Unelmien tammikuu

Patrik Tiihonen
Patrik Tiihonen

Patrik Tiihonen alkaa pitää FinnSnookerille blogia kuulumisistaan. Tässä ensimmäisessä blogissaan hän kertoo tammikuun kuulumisistaan ja SM-mitaleistaan.

Koulusta oli joululoma joulukuun puolivälistä tammikuun alkuun. Lähes koko loma meni treenatessa 5-8 h päivässä poislukien joulupyhät. Otin tiukan treenijakson siihen kohtaan, sillä halusin kehittää itseäni, se kannatti!

Pari-SM-kultaa 2016

Patrik Tiihonen

Loman jälkeen oli vuoden ensimmäinen kisa, pari-sm, jossa parinani oli Esa Oikarinen. Lataus oli kova kisaa varten, ja tiesin, että voimme voittaa kisan. 8-cupissa vastaan tuli Virho-Sirkiä-pari, josta ajattelinkin kovaa ottelua. 4-3-kontravoitto sieltä tuli, kun upotin vallin vierestä pitkän mustan keltaiseen kulmaan. Hirmuinen tunnelataus sen jälkeen, kun näin, että musta upposi kulmaan. Tiesin, että harjoittelu on tuottanut tulosta. Finaalissa noustiin 4-2-tappioasemasta 5-4-voittoon. Se kertoo tietynlaisesta taistelutahdosta, ja sitä minulta ja Esalta varmasti löytyy. Mulle ensimmäinen sm-mitali miesten tasolla.

Olen aina pyrkinyt siihen, että parannan kisasta kisaan omaa peliäni. Haluan aina seuraavassa kisassa olla entistäkin parempi pelaaja. Harjoittelu on tehty sen mukaisesti.

Robinin opissa

Pari-kisoista seuraava viikonloppu oli pyhitetty Turun reissulle Robin Hullin oppiin. Tärkeä reissu olikin, teknillisiä asioita hiottiin kuntoon, pelillisiä asioita käytiin läpi, lyöntiin ja kisoihin valmistautumista lähinnä. Paljon sai uutta, ja yritin soveltaa oppimaani omaan peliini.

Mestaruussarjan RG8:n finaalissa

Seuraavana viikonloppuna jälleen Turkuun Mestis RG8-kisaan. Ennen kisaa oli vahva fiilis, että voitan koko kisat. Peli oli tuntunut hyvältä, ja sarjoja oli tullut liukuhihnalta. Pääsin lohkosta toisena jatkoon sunnuntain 8-cupiin. Lauantai-illalla kävin vielä fiilistelemässä peliä sunnuntaita varten ja tein treenipeliin uuden ennätysbreikkini 119. Se oli odotettavissa ja sai tietyn jännityksen heti pelistä pois. Tietää, että pystyy tekemään niitä satasia nyt.

Sunnuntain 8-cupissa vastaan tuli Esa Kaikumaa, joka aloitti vahvasti johtaen jo 2-0. Sen jälkeen päätin, että käännän vielä pelin edukseni ja voitin 4-2. Semifinaalissa tuli vastaan hallitseva suomenmestari Olli-Pekka Virho. Ei tainnut olla mikään paras päivä Virholla ja sain voitettua hänet 4-2 kovan väännön jälkeen. Finaalissa vastaan tuli Jyri Virtanen. Jyri pelasi erittäin hyvin, varsinkin turvapeliä, ja voitti 4-2. Itsestä huomasi sen, että täysi lataus ei ollut enää finaaliin vaan väsy alkoi jo painaa. Olenkin nyt yrittänyt pitää huolta omasta kunnostani lenkkeilemällä ja käymällä salilla. Ulkoilu antaa lisää virtaa, kunnon yöunet ja terveellinen elämäntapa. Näihin olen kiinnittänyt nyt huomiota.

Six Reds Sm-kultaa 2016

Turun kisojen jälkeen olin jo aivan puhki kovasta rupeamasta ja mietin, onko mulla enää mitään annettavaa itsestäni ensi viikonloppuna. Päätin kuitenkin lähteä Ouluun, olihan kyseessä sm-tason kisat. Lauantaina oli lohkopelit, ja hävisin kaksi ensimmäistä peliä 3-0 ja 3-1. Mieliala ei ollut kohdallaan, ja mielessä jopa kävi, että miksi lähdin puuduttamaan itseni loppuun tänne. Kahden hävityn pelin jälkeen oli lähes mahdotonta päästä enää lohkosta jatkoon, kun kolme lohkopeliä oli enää jäljellä. Päätin kuitenkin taistella loppuun saakka ja voitin loput lohkopelit. Breikkejäkin alkoi tulla mukavasti, 66 total clearance oli paras breikkini. Viimeisessä lohkopelissä riitti jännitystä, kun voitin Juha Lehdon 3-2. Kun Jouko Niemelä oli voittanut hyvät kisat pelanneen Ville Kortetin 3-1, pääsin sittenkin lohkosta juuri ja juuri jatkoon. Jos vastaavasti Juha olisi voittanut minut, hän olisi päässyt jatkoon.

Sunnuntain 8-cupiin mentäessä vastaan tuli hyvä pelikaverini Timo Erkkilä Jyväskylästä. Voitin pelin 4-1, ja paikka mitaleilla oli varma. Haluan kiittää silti Timoa ja Matti Väätäistä suuresta kannustuksesta. Loistavan huumorintajuisia tyyppejä, joiden kanssa saa aina nauraa.

Semeissä vastaan tuli pool-mies Matti Väyrynen, joka oli tehnyt edellisessä ottelussaan myös 66 clearancen. Voitto tuli lopulta 5-2. Matilla kävi välillä todella huono tuuri, kun valkoinen pallo meni usein pussiin, ja jopa 1 tai 2 freimiä saattoi ratketa siihen. Finaalissa vastaan tuli hyvä harjoitusvastustajani Antti Mannila. Tiesin, että täytyy pelata aivan parasta peliäni, jos mielii voittaa hänet. Sain hyvän startin peliin, kun nousin jo 2-0- ja 3-1-johtoon. Antti kuitenkin sai pelin 3-2, mutta sen jälkeen vein kaksi seuraavaa ja menin jo 5-2 edelle. 7. freimissä Antti johti jo hyvin erää, mutta 35 pöydän tyhjennys saattoi olla ratkaiseva kulminaatiopiste pelille. Antti sai pelin vielä 5-3-lukemiin, mutta vein seuraavan erän, ja voitin jo toisen suomenmestaruuteni miesten sarjassa.

Hetkeen en sitä uskonut, kun olin lauantaina jo lähellä tippua koko turnauksesta. Mutta kova lataus, varsinkin finaalin auttoi minut voittoon. Päätin ennen finaalia, että pussitan vaan jokaisen pallon mitä pöydällä on, ja pelaan rennosti. Antille onnittelut hopeasta, arvostan sua todella paljon sekä pelaajana että ihmisenä!

Hyvän menestyksen taustalla on lähinnä ollut käynti Robinin koutsauksessa, kova työ ja omistautuminen pelille. Myös elämänasenne on auttanut suuresti. Nautin tällä hetkellä elämästäni ja snookerista. Haluan kiittää kaikkia tukijoitani, he ovat myös olleet osa menestystäni. Eli perhe, sukulaiset, ystävät, pelikaverit, tuttavat ja sponsorit. Ilman teitä tätä lajia olisi vaikea harrastaa.

Minua ei ole ainoastaan tehnyt onnelliseksi menestyminen vaan pelaaminen. Olen yrittänyt antaa snookerille vähintään yhtä paljon, mitä snooker on antanut minulle.

Lopuksi haluan muistuttaa, että olen eri sosiaalisen median paikoissa, joista minun uraani pystyy seuraamaan:
Twitter
Facebook
Instagram
Youtube.
Anteeksi, etten ole kerennyt päivittää lähinnä YouTubeen lisää videoita, mutta lähiaikoina niitä varmasti sinnekin tulee.

Seuraava blogini tulee noin kuukauden päästä mestaruussarjan RG9:n jälkeen. Nyt hetki huilia kovan kisarupeaman jälkeen, ja sitten takaisin treenaamaan. Pahoitteluni vielä etten päässyt lähtemään edustaman Suomea helmikuun Puolan em-kisoihin, mutta jatkossa kierrän ahkerasti ulkomaan kisoja. Toivotan Suomi-pojille menestystä Puolaan!


Edellinen artikkeliMark Davisille seniorien maailmanmestaruus
Seuraava artikkeliHaastattelussa nuori lupaus Patrik Tiihonen