Turnausvoitto Suomeen – Robin Hull voitti Shoot-Outin!

Robin-Hull | FinnSnooker.com

Suomen Robin Hull otti uransa ensimmäisen ammattilaisturnausvoiton kukistamalla Luca Brecelin Shoot-Outin finaalissa pistein 50-36. Uransa suurimman palkintoshekin saanut Hull saattaa turnausvoittonsa ansiosta saada paikan Champion of Champions -turnaukseen.

Hull totesi ennen turnausta FinnSnookerille lähtevänsä uransa ensimmäiseen Shoot-Outiin hyvillä mielin: ”Formaatti tosiaan täysin tuntematon, kuullut, että hauska pelata, mutta hermoja raastavaa kun aika kortilla koko ajan.” Hän totesi omaan tyyliinsä, että ottelut ovat arvontoja ja kisa on täysin auki: ”Täytyy toivoa, että pallo pyörii hyvin.” Ensimmäisen ottelunsa jälkeisessä haastattelussa suomalainen murjaisi olevansa mukana turnauksessa vain palkintoshekin takia ja finaalin jälkeen hän kertoi voittaneensa jälleen yhden kolikonheiton – ei siis ihme, että Hullilla oli yleisön tuki koko viikonlopun ajan.

Pallo todellakin pyöri hyvin – Hull aloitti turnauksen kukistamalla Craig Steadmanin pistein 41-35 pussitettuaan ottelupallon noin neljä sekuntia ennen peliajan loppumista. Toisella kierroksella kukistui puolestaan vedonvälittäjien mukaan turnauksen suurin suosikki, Judd Trump, 70-6 komean sarjan avulla. Viimeiset neljä kierrosta pelattiin sunnuntai-illan aikana, ja ensin suomalainen voitti Ian Burnsin 49-21, sitten Ryan Dayn 78-7, välierissä kaksinkertaisen maailmanmestarin Mark Williamsin 62-41 ja finaalissa Belgian nuoren lupauksen Luca Brecelin 50-36.

Mainos:

Hullille turnausvoitto oli ammattilaisuran ensimmäinen. Amatööriurallaan hän on voittanut muun muassa kahdesti EM-kultaa ja kerran nuorten MM-kultaa. Ammattilaisten rankingturnauksissa hän on parhaimmillaan edennyt puolivälieriin (Welsh Open 2003, Malta Cup 2006, Wuxi Classic 2014).

Kolmen päivän aikana pelatun Shoot-Outin ottelut olivat erän pituisia. Erän kesto oli vieläpä rajoitettu kymmeneen minuuttiin, ja lyönteihin oli ensimmäisen viiden minuutin aikana aikaa 15 sekuntia ja jälkimmäisen puolikkaan aikana 10 sekuntia. Muitakin pieniä sääntöpoikkeuksia tavalliseen pelimuotoon nähden oli tehty. Kyseessä oli kutsuturnaus, joten Hullin 32 000 punnan palkintorahoja ei huomioida rankinglistalle.

Hull saattaa voitollaan päästä mukaan tämänvuotiseen Champion of Champions -turnaukseen, johon kutsutaan kaikkien ammattilaisturnausten voittajat. Paikka turnaukseen on kiinni siitä, kuinka moni pelaaja voittaa vuoden aikana enemmän kuin yhden ammattilaisturnauksen – kauteen mahtuu enemmän turnauksia kuin Champion of Championsiin pelaajia, joten paikat täytetään turnausten arvojärjestyksen mukaan.

Luca Brecelille finaali oli toinen noin viikon sisään, ja molemmat päättyivät nuoren huippulupauksen tappioon. Hän kukisti välierissä Joe Swailin, joka oli ollut osallisena joissakin turnauksen parhaista otteluista. Esimerkiksi kolmannen kierroksen ottelussaan Gary Wilsonia vastaan Swail pussitti ratkaisevan pallon, kun aikaa oli jäljellä alle sekunti.

Hullin kausi jatkuu heti maanantaina Welsh Openin ensimmäisellä kierroksella.

Kuva: Monique Limbos


Edellinen artikkeliAllenille ja Williamsille tappiot China Openin karsinnoissa
Seuraava artikkeliHull toiselle kierrokselle Welsh Openissa