Suosikit vahvoilla Australiassa, Robertson huippuvireessä

Neil Robertson | FinnSnooker.com
Neil Robertson | FinnSnooker.com

Australian Openissa pelattiin torstaina loput toisen kierroksen ottelut. Ensimmäisenä päättyneessä pelissä Stuart Bingham voitti Mark Joycen 5-2. Bingham voitti kaksi ensimmäistä freimiä (paras sarja niihin 57), mutta Joyce tasoitti taukotilanteeksi 2-2 122:n breakilla. Tauon jälkeen Bingham muun muassa teki 86 pisteen sarjan ja voitti loput erät. Joyce teki viimeiseen erään 54 pisteen sarjan, mutta se ei riittänyt kavennukseen. Takkuista ensimmäistä erää huomioimatta Bingham teki yleensä paikoistaan ainakin 30 pisteen sarjan. Joyce ei siihen pystynyt, minkä takia hän hävisi selvin lukemin. Bingham ei ollut parhaimmillaan, mutta Joycea vastaan sitä ei tarvittukaan.

Xiao Guodong voitti Peter Ebdonin 5-4. Ebdon aloitti ottelun upeasti ja siirtyi 108:n ja 51:n sarjoilla 2-0-johtoon. Xiao kuitenkin tasoitti tehtyään 63 pisteen breakin neljännessä freimissä. Tauon jälkeen Ebdon siirtyi johtoon, mutta Xiao tasoitti tilanteeksi 3-3. Seitsemännessä erässä Ebdon teki 54 pisteen sarjan ja siirtyi erävoiton päähän jatkopaikasta. Kahdeksas freimi oli kuitenkin käännekohta. Ebdon teki aluksi 61 pisteen sarjan ja oli lähellä jatkopaikkaa. Xiao sai kuitenkin paikan, teki 67 pisteen breakin ja voitti erän viimeisellä mustalla. Myös seuraavassa freimissä Ebdon sai ensimmäisen paikan. Hän tekikin 46 pisteen sarjan. Se jäi erän suurimmaksi, mutta kun Xiao teki muutaman pienemmän sarjan, hän eteni jatkoon.

Alan McManus taisteli hyvin Judd Trumpia vastaan, mutta hävisi lopulta 5-3. Trump teki ensimmäiseen erään 52 pisteen sarjan, mutta McManus sai hyvän paikan toisessa. Hän tekikin 61 pisteen sarjan, mutta huono päälleveto mustalle päätti sarjan. McManus yritti pussittaa pinkkiä, mutta ei onnistunut ja jätti Trumpille avopaikan. Englantilainen tekikin 64 pisteen sarjan ja ryöväsi erän viimeisellä mustalla. Kolmannen freimin Trump voitti 67:n sarjalla. Neljännessä Trump epäonnistui pilkkumustan pussituksessa hajottaessaan pakkaa, ja McManus sai paikan. Hän teki 53 pisteen sarjan ja kavensi tilanteeksi 3-1. Tauon jälkeen McManus kavensi 79:n sarjalla tilanteeksi 3-2. Kuudennessa McManus löi helpon pallon ohi. Se kostautui, Trump teki 68 pisteen sarjan ja siirtyi erävoiton päähän jatkopaikasta. Myös seitsemännessä McManus sai ensimmäisen paikan. Hän löi neljä punaista ja neljä pustaa (32 pistettä), mutta kikin takia viides punainen ei uponnut oikeaan keskipussiin. Trump pääsi pöydälle, teki 107 pisteen sarjan ja voitti ottelun.

Mainos:

Myös Ricky Walden eteni jatkoon. Hän voitti Martin Gouldin yllättävänkin selvästi luvuin 5-2. Ensimmäinen erä meni Gouldille ilman suuria sarjoja, mutta toisen voitti Walden 86:n breakilla. Hän voitti myös kolmannen tehtyään pari pientä sarjaa. Neljännessä Gould teki ensin 56 pisteen sarjan, mutta se ei riittänyt, kun Walden pääsi pöydälle ja teki 66:n breakin. Tauon jälkeisen takkuisen erän voitti Walden, mutta Gould kavensi seuraavassa 107:n sarjalla. Walden voitti kuitenkin seitsemännen erän selvin lukemin.

Neil Robertson oli vakuuttava voittaessaan Jamie Jonesin. Jonesin pussitukset – sekä tavalliset että pitkät – olivat varsin huonoja. Hän teki aivan liikaa virheitä, mutta toisaalta Robertson ei myöskään paljon paikkoja antanut. Robertson aloitti vauhdilla: hän teki kolmeen ensimmäiseen freimiin sarjat 103, 186 ja 140 (turnauksen suurin toistaiseksi) ja siirtyi pikavauhtia 3-0-johtoon. Neljännessä Jonesilla oli paikka ja hän tekikin 50 pisteen breakin. Se ei kuitenkaan riittänyt, sillä Robertson voitti erän 36:n sarjalla pussittamalla pinkin vallin kautta keskelle. Tauon jälkeen Robertson teki vielä 80:n sarjan ja voitti ottelun puhtaasti 5-0. Jones sai ottelussa vain 74 pistettä. Huikea peliesitys oli Robertsonillekin kauden paras. 5-0-voitollaan hän korosti olevansa yhä ykkössuosikki turnausvoittoon.

Mark Davis teki päivän suurimman yllätyksen voittamalla Shaun Murphyn 5-3. Murphy teki ensimmäiseen erään 56:n sarjan, mutta Davis, jonka suurin sarja erään oli 41, onnistui voittamaan sen niukasti. Davis voitti myös toisen freimin ilman kunnon sarjoja. Kolmas meni Murphylle, joka pussitti viimeisen punaisen, mutta ei väripalloa, ja hetki myöhemmin pussitti kaikki väripallot voittaen erän pisteellä. Davis kuitenkin siirtyi neljännessä freimissä 3-1-johtoon 80 pisteen sarjalla. Tauon jälkeen Davis siirtyi erän päähän otteluvoitosta 67:n sarjalla. Murphy kuitenkin kavensi 54:n ja 42:n sarjoilla tilanteeksi 4-3. Davis voitti lopulta ottelun 5-3 tekemällä muutaman parikymppisen lyöntisarjan (suurin 45) kahdeksannessa erässä.

Otteluohjelma ja kaikki tulokset


Edellinen artikkeliAustralian Open: Neljännen päivän ennakko
Seuraava artikkeliEnnakko: Kahdeksan jäljellä Australian Openissa