UK Championshipin kaavio julkaistu: Robin Hull vs Zhang Anda

Hull | FinnSnooker.com
Robin-Hull | FinnSnooker.com | Kuva: Monique Limbos

UK Championshipin kaavio on julkaistu. Toisin kuin useimmissa muissa turnauksissa, UK:ssa avauskierroksen ottelupareja ei arvota vaan ne määräytyvät rankingin mukaan: turnauksen ykkössijoitettu (turnauksen hallitsevan mestarin Ronnie O’Sullivanin jätettyä turnauksen väliin ykkössijoitettu on puolustava maailmanmestari) kohtaa osallistuvista pelaajista huonoimmalla rankingsijalla majailevan, kakkossijoitettu (rankingin kärkinimi) kohtaa toiseksi huonoimmalla rankingilla pelaavan ja niin edelleen. Ainakin paperilla jokaisella pelaajalla on siis helpompi kaavio kuin pykälän huonommalla rankingsijalla olevalla ja vaikeampi kaavio kuin pykälän paremmalla rankingsijalla olevalla pelaajalla.

Ronnie O’Sullivan on todellakin jättämässä turnauksen väliin, mutta muuten melkein kaikki ammattilaiset ovat mukana. Poisjäänneistä maininnan ansaitsee lähinnä ilmeisesti jälleen kerran rahoitusongelmista kärsivä Igor Figueiredo, mutta muuten kaikki edes satunnaisesti turnauksiin osallistuvat ammattilaiset ovat mukana. Esimerkiksi Itaro Santos tekee ammattilaisdebyttinsä, ja myös Akani Songsermsawadille kyseessä on ensimmäinen ammattilaisturnaus, jos kuuden punaisen MM-kisoja ei lasketa. Amatöörejä on siis mahtunut mukaan jokunen (yhdeksän) täyttämään vapaita paikkoja.

Suomen Robin Hull kohtaa avausottelussaan Kiinan Zhang Andan. Ottelu pelataan 26.11. klo 11.30 eikä se valitettavasti ole TV-pöydällä. Toisella kierroksella vastaan asettuu joko Barry Hawkins tai Andy Hicks, ja kolmannen kierroksen mahdolliset vastustajat ovat Anthony McGill, Luca Brecel, Hossein Vafaei Ayouri ja James Cahill. Helpolla ei siis tule Hull pääsemään, joskaan ketään aivan terävimmän kärjen pelaajista ei tule vastaan ennen puolivälieriä.

Mainos:

Avauskierroksella on tarjolla useita herkkupaloja. Rankingin yhdeksän parasta kohtaavat siis kukin amatöörivastustajan, ja esimerkiksi Mark Allenin kohtaava Zhao Xintong on voittanut top 16 -pelaajia parikin kertaa urallaan. Ding Junhui, Judd Trump, Barry Hawkins ja John Higgins kohtaavat puolestaan entiset ammattilaiset: Ding Adam Duffyn, Trump Hammad Miahin, Hawkins Andy Hicksin ja Higgins Leo Fernandezin.

Myös ammattilaisten välisistä otteluista voi poimia muutaman herkkupalan. Esimerkiksi Luca Brecelin ja Hossein Vafaei Ayourin, Li Hangin ja Lee Walkerin sekä Cao Yupengin ja Oliver Linesin otteluista voi odottaa mielenkiintoisia. Johtuen kaavion muodostamisesta rankingin perusteella monet tiukasti ammattilaisuran jatkumisesta taistelevat pelaajat kohtaavat avauskierroksella, ja esimerkiksi Anthony Hamilton ja Peter Lines tarvitsisivat molemmat kipeästi voittoja, mutta koska he kohtaavat toisensa, toisen turnaus päättyy heti kättelyssä. Peter Lines on muuten vaarassa tippua ensi kertaa urallaan rankingissa poikansa Oliver Linesin taakse.

UK Championship alkaa tiistaina 24.11. ja päättyy sunnuntaina 6.12.

Kuva: Monique Limbos


Edellinen artikkeliKilpailu: Bulgarian Openin yhteispisteet
Seuraava artikkeliBulgarian Open: Rory McLeod ykkössijoitettu