The Masters -ennakko – kuka juhlii vuoden 2022 turnauksessa voittoa?

mastersin snookerin the masters

Snookerin The Masters pelataan 16 pelaajan voimin Lontoon Alexandra Palacessa 9. – 16. tammikuuta välisenä aikana.

The Masters on snookerin arvostetuin kutsuturnaus, joka kuuluu myös legendaariseen Triple Crown -turnaussarjaan. Muut turnaukset tässä kategoriassa ovat UK Championship sekä MM-kisat.

Vuoden 2022 snooker-turnaukset eivät voisikaan saada komeampaa starttia kuin Mastersin. Mukaan on kutsuttu 16 pelaajaa, joten urakka kestää vain yhden viikon. Paikalle saapuvat kaikki maailman pelaajat, kuten Judd Trump, Ronnie O’Sullivan, Neil Robertson ja Mark Selby.

Viime vuonna Mastersissa nähtiin yllätysvoittaja, kun kiinalainen Yan Bingtao nousi mestariksi. Tämän vuoden turnauksessa saatetaan palata jälleen tuttujen miesten komentoon, sillä kyllähän odotuksissa on, että esimerkiksi Trump, Selby tai O’Sullivan nostaa pytyn ilmaan.

Kannattaa kuitenkin laittaa myös John Higginsin nimi mieleen, sillä legenda oli loppuvuodesta hienossa iskussa. Myös Mastersin kaavio on miehelle suotuisan oloinen alkukierrosten osalta.

Sen sijaan jos yllätyksiä haluaa hakea, niin Judd Trumpin putoaminen voisi olla hyvä haku. Vaikka mies voitti Champion of Champions -turnauksen, niin peli on tökkinyt useammassa turnauksessa pahemman kerran. Esimerkiksi viimeisissä kolmessa turnauksessa Trump ei ole selvinnyt kertaakaan 3. kierrosta pidemmälle. Kuitenkin kansainväliset vedonlyöntiyhtiöt uskovat eniten Trumpin mestaruuteen, sillä esimerkiksi Coolbetilla miehen kerroin on pienin – 4.20.

Trump kohtaa avauskierroksella Mark Allenin, joka pelipäälle sattuessaan on kova peluri. Onhan Allenin tilillä myös syksyltä Northern Ireland Openin mestaruus. Trumpin suosikin asema on selviö kertoimia katsellessa, sillä esimerkiksi Coolbetilla kertoimet otteluun on aseteltu muotoon 1.44 – 2.80.

Edelliset voittajat

Kuten mainittua, niin edellinen voittaja on kiinalainen Yan Bingtao. Tätä ennen mestaruutta juhli Stuart Bingham, joten viimeiset kaksi vuotta ollaan menty hieman yllättäjien tahtiin. Ronnie O’Sullivan on voittanut mestaruuden kolmesti 2010-luvulla. Vuodet ovat 2014, 2016 ja 2017. Trumpin edellinen ja ainoa voitto on vuodelta 2019.

Sen sijaan Selbyn viimeisestä mestaruudesta on kulunut jo tovi, sillä nykyinen maailmanlistan ykkönen on juhlinut voittoa viimeksi vuonna 2013.

Yksi Masters-historian ikimuistoisimmista otteluista pelattiin vuonna 2006, kun finaalissa kohtasivat O’Sullivan ja Higgins. Taistosta muodostui äärimmäinen trilleri, joka ratkesi lopulta Higginsin voittoon lukemin 10-9. Higgins ei ole tuon mestaruuden jälkeen voittoa juhlinut, joten legenda on joutunut pettymään putkeen peräti 16 vuoden ajan.


Turnaukset:
Edellinen artikkeliVuonna 2022 tulevat snooker-turnaukset
Seuraava artikkeliMastersin palkintorahat julkistettiin – voittajalle sama summa kuin vuotta aikaisemmin