Tiihonen tuleen alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa

Itänaapurimme Venäjän Pietari on saanut kunnian järjestää snookerin alle 18-vuotiaiden MM-kisat tänä vuonna. Pelit alkavat lohkopeleillä kaikki kaikkia vastaan sunnuntaina 4.10. 16 lohkon 75 pelaajasta 48 selviää pudotuspeleihin. Turnaus huipentuu lauantaina 10.10.2015, jolloin taitavin juniori palkitaan maailmanmestaruuspokaalilla. Suomen Patrik Tiihonen lähtee kisaan hyvin valmistautuneena.

Kisan osallistujamaalistassa ei ole mukana lainkaan kovimpia snookermaita Kiinaa, Englantia, Skotlantia ja Irlantia. Ainoat britit ovat kolme Walesin pelaajaa. Pelaajalistaa lukiessa ei juuri tuttua nimeä tule vastaan. Tämä tekee kisasta siinä mielessä erityisen, että ammattilaiskorttiin ja kisamenestykseen on kisassa mukana olevilla pelaajilla mahdollisesti elämänsä paras tilaisuus. Kovimmat suosikit taitavat tulla Etelä-Aasiasta, Iran–Pakistan–Intia-akselilta. Breikkien perusteella kovin suosikki olisi Iranin 17-vuotias Amin Sanjaei, joka on harjoituksissa jo räpännyt maksimibreikin ja kisoissakin ennätys on 138 pistettä. Usea pelaaja on kuitenkin 100 breikin puhkaissut ainakin harjoituspeleissä.

Pate odottaa pelejä innolla

Jyväskylän Biljardiseuran 15-vuotiaalla huippulupauksella, Patrik ”Pate” Tiihosella on kaikki mahdollisuudet mennä kisassa kuinka pitkälle tahansa. Harjoituksissa peli näyttää ajoittain erehtymättömältä, ja Patrik syttyy kisoihin hyvin. Alkupeleissä Tiihonen on mukana todellisessa junnulohkossa, jossa yksikään pelaaja ei ole ehtinyt täyttää kuuttatoista vuotta, ja nuorin heistä on 10-vuotias iranilainen. Patrikin ensimmäinen ottelu on maanantaina 5.10. klo 11 Venäjän Artjom Stepanovia vastaan. Pelipöydät ovat amatöörikisoista tutut Shender-merkkiset, jollaisilla Pate kävi vielä ennen kisaa pelailemassa Cabin Street Snookerin salilla. Hän kuvaili ennen kisaa valmistautumistaan seuraavasti:

”Valmistautumisesta voisi antaa kouluarvosanan 8 eli hyvä. Käytin tällä viikolla käytännössä kaiken vapaa-ajan siihen. Treenasin noin 3-5 tuntia päivässä. Sparrauksesta kiitokset kuuluu Mika Hummelinille! Muuten pidin kunnostani hyvää huolta lenkkeilemällä ja kuntoni ja keskittymiskykyni on tällä hetkellä rautaa. Treenien jälkeen minulla on aina n.20 min pituinen henkilökohtainen venyttelysarja. Sen avulla paikat eivät jumitu ja pelaan selvästi rennommin.

Fiilikset ovat tosi hyvät ja olen jo innolla odottanut näitä kisoja! Olo tuntuu tosi varmalle enimmäkseen kovan harjoittelun tuloksena. Viikolla treenipeleissä breikit pysyttelivät 50-70 pisteen haarukassa.”

Kisoissa Patella on mukana hänen isänsä, ja matkan mahdollistivat sponsorit Joints Oy ja Kangasniemen Peltityö Oy. Robin Hullin tyyliin Pate ei tavoitteistaan ääneen mainitse, mutta lupasi painaa täysillä joka pelin niin pitkälle kuin pääsee. Finnsnooker-tiimi toivottaa Patelle menestystä uransa tähän saakka tärkeimpään kisaan ja seuraa tiiviisti hänen etenemistään niissä.

Kisasivuilta löytyvät otteluseuranta, lohkojako, pelaajien peliaikataulut sekä breikkilistat.


Edellinen artikkeliMaguire ja Milkins tippuivat jatkosta IC:n karsinnoissa
Seuraava artikkeliRankinglistan jumbo Michael Wild yllätti Judd Trumpin 6-0