Historian ensimmäinen TAOM Helsinki International Snooker Cup tuo maailmantähdet Helsinkiin – tässä ohjelma!

TAOM Helsinki International Snooker Cup Helsingin Judd Trump | FinnSnooker.com
Judd Trump | FinnSnooker.com

Helsingin Kulttuuritalolla lauantaina 25. toukokuuta ja sunnuntaina 26. toukokuuta ensimmäistä kertaa järjestettävä TAOM Helsinki International Snooker Cup on kansainvälinen snooker-turnaus, jossa kahdeksan snooker-maailman parhaimmistoon kuuluvaa pelaajaa kisaa turnausvoitosta. Tässä Suomen ensimmäisessä snookerin ammattilaisturnauksessa mukana ovat ovat mm. hallitseva maailmanmestari ja maailman ranking-listan kakkonen Luca Brecel (B), seitsemän kertaa MM-kultaa voittanut Stephen Hendry (UK) ja maailman ranking-listan sijalta kolme löytyvä Judd Trump (UK), jolla on hallussaan myös MM-kulta vuodelta 2019. Turnauksessa on jaossa palkintorahaa yhteensä 150 000 euroa. Turnauksen liput tulevat myyntiin torstaina 9. marraskuuta klo 10.00.

Helsingistä tulee snooker-maailman keskipiste toukokuun lopussa, kun historian ensimmäinen TAOM Helsinki International Snooker Cup järjestetään Helsingin Kulttuuritalolla. Kansainvälisessä snooker-turnauksessa järjestetään yhteensä seitsemän ottelua, joissa kahdeksan maailman parhaimmistoon lukeutuvaa snooker-ammattilaista kamppailee turnausvoitosta. Jaossa on yhteensä 150 000 euroa palkintorahana. 

Turnaukseen osallistuu snooker-maailman kermaa. Englantilaista Judd Trumpia (The Ace) pidetään yhtenä tämän hetken viihdyttävimmistä snooker-pelaajista. Trump voitti MM-kultaa vuonna 2019 ja turnausvoittoja hänellä on takanaan kaikkiaan 25. Hallitsevan maailmanmestarin Luca Brecel (The Belgian Bullet), jonka valttina pelipöydällä on hyökkäävyys, nopeus ja ilmiömäinen tarkkuus. Belgialainen Brecel on historian ensimmäinen manner-eurooppalainen MM-voittaja. Skotlantilainen Stephen Hendry (The Golden Bairn) on modernin snookerin luoja ja yksi kautta aikain menestyksekkäimmistä snookerpelaajista. Hendry on voittanut MM-kultaa peräti seitsemän kertaa. Maailman ranking-tilaston sijalta seitsemän löytyvä englantilainen Kyren Wilson  (The Warrior) on voitonnälkäinen ja lannistumaton metodipelaaja. MM-kultaa vuonna 2015 voittanut englantilainen Stuart Bingham (Ball-run) on yksi turnauksen ahkerimmista harjoittelijoista, sillä hän on kertonut omintakeisen lyöntinsä vaativan paljon pöytäaikaa pysyäkseen kunnossa. Ja silloin kun Stuartin lyönti on kunnossa, tulee kovaa jälkeä. Snookerin arvostetun Masters-kutsuturnauksen voittanut Stuart osaa parhaimmillaan järjestää sellaisen shown, missä maailman kovimmatkin pelaajat ovat vastaantulijoita. Walesilainen sarjanrakennuskone Ryan Day (Dynamite) on urallaan voittanut neljä ranking-titteliä tehnyt yli 400 sadan pisteen sarjaa.  Ryan on aina vaarallinen ja siksi myös yksi voittajasuosikeista. Englantilaisessa Jack Lisowskissa (Jack-Pot) yhdistyvät modernin snookerin parhaat ominaisuudet: nopeus, hyökkäävyys ja loistavat pitkät pussitukset. Maailmanlistan #13 on parantanut vuosi vuodelta otteitaan ja suuret voitot ovat kulman takana. Mies ja legenda. Englantilainen  Jimmy White  (The Whirlwind) on vasenkätinen snookerpöydän luonnonlapsi, jonka pelillinen agressiivisuus ja luontainen kosketus palloon on inspiroinut lähes kaikkia nuoria snookerpelaajia.  Yleisön suosikkeihin lukeutuva White on sydämellinen showmies, joka ei jätä katsojia ikinä kylmäksi.

– Snookerin suosio Suomessa on kasvanut tasaista tahtia ja se alkaa olla jo yksi tv:n katsotuimmista urheilulajeista. Suosion siivittämänä Suomessa on aiemmin järjestetty näytösluonteisia pelejä, joissa muutama maailman huippu ottaa toisistaan mittaa, mutta nyt pääsemme nauttimaan kilpasektorin tunnelmasta, kun usea maailmanhuippu kisaa vakavasti otettavista palkintorahoista Suomen ensimmäisessä ammattilaisturnauksessa. Lämpimästi tervetuloa mukaan, sanoo turnausta yhdessä Gramopopin kanssa järjestävä Billiard Promotions Finland Oy:n Jussi Tyrkkö, jolla on itselläänkin usean vuoden kokemus snookerin ammattilaispelikentistä, useita SM-mitaleita eri biljardilajeista sekä 20 vuotta biljardiyrittäjänä.

Mainos:

TAOM Helsinki International Snooker Cup 25-26.5.2024

Helsingin Kulttuuritalo
Pelaajat: Judd Trump, Luca Brecel, Kyren Wilson, Ryan Day, Stephen Hendry, Jimmy White, Stuart Bingham ja Jack Lisowski

Otteluaikataulut ja liput:

Lauantai 25.5.
Neljännesvälierät
12.00 Kyren Wilson – Ryan Day
15.00 Stephen Hendry – Judd Trump
18.00 Luca Brecel – Jimmy White
21.00 Stuart Bingham – Jack Lisowski

Sunnuntai 26.5. 
Välierät
12.00 voittajat lauantain klo 12 ja 15 otteluista
15.00 voittajat lauantain klo 18 ja 21 otteluista 

Otteluliput: Lauantain otteluliput alkaen 39,90€
Sunnuntain otteluliput alkaen 59,90€

Myynnissä sekä ikärajallisia että ikärajattomia lippuja.

VIP-liput:
Tarjolla on yksittäisiin otteluihin myös VIP-lippuja, jotka sisältävät parhaat istumapaikat, meet & greet -tapaamisen kyseisen ottelun pelaajien kanssa sekä kahvin suolaisen piirakan.
Yhden päivän VIP-liput alkaen 169€

Paikan päältä saa lisäksi ostettua käsiohjelman hintaan 20€ sekä kuulokkeen Aki Kauppisen selostuksella hintaan 16,90€.

Järjestäjä: Gramopop Oy ja Billiard Promotions Finland Oy


Turnaukset:
Edellinen artikkeliPatrik Tiihonen saa kovan haasteen MM-kisoissa – kohtaa vuosia ammattilaiskiertuetta kiertäneen pelaajan
Seuraava artikkeliRonnie O’Sullivan tykitti jälleen mahtavan breikin – marssi vakuuttavasti puolivälieriin