Video: Ding Junhui unohti jahtaavansa maksimia

Ding Junhui
Kuva: Monique Limbos

MM-kisojen 2015 neljäntenä pelipäivänä Ding Junhuin ja Mark Davisin avauskierroksen ottelun toisella jaksolla nähtiin erikoinen tilanne. Jakson toisessa eli ottelun yhdeksännessä erässä Ding sai hyvän paikan tehdä 147 pisteen lyöntisarjan eli maksimin, josta hän olisi tienannut 30 000 puntaa (20 000 maksimista ja 10 000 turnauksen suurimmasta sarjasta). Urallaan jo viisi maksimia – viimeksi 2013 – tehnyt Ding pussittikin punaisia ja mustia hyvällä tahdilla. Etenkin päälleveto yhdenneltätoista mustalta kolmen vallin kautta kahdennelletoista punaiselle oli hieno.

Kolmannellatoista punaisella Dingille sattui kuitenkin täydellinen ajatuskatko. Hän nimittäin pelasi päällevedon siniselle, vaikka mustalle olisi päässyt ilman minkäänlaisia ongelmia – ilmeisesti hänen keskittymisensä herpaantui eikä hän ohikiitävän hetken ajan muistanut koko maksimiyritystä, vaan rutiininomaisesti pelasi sinisen päälle. Dingin reaktio valkoisen vielä liikkuessa oli poikkeuksellinen, mutta hän suhtautui virheeseensä huumorilla. Punaiset olivat pöydällä varsin hyvin, joten maksimiin oli erinomainen mahdollisuus.

Kiinalainen ei vielä luovuttanut maksimin suhteen vaan lähti yrittämään mustaa, joka sinisen läheltä oli vaikea ja joka ei kuitenkaan mennyt pussiin. Hän kuitenkin voitti 97 pisteen sarjallaan erän ja kavensi tilanteeksi 5-4. Ding voitti ottelun lopulta 10-7.

Mainos:

Tilanne on nähtävissä alla. Ylemmässä videossa näytetään sarja mustasta numero 11 alkaen aina epäonnistuneeseen pussitukseen asti, alemmassa on nähtävissä koko sarja.

https://www.youtube.com/watch?v=AB3jo6IxGpk

Kuva: Monique Limbos


Edellinen artikkeliSongsermsawadille, Lamille ja O’Donnellille ammattilaispaikat
Seuraava artikkeliAllen murskaavasti jatkoon, Stevens ja O’Sullivan selvään johtoon