Video: David Gilbert teki maksimin

David Gilbert
Kuva: Monique Limbos

David Gilbert teki Championship Leaguen viimeisen alkulohkon ottelussaan Xiao Guodongia vastaan maksimin eli 147 pisteen lyöntisarjan. Ottelun kolmanteen erään tullut 147 oli Gilbertin uran ensimmäinen ja vei hänet 2-1-johtoon, mutta 53, 67 ja 75 pisteen sarjat tehnyt Xiao voitti lopulta ottelun 3-2. Gilbert teki maksiminsa lisäksi 68 pisteen sarjan, joten pelin joka freimissä tehtiin vähintään 50 pisteen break. Xiao-tappio oli hänen ainoansa, ja hän johtaa lohkoa ennen juuri Xiaoa. Molemmat ovat varmistaneet paikan pudotuspeleissä.

Judd Trump teki maksimin German Mastersissa, joten Gilbertin sarja oli toinen 147 vajaan viikon aikana. Se oli myös kaikkien aikojen 114:s ja vuoden neljäs virallinen maksimi. Valitettavasti Championship Leaguen otteluissa maksimista ei saa erityistä palkintorahaa, mutta lohkon suurimman sarjan tehnyt Gilbert saa sen ansiosta 500 puntaa ellei maksimia sivuta.

Sarjan tuominneelle Maike Kesselerille maksimi oli ensimmäinen. Marcel Eckardtin tuomittua Trumpin 147:n saksalaistuomarit ovat nyt olleet mukana kahdessa peräkkäisessä maksimissa.

Mainos:

Video Gilbertin sarjasta on nähtävissä alla.

https://www.youtube.com/watch?v=KdMf46Fg4W4

Kuva: Monique Limbos


Edellinen artikkeliChina Openin ja Indian Openin karsintakaaviot nähtävillä – Hull mukana molemmissa
Seuraava artikkeliXiao Guodong Champions Leaguen finaaliturnaukseen