UK Championship on loppuvuoden merkittävin snooker-turnaus

liveseuranta James Silverwood Saudi-Arabiassa WST urheiluviikko Snookerin MM-kilpailujen snookerskandaalin Champion snooker biljardin UK Championship tekoäly snookerin mastersin tour championship Xu Si

UK Championship on aina yksi vuoden kohokohdista, sillä se kuuluu myös legendaariseen Triple Crown -turnauskategoriaan.

Triple Crown -kategoriaan lasketaan UK Championship, The Masters sekä MM-kisat. Tuo kolmen turnauksen sarja on sellainen, minkä jokainen pelaaja haluaa kirjauttaa tililleen.

UK Championshipissä on mukana yhteensä 128 pelaajaa, joten helpolla ei yksikään peluri etene päätyyn asti. Yorkin Barbican Centressä pelattava tapahtuma kerää koko lajin kerman samaan paikkaan.

Mainos:

Taso tietysti nousee turnauksessa äärimmäisen kovaksi ja heti ensimmäisen kierroksen ottelut pelataan paras 11:stä -systeemillä, joka tarjoaa tietysti oman viihteensä, sillä ottelut ovat hieman pidempiä kuin paras 7:stä -systeemin taistot.

Viime vuoden turnauksen vei nimiinsä Neil Robertson, joka voitti trillerimäisessä finaalissa Judd Trumpin numeroin 10-9. Loppuhuipennus oli kerrassaan mahtava, kun kaksi aivan maailman eliittiin kuuluvaa pelaaja yritti ratkoa paremmuutensa.

Kiinnostus on suurta turnauksen ympärillä

UK Championshipin ympärillä on poikkeuksellinen kuhina fanien toimesta. Tämä näkyy myös vedonlyönnin puolella, sillä pelivaihdot kasvavat selvästi normaalia ranking-turnausta suuremmaksi. Myös erilaisia kampanjoita ja tarjouksia on tarjolla, joten peliyhtiöiden asiakkaat pääsevät napsimaan taskuun myös lisäkivaa.

Nettikasinobonus.com sivusto on koonnut yhteen erilaisia kampanjoita ja bonuksia helpottaakseen juuri tämänkaltaisia tilanteita, joissa valinnanvaraa on runsaasti.

Kuka vie mestaruuden?

Tietysti aina yksi suosikeista on Ronnie O’Sullivan, mutta fakta on se, että mies ei ole juuri mestaruuksilla viime aikoina juhlinut. English Openissa nähtiin hieman viitteitä paremmasta, kun legenda eteni välieriin. Tuossa matsissa John Higgins oli kuitenkin katkaisufreimin päätteeksi vahvempi. Sen sijaan Higgins kohtasi lopulta finaalissa katkaisufreimin armottomuuden, kun Neil Robertson vei turnausvoiton 9-8.

Robertson ja Higgins on laskettava suosikeiksi myös UK Championshipissä. Tähän kylkeen täytyy aina lisätä myös Trumpin ja Mark Selbyn nimet. Tässä on varmasti ne suurimmat ennakkosuosikit, kun lähdetään spekuloimaan mestarin nimellä.

Myös UK Championshipin ottelut tulevat suorana lähetyksenä televisiosta, joten jännittävää riittää aina kotisohvalla asti.

Tänä vuonna turnaus pelataan 23. marraskuuta – 5. joulukuuta välisenä aikana.


Turnaukset:
Edellinen artikkeliChampion of Champions -turnauksen kaavio on selvillä!
Seuraava artikkeliSnookerin vaatekoodi uusiksi Champion of Champions -huipputurnauksessa