Hurja alkuvuosi sai jatkoa – Trump World Grand Prix -voittoon

Judd Trump World Grand Prix

Judd Trump nappasi jo kauden kolmannen ison turnausvoittonsa sunnuntai-iltana Englannin Cheltenhamissa päihittämällä World Grand Prixin loppuottelussa sitkeästi taistelleen Ali Carterin lukemin 10-6. Trump pokkasi uransa kymmenennestä rankingturnausvoitosta 100 000 puntaa palkintorahaa, ja nousi samalla kaikkien aikojen tilastoissa Jimmy Whiten rinnalle rankingvoittojen määrässä. 

Trump repi ottelun avausjaksossa itsensä kolmen erän karkumatkalle vahvan breikintekopelinsä avustuksella: 29-vuotias vasuritykki rakensi päiväsessioon 113 ja 132 sarjat matkallaan 6-3-johtoon.

Iltajakson alussa ikitaisteilijana tunnettu Carter esiintyi maineensa veroisesti, ja väänsi itsensä 99 ja 83 pisteen sarjojen avulla väkisin viimeiselle minitauolle vain erän takamatkalle lukemiin 7-6.

Mainos:

Trump on ollut tällä kaudella silminnähden kypsempi kuin aiemmin urallaan, ja se nähtiin myös sunnuntai-iltana ratkaisevilla hetkillä. 71 ja 78 pisteen sarjat veivät 29-vuotiaan erän päähän otteluvoitosta, ja viimeiseksi jääneeseen freimiin syntyi upea 54 pisteen sarja, josta suurimman osan Trump joutui rakentamaan pelkkiä pikkuvärejä hyväkseen käyttäen.

Trumpilla menossa uran paras kausi

Kolmen tittelin ja yli 500 000 punnan palkintorahamäärän myötä Trumpin kausi on jo nyt tilastollisesti miehen uran paras. ”Olen todella riemuissani kauden kolmannesta isosta turnausvoitostani, ja olen tyytyväinen peliini finaalissa”, Trump totesi World Snookerille. ”Ali haastoi minut todella vahvasti, hänen turvapelinsä oli parasta mihin olen viime aikoina törmännyt.”

Trumpin päätös värvätä veljensä täysipäiväiseksi apurikseen tämän kauden ajaksi on osoittautumassa yhdeksi miehen uran parhaista. Ero aiemmin esiintyneeseen, hieman hermostuneeseen ja jäykkään hahmoon on niin pöydällä kuin sen ulkopuolellakin valtava.

Kun Mark Selby jatkaa yhä ailahtelevia esityksiään, ja Ronnie O’Sullivanin edellisestä hyvästä MM-turnauksesta on jo viisi vuotta, voi pikku hiljaa alkaa argumentoida sen puolesta, että Trump voitaisiin nostaa tämän kaksikon rinnalle MM-turnauksen ennakkosuosikkeja laskettaessa.

Carterille paluu parrasvaloihin maistui makoisalta, vaikka raudanluja kilpailija olikin äärimmäisen pettynyt tappion hetkellä. 39-vuotiaan terveysongelmat ovat jo lähes kulunut puheenaihe, mutta antavat yhä aihetta hatun päästä nostamiseen. 40 000 punnan kakkospalkinto auttaa Carteria taas mukaan taisteluun suorasta paikasta Crucibleen, jossa englantilainen ollaan nähty kaksi kertaa loppuottelussa saakka.

Aikataulu ammattikiertueella jatkuu todella tiiviinä, sillä Trumpinkin olisi tarkoitus pelata jo heti maanantai-iltana Welsh Openin avausottelussaan Cardiffissa. Mukana turnauksessa nähdään myös Ronnie O’Sullivan sekä kauden avausturnauksensa pelaava Suomen Robin Hull. Tutusti Eurosportin kanavilla näkyvään turnaukseen löydät myös ilmaisen live stream -mahdollisuuden TÄMÄN LINKIN TAKAA. 


Pelaajat: ,
Turnaukset:
Edellinen artikkeliWelsh Open käynnistyy – ottelut näkyvät suorana lähetyksenä
Seuraava artikkeliHull kohtaa vuoden avausottelussaan Gary Wilsonin – Welsh Open käyntiin maanantaina