan 64 parhaan joukkoon vaan joutui pelaamaan yhden ylimääräisen ottelun, mutta neljässä pelaamassaan ottelussa hän on hävinnyt yhteensä vain neljä erää. Myös Casey joutui pelaamaan yhden ottelun ennen pääsyä 64 parhaan joukkoon.

Naisten turnauksessa on jäljellä kahdeksan pelaajaa, joista kolme tulee Intiasta. Mukana on yhä myös suurin suosikki Ng On Yee, jota haastavat esimerkiksi Wendy Jans ja Siripaporn Nuanthakhamjan. Reanne Evans vetäytyi turnauksesta samoin kuin moni muu pelaaja myös muista sarjoista.

Myös senioreita on jäljellä kahdeksan, mutta yllätyksiltä ei ole vältytty. Walesin Darren Morgan hävisi 16 parhaan kierroksella Intian Rafath Habibille 4-1. Myös Etelä-Afrikan entinen ammattilainen, sopupelituomion takia ammattilaisuransa päättänyt Peter Francisco tipahti samalla kierroksella hävittyään jäljellä olevista pelaajista suurimmalle suosikille, Saleh Mohammadille, 4-1.

Kuva: Monique Limbos


Edellinen artikkeliWhite, Williams, Fu ja Zhang välieriin Hongkongissa
Seuraava artikkeliMarco Fu General Cupin voittoon