Trump selvisi hurjasta trilleristä – ”Luulin tuhlanneeni mahdollisuuteni”

maanantaina MM-kisoissa Tour Championship Judd Trumpilla Robertson The Masters Scottish Open MM-finaali Judd Trump
Kuva: Monique Limbos

Snookerin MM-kisojen avauskierros säästi parhaimpansa viimeiseksi: torstain viimeisistä kahdesta päätökseen pelatusta muodostui molemmista todella dramaattiset väännöt. Anthony McGill teki upean comebackin 8-5 -tappioasemasta ohi Ryan Dayn, ja myöhäisillan jännitysnäytelmässä Judd Trump selvisi kuin selvisikin debytantti Chris Wakelinin sisukkaasta loppukiristä niukkaakin niukemmin lukemin 10-9. 

Eilisen avausjaksoon majesteettiset 141 ja 145 pisteen sarjat pelannut Day vaikutti viimeiselle minitauolle saakka läpi ottelun kaksikosta vahvemmalta, ja kolme turnausta tällä kaudella voittanut walesilainen näytti olevan suhteellisen selkeällä erolla matkalla toiselle kierrokselle.

McGill on kuitenkin armoton kilpailija, etenkin Cruciblessa, ja taisteli tiensä väkisin mukaan otteluun, kun taas Dayn peli hajosi käsittämättömällä tavalla käsiin: viimeisessä viidessä erässä walesilaisen pussitusprosentti jäi alle viidenkymmenen!

Mainos:

”Kyseessä ovat MM-kisat, joten aina kannattaa yrittää. Asemasta jossa olin häviää varmaan 99 prosenttia otteluista, mutta jos antaa periksi niin häviää niistä kaikki. Viime vuonna annoin ehkä vähän periksi Stephen Maguirea vastaan, mutta tänä vuonna minulla oli parempi taisteluasenne”, McGill totesi World Snookerille ottelun jälkeen. McGill kohtaa toisella kierroksella Kiinan Ding Junhuin, ja joutuu varmasti parantamaan peliään pärjätäkseen kiinalaistähdelle.

Wakelin kiduttavan lähellä hurjaa kirivoittoa 

Sama kaava toistui myös myöhäisillan ottelussa: voitettuaan kaksi jakson ensimmäisestä kolmesta erästä, 8-4 -johtoasemassa ollut Trump vaikutti jo lähes varmalta jatkajalta. Taitojaan läpi ottelun väläytellyt Wakelin ei kuitenkaan antanut tippaakaan periksi, vaan nakersi Trumpin johtoa erä erältä, ja kun hetki hetkeltä hermostuneemmalta vaikuttanut Juddernaut alkoi tuhlailla avopaikkoja erävoittojen ratkaisemiseen, oltiin pian jo lukemissa 8-8.

Trump pinnisti itsensä freimin päähän otteluvoitosta, ja oli 18. erässä jo pallon päässä otteluvoitosta. Päälleveto pinkiltä mustalle oli kuitenkin sen verran heikko, että musta jäi hankalaksi keskipussiin, ja Trump löi se ohi, jättäen Wakelinille todellisen painepallopitkän jonka tämä hienosti upotti.

Katkaisuerä oli alusta loppuun hurjaa draamaa, jossa molemmat pelaajat tuhlailivat useita loistopaikkoja. Lopulta helpottunut Trump, joka missasi katkaisuerässä kaksi umpihelppoa sinistä, pussitti ratkaisevan vihreän ja eteni kuin etenikin toiselle kierrokselle, jossa hän kohtaa Ricky Waldenin. 

”Luulin jo tuhlanneeni mahdollisuuteni, jotenkin tiesin että pallot tulevat rankaisemaan minua. Olin yllättynyt saatuani lopussa vielä uuden mahdollisuuden. Olen toki helpottunut jatkopaikasta, mutta minun pitää parantaa. En halua pelata noin ja hävitä ensi kierroksella, sitten tästä voitosta ei olisi ollut mitään hyötyä.”

Torstaina näki alkunsa myös kaksi ensimmäistä toisen kierroksen ottelua. Mark Allen johtaa avausjakson jälkeen Joe Perryä 5-3, ja samoilla lukemilla mennään myös Barry Hawkinsin ja Lyu Haotianin välillä. Perjantaina ottelunsa aloittavat myös Ronnie O’Sullivan ja Ali Carter sekä Kyren Wilson ja Jamie Jones, kun taas Perry ja Allen pelaavat otteunsa loppuun saakka perjantain aikana.

Koko MM-turnauksen otteluohjelman ja tulokset löydät TÄSTÄ.  Otteluita Cruciblesta pääset seuraamaan Eurosportin kanavilta sekä Unibet-TV:n välityksellä.

Kuva: Monique Limbos


Edellinen artikkeliMM-kisojen toinen kierros alkaa torstaina – jatkaako Perry siitä mihin jäi?
Seuraava artikkeliMark Allen suvereeni päätösjaksolla – jatkaa ensimmäisenä puolivälieriin!