Trump murskaava viimeisessä jaksossa – Hurjavireinen Wilson kiri ohi Hawkinsin

TAOM Helsinki International Snooker Cup Helsingin Judd Trump | FinnSnooker.com
Judd Trump | FinnSnooker.com

Viimeiset neljä puolivälieräpelaajaa selvitettiin Cruciblessa maanantaipäivän aikana, ja yllätysten täyteinen turnaus näytti jälleen ennalta-arvaamattomuutensa. Kolmessa ottelussa viimeiseen jaksoon takaa-ajoasemasta lähtenyt pelaaja nousi voittoon, kun niin Kyren Wilson, Judd Trump kuin Ali Carterkin kirivät ohi vastustajistaan. Neljännessä ottelussa John Higgins väänsi tiensä 15. Crucible-puolivälieräänsä 13-11-voitolla Stuart Binghamista. 

Yhdessä kaikkien aikojen kovatasoisimmista paras 25:stä -formaatilla pelattavassa ottelussa Wilson oli tylsyttänyt Hawkinsin maagisen avausjakson vireen, ja noussut toisessa jo kahden erän päähän. Hurja taso jatkui myös kolmannessa jaksossa: Wilsonin noustua tasoihin voittamalla jakson kaksi ensimmäistä erää, nähtiin loppuihin kuuteen freimiin jokaiseen vähintään yli 60 pisteen sarja.

Hawkinsilla oli mahdollisuus karata kohti voittoa, kun hän johti ottelua 11-10 ja seuraavaakin erää jo 41-0, mutta epäonnistunut kyytilyönti osoittautui lopulta todella kohtalokkaaksi. Wilson laittoi ekstravaihteen silmään, ja 81, 125 ja 132 pisteen sarjat veivät The Warriorin todella makeaan voittoon täydellisen lopun siivittämänä. Wilson kohtaa puolivälierässään hallitsevan maailmanmestarin Mark Williamsin pudottaneen David Gilbertin. 

Mainos:

Upea voitto nosti Wilsonin kertaheitolla turnauksen todellisten mestarikandidaattien joukkoon. Hawkinsin alku oli käsittämättömän vahva: Haukka murjoi vastustaan ottelun alussa neljällä satasella ja siirtyi jo 6-1-johtoon, mutta Wilson kesti kaiken tämän ryöpytyksen, ja pysyi lujana. Lopulta Wilson pisti centuryidenkin osalta yhden paremmaksi, ja 13-11-voitto on melkoinen työnäyte 27-vuotiaan itseluottamuksesta.

”Loppua kohden onnistuin voittamaan erät mukavasti, ja tein paljon isoja breikkejä. Olen tehnyt todella paljon töitä tätä turnausta varten. Tätä varten sitä harjoitellaan, ja on todella tyydyttävää että pystyin pelaamaan hyvin ratkaisevilla hetkillä”, nyt jo neljättä kertaa perättäin MM-turnauksen puolivälieriin edennyt Wilson totesi World Snookerin mukaan.

Kiinan Zhou Yuelongin pokka oli pitänyt läpi karsintojen ja MM-kisojen ensimmäisen viikon kiitettävällä tavalla, mutta maanantaina nuorelle kiinalaiselle tuli seinä vastaan. Kokenut Carter nosti tasoaan ja Zhou ei pystynyt vastaamaan. Kolmas jakso meni kokeneelle englantilaiselle puhtaasti 6-0, ja The Captain jatkoi kohtaamiseen Gary Wilsonin kanssa lukemin 13-9.

Trump löysi viimeinkin lyöntinsä

Judd Trump oli vielä toisen kierroksen ottelunsa kahdessa ensimmäisessä jaksossa paikoitellen pahasti tuuliajolla, mutta kolmannessa ja ratkaisevassa sessiossa nähtiin viimeinkin kaikilla sylintereillä puksuttava Juddernaut.

Ding Junhui lähti jaksoon 9-7-johdosta, mutta kiinalainen oli oudon vaisu, ja tällä kertaa Trump ei jättänyt mahdollisuuksiaan käyttämättä. Carterin tavoin Trump voitti takamatkalta kaikki viimeisen jakson erät ja eteni puolivälieriin 13-9-voitolla.

Seuraavana Stephen Maguiren kohtaava Trump voi siis yhä unelmoida ensimmäisestä maailmanmestaruudestaan, mutta Dingin osalta kauan kaivattu Aasian ensimmäinen maailmanmestaruus tuntuu yhä kaukaisemmalta haaveelta. Vuosien 2016 ja 2017 loistavien esitysten jälkeen Ding on ollut Cruciblessa, ja rehellisyyden nimissä muutenkin, varjo itsestään, eikä huippulahjakas pelaaja näytä tällä hetkellä toden teolla uskovan omiin mahdollisuuksiinsa maailman huippuja vastaan. Aikaa 32-vuotiaalla toki yhä on runsaasti, mutta jälleen yksi vuosi ja yksi mahdollisuus on mennyttä.

John Higgins tuli MM-turnaukseen heikon kauden päätteeksi, mutta jälleen kerran Crucible on herättänyt vanhan legendan kilpailuvietin. 15. puolivälieräpaikka varmistui tiukan taistelun päätteeksi, kun Stuart Bingham kaatui lopulta lukemin 13-11. Seuraavana vastassa onkin sitten vielä kovempi haaste, kun nelinkertainen maailmanmestari kohtaa turnauksen ykkössuosikki Neil Robertsonin. 

MM-turnauksen televisioinnista Suomessa vastaavat tutusti Eurosport, ja tällä kertaa ilmaisia lähetyksiä on tarjolla myös TV Kutosen puolella. Unibetin ilmaisesta live stream -palvelusta löydät tietoa TÄSTÄ LINKISTÄ. 

MM-turnaukseen on tarjolla paljon viihdykettä myös vedonlyönnin muodossa, TÄSTÄ löydät joukon loistavia tarjouksia ja kampanjoita, joiden avulla Crucible-viikoista muodostuu entistä jännittävämpiä. MM-turnauksen otteluohjelman ja kaikki tulokset löydät TÄSTÄ. 

Kuva: Monique Limbos


Pelaajat: ,,,,
Turnaukset:
Edellinen artikkeliHurjassa vireessä oleva Neil Robertson kohtaa puolivälierissä John Higginsin
Seuraava artikkeliJudd Trump ja Stephen Maguire aloittavat taistelun välieräpaikasta