Trump tyrmäsi O’Sullivanin Masters-finaalissa – seitsemän vuoden odotus päättyi

Judd Trump Mastersin The Masters

Judd Trump nappasi sunnuntai-iltana viimeinkin uransa toisen Triple Crown -turnausvoiton, kun Lontoon Alexandra Palacessa pelattu Masters päättyi 29-vuotiaan supertähden voitonjuhliin. Trump voitti turnauksen loppuottelussa itsensä Ronnie O’Sullivanin vastaansanomattomasti 10-4. Englantilainen pokkasi ensimmäisestä Masters-voitostaan 200 000 puntaa palkintorahaa sekä komean ja arvostetun Paul Hunter Trophyn. 

Monien katsojien mielissä Trumpin ja O’Sullivanin välinen kaksintaistelu oli unelmien täyttymys, ja ottelulta odotettiinkin ennakkoon paljon. Heti avaushetkistä asti oli kuitenkin selvää, kumpi oli sunnuntaina terävämpänä liikenteessä. Trump aloitti ottelun upealla pitkällä punaisella, ja O’Sullivan ei ollut vielä pussittanut palloakaan, kun 89 ja 87 pisteen sarjat olivat jo vieneet Trumpin 2-0-johtoon.

Tässä vaiheessa O’Sullivan ei paria missattua pitkää lukuunottamatta ollut vielä juuri virheitä kerennyt tehdä, mutta kolmas ja neljäs erä antoivat enemmän aihetta huoleen; useammasta hyvästä paikasta huolimatta The Rocket ei saanut breikkitehtailuaan kulkemaan, ja Trump karkasi jo neljän erän karkumatkalle.

Mainos:

69 pisteen sarja avasi O’Sullivanin freimitilin minitauon jälkeen, mutta Trump ei tästä hämmentynyt, vaan nuiji 43-vuotiaan konkarin maanrakoon kolmella vahvalla freimillä, joihin syntyi myös kaksi 66-pisteistä sarjaa.

Iltajaksoon lähdettiin siis jo ratkaisevan tuntuisista 7-1-lukemista, ja vaikka O’Sullivan olikin illalla huomattavasti terävämpi, kaunistellen lukemia kahdella centurylla, ei aiemmin urallaan tiukoissa paikoissa silloin tällöin ailahdellut Trump ollut moksiskaan. Lopulta 14. erään syntynyt 53-pisteinen sarja riitti hilaamaan Juddernautin uransa kenties makeimpaan turnausvoittoon.

Kypsempi Trump sai palkinnon kovalle työlle

Vuonna 2011 Trump nousi kertarysäyksellä maailman kärkipelaajien joukkoon pelaamalla MM-turnauksen loppuottelussa ja voittamalla loppuvuodesta UK Championshipin. Sen jälkeen arvoturnausvoitot ovat kuitenkin kiertäneet sitkeästi englantilaista, ja edellisestä finaaliesiintymisestäkin Triple Crown -turnauksissa oli kulunut jo reilut neljä vuotta.

Tällä kaudella kiertueella ollaan kuitenkin nähty huomattavasti kypsempi nuori mies. Veljensä Jackin täyspäiväiseksi apurikseen palkannut Trump on pelannut läpi kauden vahvaa snookeria, ja vaikuttanut aiempaa rentoutuneemmalta ja tyytyväisemmältä myös mediaesiintymisissään.

Huippulahjakas peluri vaikuttaa viimein toden teolla ymmärtäneen snookermaailman tärkeimmän totuuden: loppujen lopuksi, kova työnteko ja harjoittelu ovat ainoa reitti menestykseen aivan korkeimmalla tasolla. Nyt miehen palkintokaapista puuttuu enää se suurin ja kaunein, ja ensimmäisen maailmanmestaruuden metsästämiseen seuraava mahdollisuus aukenee jo muutaman kuukauden päästä.

”Tämä on ihmeellistä, olen odottanut tätä niin kauan. Edellisestä isosta voitostani on niin kauan että väkisin sitä alkaa miettimään, tuleeko mestaruuksia enää”, ilmiselvästi helpottunut Trump totesi ottelun jälkeisessä haastattelussaan. Englantilaiselle jo esiintyminen Masters-finaalissa oli uran ensimmäinen: tätä ennen parhaat esiintymiset olivat kolme välieräpaikkaa.

O’Sullivanille loppuottelu osoittautui pettymykseksi. Viisinkertainen maailmanmestari ei löytänyt breikintekorytmiään ennen kuin aivan liian myöhään. Näin rumia tappiolukemia ei O’Sullivanin kohdalla olla totuttu näkemään, mutta sunnuntain heikko päivä ei muuta sitä tosiasiaa, että 43-vuotiaan kausi on ollut historiallisen vakuuttava: The Rocket on selvittänyt tiensä kuudesta pelaamastaan turnauksesta viidessä aina loppuotteluun saakka.

Snookerkausi jatkuu heti ensi viikolla parilla Championship League -ryhmällä, mutta isommista asioista pelataan seuraavan kerran kuunvaihteessa, kun Berliinin upea Tempodrome isännöi German Masters -turnausta.


Pelaajat: ,
Turnaukset:
Ottelut:
Edellinen artikkeliRonnie O’Sullivan tappiolla finaalia 7-1 – nouseeko mestari vielä?
Seuraava artikkeliGerman Masters – otteluohjelma, aikataulu, televisiointi ja tulokset