U21-MM-kisojen alustava pelaajalista julkaistu

Zhao Xintong
Zhao Xintong

Kansainvälinen amatöörisnookerin liitto IBSF on julkaissut U21-MM-kisojen alustavan pelaajalistan. Turnauksen voittajalle on jaossa ammattilaispaikka kausiksi 2016–2017 ja 2017–2018, joten ensimmäinen ensi kauden ammattilaiskortti on jo jaossa. Turnaus pelataan Romaniassa 17.7.–26.7.2015, ja edelliset mestarit ovat Hossein Vafaei Ayouri, Lu Ning, Lyu Haotian sekä Thanawat Thirapongpaiboon. Mestarien listalta löytyvät myös muun muassa Neil Robertson, Ding Junhui, Peter Ebdon, Ronnie O’Sullivan, Ken Doherty sekä Robin Hull.

Kiinan 18-vuotias Zhao Xintong on ehdottomasti yksi turnauksen suurimpia suosikeita. Viime vuonna välieriin edennyt Zhao on moneen otteeseen ollut erittäin lähellä ammattilaisuutta, mutta Qualifying Schoolissa hän oli yhden pallon päässä. Ammattilaispaikkaa ei vieläkään tullut, mutta hyvän menestyksensä ansiosta kiinalainen pääsee täytepelaajana luultavasti kaikkiin ammattilaisturnauksiin, joihin hän haluaa osallistua. Australian Openin karsinnoissa hän jo ottikin kaksi voittoa tililleen.

Toinen suurimmista suosikeista on Englannin Jamie Clarke. EM-välierissä pelannut 20-vuotias oli viime kaudella European Tourin menestyksen perusteella mukana EBSA:n karsintaturnauksessa Main Tourille, mutta ammattilaispaikka jäi yhden erän päähän. Erittäin taitava englantilainen kuuluisi taitojensa perusteella Tourille, mutta paikkaa ei ole helppo saavuttaa. Jää nähtäväksi, yltääkö hän siihen tällä kertaa, mutta lähelle sitä Clarke luultavasti joka tapauksessa pääsee.

Mainos:

Englannin tasokkaasta nelikosta eniten menestystä on saavuttanut 18-vuotias Ashley Carty, joka voitti viime kaudella Main Tourilla amatöörinä useita ammattilaisia ja jopa top 16 -vastustajan. Otteet heikkenivät kuitenkin kauden lopussa eikä Qualifying Schoolistakaan tullut ammattilaispaikkaa. Siitä huolimatta Cartyn voi odottaa etenevän pitkälle. Sama pätee Saksan 19-vuotiaaseen Lukas Kleckersiin, joka oli sekä juuri päättyneissä EM-kisoissa että aiemmin tänä vuonna pelatuissa U21-EM-kisoissa välierissä ja on kehittynyt erittäin nopeasti. Irlannin 19-vuotias Josh Boileau on puolestaan ollut finaalissa sekä U21-MM- että U21-EM-kisoissa, mutta niissä harvoissa Main Tourin turnauksissa, joissa hän on amatöörinä pelannut, Boileau ei ole ollut lainkaan vakuuttava.

Mukana on myös erittäin nuoria pelaajia. Isäntämaa Romania on nimennyt 16 pelaajaa, joista nuorin on Dancan Tudor, 9. Mukana on myös toinen alle kymmenen vuoden ikäinen peluri, sillä Ukrainan 9-vuotias Iulian Boiko on ilmoitettu turnaukseen. Vanhoja eivät ole myöskään Puolan Antoni Kowalski (11), Romanian Maxim Ene (12), saman maan Tudor Muntean (13), Ruotsin Andreij Nasibov (13) tai Itävallan Florian Nüßle (13). Suomen edustajat ovat 18-vuotias Saku Veikkanen sekä 20-vuotias Olli-Pekka Virho.

Lisäksi ilmoittautuneiden listasta löytyvät muun muassa Puolan entinen ammattilainen Kacper Flipiak (19), Thaimaan entinen ammattilainen Ratchayothin Yotharuck (19), Walesin Callum Lloyd (20), Israelin Shachar Ruberg (20), Latvian lupaus Rodion Judin (17), Maltan Brian Cini (18) sekä Skotlannin Dylan Craig (19). Maininnan ansaitsee myös Intian 15-vuotias nimihirviö Shrikrishna Suryanarayanan.


Edellinen artikkeliSkotlanti, Intia, Wales ja Kiina B World Cupin välieriin
Seuraava artikkeliSkotlanti ja Kiina katkaisufreimeistä World Cupin finaaliin