Tour Championship: Murphy voitti Milkinsin trillerissä

Hossein Vafaei Shaun Murphy | FinnSnooker.com
Kuva: Monique Limbos

Shaun Murphy voitti Tour Championshipin toistaiseksi tasaisimmassa ja jännittävimmässä ottelussa Robert Milkinsin. Milkins aloitti väkevästi, mutta Murphy nousi lopulta takaa ohi ja voitti ottelun 10-8.

Ottelu alkoi Milkinsin hallinnalla. 47-vuotias konkari pääsi parhaimmillaan 5-1-johtoon. Jakson kaksi viimeistä freimiä menivät kuitenkin Murphylle, ja ryöstettyään niistä jälkimmäisen viimeisellä mustalla Murphy pääsi tauolle inhimillisissä 3-5-takaa-ajoasemissa.

Milkins kasvatti toisen jakson alussa johtoaan, mutta sen jälkeen alkoi Murphyn nousu. Vuoden 2005 maailmanmestari voitti viisi erää peräkkäin ja nousi 8-6-johtoon. Milkinsilläkin oli paikkoja, mutta Murphy pelasi vahvasti ja näytti, miksi hän on ollut viime kuukausien parhaita pelaajia.

Mainos:

Milkins ei antanut periksi, ja puoli tuntia myöhemmin tilanne oli tasan 8-8. Murphy löysi kuitenkin vielä yhden vaihteen lisää, siirtyi 9-8-johtoon ja teki viimeiseksi jääneeseen erään satasen. Milkins ei pussittanut kahdessa viimeisessä erässä yhtään palloa.

Murphy sai revanssin helmikuisesta Welsh Openin finaalitappiosta, mutta lähellä oli, että olisi käynyt toisin. Ensimmäisen jakson viimeinen erä oli lopulta hyvin tärkeä: neljän erän ero olisi voinut olla Murphylle liikaa. Ottelun ratkaisuhetkillä englantilainen onnistui kuitenkin nostamaan tasoaan, eikä Milkinsin peli enää kulkenut samaan malliin kuin alussa. Välieräpaikka on Murphyn uran 50:s rankingturnauksissa.

Shaun Murphy kohtaa lauantaina välierässä Mark Selbyn tai Ryan Dayn. Selby ja Day pelaavat ensimmäisen kierroksen ottelunsa tänään torstaina.


Pelaajat: ,
Turnaukset:
Edellinen artikkeliTour Championship: Carterista ei vastusta Wilsonille
Seuraava artikkeliVideo: Ryan Day iski maksimin Tour Championshipissa